VESA HUUPPONEN VIIHTYY ASFALTILLA

18.10.2023

Vesan kertaus loppukauden sprinteistä.

Heinäkuun lopussa oli vuorossa Aurora asfalttisprint-sarjan viimeiset osakilpailut Tuusniemellä. Vaihtelevan kelin jälkeen asfaltti alkoi kuivumaan ja vähän arvelutti miten jo parhaan pitonsa menettäneet renkaat toimisivat kostella asfaltilla. Kaikki piti laittaa peliin, koska sarjan kokonaistilanteessa oli mahdollisuus päästä kympin sakkiin.

Ajo sujuikin ensimmäisessä kisassa kohtuullisesti ja olin luokkani 3 ja sijoitus 2-vetoisten 15 joukkoon, jolloin olisin saanut yrittää parantaa aikaani kolmannella startilla. Se olisi vaikuttanut vain yleiskilpailun sijoitukseen, joten säästin vanhoja renkaitani ja jätin sen ajamatta kuten kauden muissakin kisoissa. Tunnin tauko ja toisen kisan, jossa ajat paranivat kaikilla, sijoitukseni oli luokan neljäs. Tämän sarjan pisteiden laskun jälkeen sijoitukseni oli oman luokkani 3. ja 2-vetoisten 6/77 kokonaistuloksissa. Eli kohtuullinen sarjamenestys.

Kuukausi tästä kävin vielä Kauhavalla toisen asfalttisarjan kisoissa. Keli pysyi kilpailujen aikana taas kuivana, joka oli hyvä, koska reitti oli vauhdikas. Ei paras mahdollinen pikkumoottoriselle autolleni, jossa tuloksena luokan kolmas sija (sarjaan ilmoittautuneista toinen). Auton tarkastus, tankkaus ja yötauolle. Toiseen ja viimeisen kilpailuun ajosuunta vaihdettiin. Tutustuminen rataan ja kisaan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin luokan toinen,. Meitä oli neljä kuljettajaa parin kymmenyksen sisällä. Toisella kierroksella ajat paranivat pari sekuntia, ja olin lopulta neljäs luokassani (sarjaan ilmoittautuneista kolmas). Kun pisteet kauden kisoista laskettiin yhteen, olin luokkani toinen ja kaksivetoisten 16/94.

Tämän kauden saldona siis kaksi asfalttisarjaa ja yksi asfaltti-SM kisa, jossa voitin luokkani. Kisoja oli kaikkiaan 14.

Nyt katseet eteenpäin. Suuntaan asfaltille myös kaudella 2024.