17.07.2023

Vesa Huupponen summaa tämän vuoden monivaiheisia kisojaan.

Tervehdys!

Työkiireiden vuoksi valmistautuminen kisoihin on ollut vähäisempää, mutta yritetty on. Kausi alkoi Tammisaaresta 22-23.4 ja ajoin tällä kertaa seniorien joukossa luokan pieni kuutioisimmalla autolla. Keli suosi ja saimme ajaa viileässä mutta aurinkoisessa säässä ja olinkin molempien päivien kisoissa luokan kolmas.

Seuraavana oli vuorossa Mikkelin SM-sprint 6.5, jossa ajoin omassa luokassa eli e.1450cc Kisareitti oli vauhdikas ja vähän arvelutti miten vanhat renkaat toimivat. Keli oli kuiva vaikkakin viileä. Kisa meni ihan hyvin pienestä pidon puutteesta huolimatta ja voitin kisan. Seuraavana päivänä oli sama rata mutta eri sarjan kisa. Ajoin jälleen senioreissa alle 2050cc luokassa. Onnistuin toisella vedolla niin hyvin, että olin luokan nopein eli voitin. Ei hassumpi viikonloppu.

Sitten mentiin 20.5. Nivalan Teollisuuskylään kaksipäiväiseen kisatapahtumaan. Vauhdikas rata jolla pituutta oli reilu 4 km. Ajoin ss e1650cc luokassa. Eka kisa, tuloksena luokan toinen sija. Toiseen kisaan vaihdettiin ajosuunta, jolloin se oli aivan erilainen. Hyvin meni vaikka auton jarrut temppuilivat ja jarrutusteho oli huono. Ongelmista huolimatta tuloksena luokan toinen sija.

Nokialla 17.-18.6 ajoin taas luokassa ss e1650 ccc. Ensimmäinen kisa meni pienistä pidon puutteista huolimatta ihan ok ja olin luokan kolmas. Toiseen kisaan ajosuunta radalla taas vaihdettin. Ensimmäinen veto oli kohtuullinen olin luokan toinen. Toisella kierroksella oli tarkoitus parantaa aikaa jotta sijoitus pitäisi. Kierros alkoi hyvin ja auto tuntui hyvälle mutta vetonivel petti ja kierros jäi kesken. Ensimmäisen kierroksen aika riitti kuitenkin luokan toiseen sijaan.

Seuraavaksi oli vuorossa 2.7. Paimio edelleen luokassa ss e.1650 c. Kaksi kisaa samana päivänä. Radassa oli paljon käännöksiä eikä niin vauhdikas kuin moni muu rata. Päivän ensimmäinen kisa oli minulla kaksijakoinen. Eka kierros ja tuloksena luokan toiseksi nopein aika. Toisella kierroksella pidon puute yllätti tiukassa jarru paikassa ja aikaa tuhraantui, mutta aika parani ja tuloksena luokan 2 sija. Tauko ja uusi kisa rata toisinpäin ajamalla. Eka veto oli kohtuullinen ja jälleen luokan toiseksi kovin aika. Toisella kierroksella iski yllättävä tekninen ongelma. Ratti pullahti ylös kiinnikkeistään joka aiheutti ajovirheen ja osuin betoniharkkoon. Vanne, ohjauskulmat ja vetonivel saivat pahasti osumaa. Ensimmäisen kierroksen aika riitti silti juuri ja juuri luokan toiseen sijaan. Auton vauriot tutkittuani joudun nyt jättämään muutaman kisa väliin, kunnes saamme auton korjattua.