Maanantai 23.9. oli School Action Day. Päivä on yksi suurimmista koululaisten liikuntatapahtumista ja osa Euroopan urheiluviikkoa!

Lue koko uutinen >

Tällä kertaa palstallemme ”Kerro omin sanoin kilpailuistasi ja niiden taustoista” Vesa Huupponen muistelee mennyttä vuotta ja kertaa tapahtumia rallisprint-kaudella. Vesa Huupponen on palkittu pikkujoulujen palkintogaalassa useana vuonna seuramme parhaana rallisprint-kuljettajana.

Lue koko uutinen >

Espoon Bembölen radalla järjestettiin Puffokarnevaali maanantaina 2.9. Vaikka sateen uhka leijui raskaana, päästiin leikkimielinen 2-6-vuotiaiden tapahtuma aloittamaan kuivissa olosuhteissa. Sade alkoi harmittavasti kesken finaalin, mutta se ei onneksi enää haitannut. Porukkaa oli tullut runsaasti paikalle, pitkämatkalaisiakin ilmaantui peräti Forssasta ja Mikkelistä asti. Wau!

Lue koko uutinen >

Bembölen karting-radalla tiistaina 27.8.2019 koettiin suuria tunteita ja vietettiin ikimuistoinen ilta, kun Tiistaiturnauksen 2019 viimeinen koitos, Kestävyysajo, oli vuorossa.

Lue koko uutinen >

Tiistaina 13.8. ajettu Tiistaiturnaus oli kauden viides tapahtuma. Porukkaa oli paljon paikalla ja radalla hyvä tunnelma. Aurinkoinen lämmin sää suosi meitä.

Lue koko uutinen >

Ensimmäistä kertaa EMSCin radalla järjestetään ”kilpailu” puffokuskeille!!

Kaikki osallistujat palkitaan!

Lue koko uutinen >

Espoo Motorsport Club ry:n hallitus etsii aktiivisia aikuisia/pienten kuljettajien vanhempia mukaan karting-jaoston toimintaan pyörittämään Bembölen kartingrataa ja sen kahviota. Rata on auki kesäisin viikoittain kolmena iltana, maanantaina-keskiviikkona klo 17–21.

Lue koko uutinen >

Bembölen kartingradan kesän alussa kohtaama rikosten sarja on aiheuttanut surua ja murhetta autourheiluyhteisössä. Ilkivalta ja sen seuraukset huomioitiin myös suomalaisen autourheilun Flying Finn -yhteisössä, joka halusi ojentaa auttavan kätensä. 

Lue koko uutinen >

Tänäkin vuonna EMSC:n jäseniä on ottanut hoitaakseen toimitsijatehtäviä Neste Rallin Pihlajakosken erikoiskokeellalauantaina 3.8. Porukkaa löytyi mm. viestimiehiksi sekä AT-toimitsijoiksi. Meidän hoitamamme erikoiskoe ajetaan kahteen kertaan, joten koko päivän hommasta on kyse.

Lue koko uutinen >

Tänäkin vuonna EMSC:n jäseniä on ottanut hoitaakseen toimitsijatehtäviä Neste Rallin Pihlajakosken erikoiskokeella lauantaina 3.8. Porukkaa löytyi mm. viestimiehiksi sekä AT-toimitsijoiksi. Meidän hoitamamme erikoiskoe ajetaan kahteen kertaan, joten koko päivän hommasta on kyse.

Lue koko uutinen >

Eilen lauantaina Vihdin karting-radalla ajetussa SJM/Mini60-luokassa (Suomen juniorimestaruus) Espoo Motorsport Clubin Meri Levula ajoi elämänsä ensimmäisen SM-sarjan osakilpailun. Täytettyään 11 vuotta toukokuun 12. päivä osallistuminen SM-kisaan oli mahdollista. Tämä ei kuitenkin vielä ollut se historiallinen suoritus, vaan se, että Meri nousi SM-kisan alkuerässä 10 minuutin aikana paikalta 28 aina viidenneksi asti, ja ihan ajamalla eikä muiden keskeytyksillä. Tuskin lienee missään karting-luokassa tällaista nousua koskaan nähty?

Lue koko uutinen >

Finnish Sim Racing Association ry järjestää 28.4. alkavan virtuaalisen autourheilun SM-sarjan, Sim Racing eSM -sarjan yhteistyössä AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Elektronisen Urheilun Liiton SEUL ry:n kanssa. Samalla Finnish Sim Racing Association ry liittyy AKK:n jäsenseuraksi.

Lue koko uutinen >

Finnish Sim Racing Association ry järjestää 28.4. alkavan virtuaalisen autourheilun SM-sarjan, Sim Racing eSM -sarjan yhteistyössä AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Elektronisen Urheilun Liiton SEUL ry:n kanssa. Samalla Finnish Sim Racing Association ry liittyy AKK:n jäsenseuraksi.

Lue koko uutinen >

Tässä muistutuksena koulutustarjonta. Kannattaa ilmoittautua ajoissa koulutukseen jotta mahtuu mukaan.

Lue koko uutinen >

Espoo Motorsport Clubin hallitus 2019 on päättänyt liittää moottoriurheiluseuransa lajivalikoimaan tällä hetkellä kiihtyvällä tahdilla kasvavan uuden lajin, emotorsportin. Siinä kilpaillaan virtuaalisesti eri autourheilumuodoissa käyttäen tietokonetta ja tiettyjä ohjaimia polkimineen apuna. Nuorimmat lajin harrastajat ovat vain neljän vuoden ikäisiä, vanhimmat lienevät jo yli 80 vuoden. Koko perheen harrastus siis.

Lue koko uutinen >

Ratapuolella menestyneen ja viime vuodet GT-luokissa Italiassa sekä Saksassa ajaneen Aaro Vainion ura jatkuu sveitsiläisenglantilaisessa R-Motorsport-tallissa. Vainio ajaa kaudella 2019 Blancpain GT3 -sarjassa, kalustonaan Aston Martin Vantage GT3 ja kilpailijaparinaan Hugo de Sadeleer.

Lue koko uutinen >

Vastaa kyselyyn.

Autourheilun virallinen eMotorsportsin SM-sarja ajettiin vuonna 2018 IeMA ry:n järjestämänä. Kilpailupelinä käytettiin Assetto Corsa -peliä (PC-alusta). Debytanttikilpailuihin oli mahdollista osallistua Asetto Corsan lisäksi myös ilmaisella Live For Speed -pelialustalla. Osallistumiseen SM-sarjaan vaadittiin joko rataleimatutkinto oikeilla autoilla tai eMotorsports-ajonäyte tuli olla suoritettuna.

Lue koko uutinen >

Autourheilun lajiliitto AKK on solminut yhteistyösopimuksen rahoitusyhtiö Santanderin kanssa. Yhteistyö toteutetaan osana molempien yritysten nuorisotyötä, tarjoten sekä nykyisille että aloitteleville karting-harrastajille mahdollisuuden hankkia karting-auto pitkällä maksuajalla, ilman korkoja ja kuluja.

Lue koko uutinen >

AKK:n Alue 8 (Etelä-Suomi) järjestää rallin ja nopeuden perustoimitsijakoulutuksen klo 10–17 lauantaina 9.2. Helsingin Yhteislyseossa, Rintinpolku 2, Kontula, Helsinki.

Lue koko uutinen >

Vuoden 2018 pikkujoulujuhlat vietettiin marraskuun 24. päivänä Haukilahdessa. Tilaisuudessa muun ohjelman lisäksi palkittiin seuramme menestyjiä.

Lue koko uutinen >

Perinteiset pikkujoulut järjestetään ravintola E.T. Charliessa Haukilahdessa.

Lue koko uutinen >

Tervehdys! Nyt on aika panna kausi pakettiin. Kesäkuussa sanoin vetäväni hieman happea ja katsoisin, miten kautta jatkaa. No, heinäkuun alussa kalenteri näytti kiinnostavan kisan Happy Beach Rallisprint Vaalassa. Ei muuta kuin sinne.

Lue koko uutinen >

Hei
Vihdissä järjestetään 18.10 alkaen Junior kartingleiri. 
 

Lue koko uutinen >

Ralli SM -sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Turun ja Salon seudulla. SM3-luokassa kilpaileva Go4Speed Motorsportin Patric Öhman päätti kauden seitsemänteen sijaan, mikä on emciläisen paras sijoitus SM-tasolla tähän mennessä.

Lue koko uutinen >

Kauden 2018 karting-ajot Bembölen radalla on tältä vuodelta ajettu. Rata on 1.10.2018 alkaen suljettuna ja aukeaa jälleen ensi keväänä 2019.

 

Karting-jaosto järjestää talvikaudella kartingin kerhoiltoja sekä myös perinteisen Tiistaiturnauksen palkintojenjaon vielä tämän syksyn aikana.

 

Kiitokset kaikille mukana olleille ja nähdään kerhoillassa sekä palkintojenjaossa, joista tarkempia tietoja myöhemmin.

terveisin,

Karting-jaosto

Christoffer Dahlström

Turun ja Salon ympäristössä ajettu TeijoTalot -ralli päätti lauantaina mielenkiintoisen Ralli SM -sarjan. Viimeinen osakilpailu sinetöi SM3-luokkaa koko kauden ajan johtaneen Jaro Kinnusen Suomen mestaruuden.

Lue koko uutinen >

Ralli SM -sarja päättyy tulevana viikonloppuna Turun ja Salon ympäristössä ajettavaan kaksipäiväiseen kilpailuun. Mukana kilpailussa ja SM3-luokassa nähdään myös edellisessä osakilpailussa Sastamalassa vajaa kuukausi sitten rajun ulosajon kokenut Go4Speed Motorsport -tiimin Patric Öhman.

Lue koko uutinen >

Säiden haltija järjesti Maxell Ralliin omat mausteensa, mutta nyt sentään rallia ei tarvinnut peruuttaa edellisvuoden tyyliin. Kisassa nähtiin huimia ajosuorituksia. Muutamilta tieltä poistumisilta sateen liukastamilla erikoiskokeilla ei vältytty. Varsinkin erikoiskoe 3 oli haasteellinen. Onneksi kuitenkin pahimmilta ”peltiekseemoilta” vältyttiin.

Lue koko uutinen >

Historic Rally Trophy -sarjan 2018 viimeistä edellinen osakilpailu, Maxell Ralli, ajetaan lauantaina Nummi-Pusulan maisemissa Espoon Motorsportin Clubin isännöimänä. Sarjan viidenteen osakisaan lähdetään mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä neljän osakisan jälkeen ei mestaruuksia eikä muitakaan mitaleja ole vielä ratkaistu, mutta menestyminen Maxellissa on edellytys pistepotin kasvattamisessa. Kilpailijoita ilmoittautui 141 autokuntaa sekä lisäksi 20 tasanopeuskilpailijaparia.

Lue koko uutinen >

Olemme saaneet todella mukavasti yhteydenottoja ja vapaaehtoisten ilmoittautumisia toimitsijatehtäviin. Iso kiitos siitä!

Lue koko uutinen >

Ralli SM -sarjan kesätauko päättyy tulevana lauantaina, kun kauden kuudes osakilpailu ajetaan Sastamalan ja Huittisten ympäristössä. Go4Speed Motorsport -tiimin Patric Öhman lähtee hakemaan paluuta takaisin SM3-luokan pistesijoille kolmen pisteettömän kilpailun jälkeen.

Lue koko uutinen >

KARTING-JAOSTO KAIPAA AVUSTAJIA
Tarvitsemme karting-puolelle toimitsijoita ja tekijöitä.

Lue koko uutinen >

Maxell Ralli ajetaan Historic Trophy Sarjan osakilpailuna 5/6. Tietoa löytyy Maxell Rallin omalta sivulta sekä Maxell Rallin FB sivuilta

Kesäkauden alku toi aluksi pienen pettymyksen, kun odotettu asfalttisprintsarja peruuntui. Mitäs nyt? No, päätin ajaa mahdollisuuksien mukaan kisoja, joita kalenterissa löytyy.

Lue koko uutinen >

Kesäkausi on alkanut espoolaisen Kalle Markkasen, 18, tiimissä tiiviin testaamisen ja monipuolisen kilpailemisen puitteissa. Rallicrossista ralliin vuoden alussa vaihtanut Markkanen haki jo varhain keväällä ajotuntumaa asvaltilta kovatasoisista rallisprint-kilpailuista rallicross-Minillään. Meriittilistalle merkittiin mm. enintään 1600-kuutioisten kakkossija Vihdin SM-rallisprintistä.

Lue koko uutinen >

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna perinteisen Pohjanmaa Rallin merkeissä Seinäjoen ympäristössä. SM3-luokassa kilpailevat Go4Speed Motorsport -tiimin Patric Öhman ja kartanlukija Aki Sparre eivät yltäneet kilpailussa ennalta asetettuun tavoitteeseensa.

Lue koko uutinen >

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä Pohjanmaa Rallin merkeissä. Go4Speed Motorsport -tiimin Patric Öhman ja kartanlukija Aki Sparre lähtevät hakemaan hyvitystä Kouvolassa ajetun edellisen osakilpailun pettymykselle.

Lue koko uutinen >

Kokopäivätapahtuma jossa kerrotaan säännöistä, ajoharjoittelua radalla ja huoltajat saavat opastusta
auton huoltoon. Ikähaarukka 5-15 vuotiaat.
Päivään voi osallistua , vaikkei omaa autoa vielä olisikaan.
Ilmoittatumisen yhteydessä tulee mainita onko oma auto ja minkä luokan. Kuljettajan ja huoltajan nimi, sekä mahdollisimman kattavat yhteystiedot.
Koulupäivän hinta 50€ omalla autolla ja 75€ vuokra-autolla. Hinta sisältää aamupalan kuski& huoltaja, kuskille lounaan. (huoltajalounas 7€)
Ilmoittautumiset : info.speedmaker@gmail.com
Lisätiedustelut joko edellä mainittuun , tai puhelimella numerosta 0400 314431 / talkKari

Järjestämme talkoot Bembölen karting-radalla maanantaina 7.5., jotta rata-alue saadaan talven jälkeen jälleen kuntoon kesän koitoksia yms. tapahtumia varten.

Lue koko uutinen >

Go4Speed Motorsportin emsciläinen Patric Öhman yhdessä kartanlukijansa Aki Sparren kanssa sijoittui viime lauantaina Joensuun ympäristössä ajetussa rallin SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa SM3-luokassa sijalle 12. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella SM-pisteiden ulkopuolelle jäänyt Öhman oli rallin jälkeen pettynyt suoritukseensa.

Lue koko uutinen >

Kalle Markkasen kilpailu Joensuun SM Itärallissa oli kaksijakoinen. Kauden kolmas talviralli tarjoili huikeat tiet opiskella lisää ralliautoilun alkeita.
”Täytyy sanoa, että rallicross-miehelle jo nuotitus oli melkoinen kokemus. Olipa huimaa vuoristorataa”, Markkanen kertoo.

Lue koko uutinen >

GRX-tiimin Skodaa ajava pari Emil Lindholm ja EMSC:n Mikael Korhonen sijoittui rallin SM-sarjan talvikauden viimeisessä osakilpailussa Joensuussa kuudenneksi. SM1-luokan yhteispisteissä kaksikko suuntaa kohti kesäkilpailuja neljänneltä sijalta.

Lue koko uutinen >

Legendaarinen Itäralli tekee tänä vuonna paluun rallin SM-sarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen. SM3-luokassa ajava Patric Öhman kilpailee Itä-Suomen suunnalla nyt ensimmäistä kertaa. Joensuun SM-ralli ajetaan yksipäiväisenä kilpailuna tulevana lauantaina.

Lue koko uutinen >

Ralli SM -sarjan SM1-luokan pisteissä kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen kolmantena ajava Skoda-kaksikko Emil Lindholm ja Mikael Korhonen hakee talvikauden viimeisestä SM-osakilpailusta Joensuusta ehjää suoritusta. Vuorossa on jo 1960-luvun puolivälistä Pohjois-Karjalan vaaramaisemissa ajettu perinteinen Itäralli, joka on Lindholmille uusi kokemus.

Lue koko uutinen >

Go4Speed Motorsportin ja EMSC:n Patric Öhman yhdessä kartanlukijansa Jukka Jämsenin kanssa sijoittui viime viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajetussa kauden toisessa SM-rallissa SM3-luokassa sijalle 10. Öhman on nyt ajanut luokassaan SM-pisteille kauden molemmissa osakilpailuissa.

Lue koko uutinen >

Rallin suomenmestaruussarjassa debytoinut, 18-vuotias Kalle Markkanen sai kokea lajin nurjemman puolen Mikkelin SM-rallissa. SM3-luokkaan ensi kertaa startannut espoolainen taisteli suuren osan kilpailusta säätöongelmien kanssa. Kun auto lopulta toimi, keskeytyi kilpailu kanssakilpailijan onnettomuuden takia.

Lue koko uutinen >

Ralli SM -sarjan SM1-luokan pisteissä toisena GRX-tiimin Skoda Fabialla ajaneet Emil Lindholm ja kartturinsa EMSC:n Mikael Korhonen joutuivat keskeyttämään kauden toisen SM-osakilpailun Mikkelissä ulosajoon.

Lue koko uutinen >

AKK-Motorsport ry:n hallitus on hyväksynyt toimitsijalisenssiuudistuksen ja siihen liittyvät sääntömuutokset pitkän valmisteluprosessin jälkeen koulutustyöryhmän tekemän esityksen pohjalta. Toimitsijalisensseissä siirrytään kolmiportaiseen toimitsijapätevyys- ja lisenssirakenteeseen vuoden 2018 alusta alkaen. 

Lue koko uutinen >

Vantaalainen EMSC:n Patric Öhman osallistui Rovaniemeltä käynnistyneeseen rallin SM-sarjaan uuden kaluston voimin. Viime kaudella SM3-luokassa viisi SM-rallia ajaneen Öhmanin kilpailukalenterissa on tänä vuonna kaikki sarjan seitsemän osakilpailua.

Lue koko uutinen >

Säästeliäästi viime vuonna kilpaillut Jaro Kinnunen laittaa tällä kaudella suuremman menovaihteen päälle ja lähtee kisaamaan Ralli SM -sarjan kaksivetoluokan kärkisijoista. Kinnusen Jarospeed-tiimi rakensi viime syksyn aikana Peugeot 208 R2 -auton, josta vastaavasta kilpurista heillä on kokemusta sekä Suomen että Ranskan maaperältä.

Lue koko uutinen >

Kaksi kautta Renault Clio Cup Nordic -sarjassa kilpaillut Kart In Club Driving Academy -tiimin 18-vuotias Ilmari Korpivaara tähtää seuraavaksi urallaan Euroopan radoille. Korpivaara ajoi marraskuun lopulla Italiassa testit GT4-luokan kalustolla, ja juuri GT-sarjat ovatkin varteen otettava vaihtoehto ensi kaudeksi.

Lue koko uutinen >

Rallin SM3-luokassa viime kaudella SM-hopeaa ajanut ja Suomen MM-rallin Tulevaisuuden tähti 2017 -kilpailun voittanut Emil Lindholm, 21, vaihtaa luokkaa ja ottaa samalla merkittävän askeleen ralliuralla eteenpäin. Lindholm nähdään alkavalla kaudella Marcus Grönholmin GRX-tallin nelivetoisen Skoda Fabia R5:n ratissa kartanlukijanaan Mikael Korhonen, 32.

Lue koko uutinen >

Autourheilun kansallinen lajiliitto AKK ja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia tarjoavat ensi syksystä alkaen uuden moottoriurheilualan kouluttautumismahdollisuuden. Tuore ammatillinen tutkinto mahdollistaa autourheilijoiden lisäksi uranäkymiä kaikille nuorille, jotka haluavat työllistyä tulevaisuudessa alan pariin.

Lue koko uutinen >

Kutsut tulevat postitse kaikille jäsenille, joten tarkkaile postiasi.

Pikkujoulutiimi

Maxell-ralli on peruttu! Suuri osa teistä jäässä ja lumisia. Olemme pahoillamme.

Maxell-ralli

Läntisen Uudenmaan hienot ja vaihtelevat soratiet toimivat näyttämönä, kun rallin aluemestaruudet ratkotaan 28.10. Maxell Rallissa.

Lue koko uutinen >

Uusi ajokausi alkaa huhtikuussa 2018 heti ajokelien salliessa.
Palkintojenjaon ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
Seuraa sivuja.

Terveisin
EMSC
 

Kansallinen Maxell-ralli jyrähtää käyntiin 28.10.2017 ja kisassa on jaossa alue 8:n aluemestaruus kerrasta poikki periaatteella. Lähtö ja turvallisuustarkastus sijaitsevat tällä kertaa Nummelassa, maali sijaitsee Nummella.

Lue koko uutinen >

Seuramme hallitseva Vuoden Rallisprint -kuljettaja Vesa Huupponen on vuodesta toiseen kiertänyt rallisprint-kisoja ja menestynyt oikein mainiosti.

Lue koko uutinen >

Historic Rally Trophy -osakilpailujen Nuottisarjassa Petteri Koskenala ja Tommy Nyholm nappasivat luokkavoiton ja ovat sarjapisteissä kolmantena ennen viimeistä osakilpailua. Vaikka Petterin kilpailijalisenssi on tänä vuonna hankittu Lohjan UA:sta – EMSC:n tärkeä yhteistyökumppaniseura – on Petteri edelleen EMSC:n jäsen. 

Lue koko uutinen >

”Tulevaisuuden tähdille” eli aloitteleville autourheilijoille suunnattu kartingin Tiistaiturnaus saatiin elokuun 22. päivänä päätökseen. Viiden osakilpailun sarjassa kilpailijoiden loppupisteisiin laskettiin neljän parhaan kilpailun tulos. Kartingkisoissa kerätään mahdollisimman vähän pisteitä, jos olet yhdestäkin osakisasta pois, pistepotti kasvaa hurjasti paikallaolijoiden määrän mukaisesti. Osallistuminen siis kannattaa.

Lue koko uutinen >

Marcus Grönholmin jokamiehen luokan liigajoukkue, Team GRX, lähti Kokemäen SM-kisaan tavoitteenaan viimevuotisen pronssin kirkastaminen ja jopa mestaruus mielessä. SM-hopeaa tuli, eikä kaukana ollut SM-kultakaan. Kauhajoen joukkue hallitsevana mestarina onnistui keräämään vaivaiset kaksi pistettä enemmän ja uusi näin ollen mestaruuden. 

Lue koko uutinen >

Team GRX (viime vuonna Team MGR) teki tänään lauantaina SM-JM-Liigafinaalissa sen minkä pitikin. Tärkeintä tänään oli sijoittua kuuden joukkueen lohkossa kahden parhaan joukkoon, jotta paikka semifinaaleihin on varma. Lohkossa F kilpaillut Team GRX teki vakuuttavaa työtä ja oli Suonenjoen Kuljetusliike HämyTrans Teamin kanssa selvästi lohkon kaksi parasta joukkuetta. 

Lue koko uutinen >

Tänä vuonna Kokemäen uudistetulla radalla taistellaan jokamiehenluokan liigajoukkueiden suomenmestaruudesta. AKK:n alaisilla seuroilla on oikeus ilmoittaa joukkue tai joukkueita JM-Liigaan, jotka ajavat toinen toisiaan vastaan speedway-tyyppisellä ajokaavalla.

Lue koko uutinen >

F-ryhmän ralleissa aiemmin vakuuttavia tuloksia tehnyt Olli Lavikainen siirtyi täksi kaudeksi rallicrossin SM-sarjan SRC-luokkaan. Kertaheitolla Lavikainen nousi myös kotimaisten huippukuljettajien kaartiin ja koko kauden on näyttänyt melko selvältä, että SM-mitaliin tämä kausi päättyy.

Lue koko uutinen >

Rallicrossin SM-sarjan yhteydessä ajetaan nuorille tulevaisuuden rallicrossareille kehitellyn RX Academyn kisastartit. Sarjan ensimmäisenä vuonna osanottajia kisoissa on ollut reilu 10, kuten aina uusissa luokissa on tapahtunut. Seuraavina vuosina autojen määrä sitten lisääntyy, kun sarjasta kiinnostutaan laajemmin. Markkinointia RX Academyn puolesta onkin tehty lähinnä ulkomaalaisille kuljettajille. 

Lue koko uutinen >

Rallicrossin MM-sarjan edellisessä osakisassa Niclas Grönholm oli jo ”niiiin” lähellä semifinaalipaikkaa, joten Kanadasta lähdettiin hakemaan parannusta. Valitettavasti tekniikkaongelmat sotkivat suunnitelmat.

Lue koko uutinen >

Juuso Nordgrenin urakka Jyväskylän MM-rallin WRC2-luokassa toi mukanaan rengasrikkoja ja keskeytyksen, mutta viimeisenä päivänä sentään luokan toiseksi nopeimmat pätkäajat.

Lue koko uutinen >

Lahden EM Historic Rally oli raskas kilpailu historic-autoille. Ensinnäkin reitti oli melkoisen vauhdikas, ulosajoja ja keskeytyksiä sattui todella paljon. Kun vielä toisen päivän viimeiselle lenkille taivaalta tuli kaatamalla vettä niskaan, riitti tiukkoja tilanteita vielä viimeiseen metriin saakka.

Lue koko uutinen >

Vuosikaudet rallisprintiä ajanut ja hyvin menestynyt Vesa Huupponen on myös EMSC:n hallitseva Vuoden Rallisprint -kuljettaja. Kiertopalkinnon lahjoitti Salvos Oy, jonka taustalta löytyy Erkki Koskelo, itsekin takavuosien huima rallisprint-mies.

Lue koko uutinen >

Rallikuljettaja Juuso Nordgrenin ja hänen kartanlukijansa EMSC:n Mikael Korhosen kisa Autoglym-rallissa Sastamalassa päättyi vauhdikkaaseen ulosajoon rallin viimeisellä erikoiskokeella.

Lue koko uutinen >

Tampereen yläpuolella Kaanaan moottoriurheilukeskuksessa ajetussa rallicrossin SM-sarjan kolmannessa osakisassa ei ylletty emsciläisittäin aivan niin hyvään tulokseen kuin edellisessä osakisassa Honkajoella. Ei Kaanaassa kuitenkaan huonosti mennyt. Rallicross on niin sanotusti kontaktilaji, sanan moninaisessa merkityksessä, joten kaikenlaista radalla tapahtuu. Hieman tuli takapakkia pistetilanteissa, mutta mitään ei vielä ole menetetty mitalisijoja ajatellen.

Lue koko uutinen >

Nyt tilattavissa paljon kysytyt seuran hiha-/kangasmerkit.

1 kpl 5 euroa (sis. postimaksun) 10 kpl 40 euroa (sis. postimaksun)

Lue koko uutinen >

RX Academyn Renault-kuljettaja Kalle Markkaselle eilinen Honkajoella ajettu sarjan toinen osakilpailu oli ”pettymysten taivalta”. Vaikka päivän lopputulos – toisena sarjapisteissä – ei huonolta näytäkään, siihen johtaneet tapahtumat olivat kuin suoraan oppikirjasta: Miten epäonni on pilata kaiken.

Lue koko uutinen >

Täksi kaudeksi F-ryhmän ralleista rallicrossin SRC-luokkaan siirtynyt Olli Lavikainen on tehnyt todella vakuuttavan nousun Suomen kärkikuljettajien joukkoon. Sarjapisteissä kolmantena toiseen osakisaan Honkajoelle lähtenyt Lavikainen vakuutti edelleen ja on nyt sarjakakkosena.

Lue koko uutinen >

Lahden Pipon radalla ajetussa X30 Challenge Finland -sarjan toinen osakilpailu oli EMSC:n Elmeri Peipolla tuskainen ja turhauttava. Peipon karting-autosta oli kaikki puhti pois, eikä kovista yrityksistä huolimatta syytä siihen löytynyt. Senior-luokan A-finaalissa Peippo oli kuitenkin kumpanakin päivänä, mutta sijat 4 ja 11 eivät nuorukaista tyydyttäneet.

Lue koko uutinen >

Juuso Nordgren ja kartanlukijansa Mikael Korhonen käänsivät jälleen tiukan sekuntikampailun edukseen, kun kaksikko nousi viimeisellä erikoiskokeella yleiskilpailun toiseksi Kouvolan SM-rallissa. Kisan voittoon ajoi sarjan ulkopuolisena toista SM-ralliaan ajanut Kalle Rovanperä.

Lue koko uutinen >

Ralli SM-sarjan Kouvolan osakilpailuun Jaro Kinnunen lähtee täysin uusista lähtökuopista. Kinnunen on totuttu näkemään lähivuosina kaksivetoisten autojen SM3- ja SM4-luokissa, mutta nelivetoisen auton myötä espoolainen siirtyy nyt SM2-luokkaan.

Lue koko uutinen >

Rallikuljettaja Juuso Nordgrenin sekä kartanlukija Mikael Korhosen kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Kouvolan SM-rallissa. Edellisessä SM-osakilpailussa saavutettu kakkossija on nostanut kaksikon itseluottamusta.

Lue koko uutinen >

Keväällä 18 vuotta täyttänyt Kalle Markkanen siirtyi tälle kaudelle ajamaan rallicrossia RX Academyn valmennettavana. Rallicross-expertti Jussi Pinomäen kehittelemä projekti tulevaisuuden rallicross-kuljettajien ”kasvattamiseksi” esittäytyi ensimmäisen kerran kisatoimissa viime viikonloppuna Hyvinkäällä.

Lue koko uutinen >

Kartingliiton mestaruussarjaa ajavat Hugo Soininen ja Leevi Kolehmainen suoriutuivat jälleen loistavasti sarjan kolmannessa osakisassa 21.5. Sastamalassa. Hugo oli kolmas ja Leevi seitsemäs. Sarjassa on kuusi osakilpailua, joista neljän parhaan tulokset lasketaan loppupisteisiin.

Lue koko uutinen >

Kesäkauden ensimmäinen Ralli SM-osakilpailu Riihimäellä ei tarjonnut alkukautta parempaa luistoa Jarospeed-tiimille. Luottavaisena ennakkotestien jälkeen kisaan startannut Jaro Kinnunen joutui pettymään erikoisen moottorivian vuoksi.

Lue koko uutinen >

Kesä on vihdoin tullut ja toiminta Bembölen kartingradalla vilkastuu päivä päivältä. Maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12–17 radalla saavat nauttia vauhdista pikkunappulat, joille on polkuautoja ja sähkömoottorisia menopelejä. Siis sellaisia, jotka eivät pidä mitään ääntä.

Lue koko uutinen >

Pohjoismaista Renault Clio Cupia ajava Ilmari Korpivaara sijoittui kaksi kertaa toiseksi luokan kilpailulähdöissä lauantaina Alastarolla. Molemmat lähdöt voitti ruotsalainen Joel Jern, joka myös johtaa sarjaa.

Lue koko uutinen >

Juuso Nordgren ajoi yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa toiseksi Ralli SM -sarjan kesäkauden avanneessa Riihimäen osakilpailussa, joka oli sarjan neljä osakisa seitsemästä.

Lue koko uutinen >

Rallikuljettaja Juuso Nordgren ja kartanlukijansa Mikael Korhonen starttaavat lauantaina Riihimäen SM-ralliin ensimmäistä kertaa nelivetoisen ohjaimissa. Hyvin sujuneet testit ja nopeat tiet ovat nostaneet odotuksia.

Lue koko uutinen >

Viikonloppuna koittaa kesäkauden ensimmäinen Ralli SM -osakilpailu Riihimäen ympäristössä, jonne Jarospeed-tiimi lähtee jälleen haastamaan SM4-luokan tuttuja kilpakumppaneita Honda Civicillä.

Lue koko uutinen >

Kovatasoisen pohjoismaisen STCC-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina Suomessa Alastaron radalla. Ilmari Korpivaara hakee menestystä Renault Clio Cupissa, ja puolustaa viimevuotista voittoaan.

Lue koko uutinen >

Osoite: Kellonummentie 9–11, Oittaa (noin 500 metriä Oittaan uimarannalta eteenpäin)
GPS: leveys: 60.242358, pituus: 24.640895
Lisätietoa: Reino Enroth (Repe) 040 820 2052 tai reino.enroth@gmail.com

Espoo Motorsport Club ry:n hallinnoimalla Bembölen kartingradalla 3–13-vuotiaat lapset voivat harrastaa kartingia eli mikroautoilua turvallisissa olosuhteissa ja ympäristössä. Radalla eri luokat ja erivauhtiset autot vuorottelevat, jotta yhtä aikaa radalla on vain suunnilleen samaa nopeutta ajavat.
 

Lue koko uutinen >

Ilmari Korpivaara avasi kilpailukautensa viikonloppuna Ruotsin Knutstorpin radalla. Korpivaara kilpailee STCC-sarjan yhteydessä ajettavassa Renault Clio Cupissa.

Lue koko uutinen >

Cadet-luokan kuljettaja, 8-vuotias Hugo Soinisella oli kaksijakoinen kisaviikonloppu. Ensimmäisenä päivä Hugo tuuletti voittajana korkeimmalla korokkeella, toisena päivänä hän joutui kolarin vuoksi hetkeksi radalta ulos ja kaikki muut menivät menojaan. Hugo kuitenkin sisukkaasti lähti ajamaan muita takaa ja nousi loppujen lopuksi kahdeksanneksi.

Lue koko uutinen >

Viime vuonna rallin Tulevaisuuden tähdeksi valitun karkkilalaisen Juuso Nordgrenin hiljaiselo päättyy. Nuorukainen ja hänen kartanlukijansa Mikael Korhonen saavat alleen Toni Gardemeisterin tiimin nelivetoisen Skoda Fabia R5 –auton. Kisakalenteri kattaa tällä hetkellä neljä kilpailua.

Lue koko uutinen >

Tänä viikonloppuna Vihdin kartingradalla kisataan Junior Kartingin merkeissä. EMSC:ltä on mukana kovatasoinen porukka: viikon päästä yhdeksän vuotta täyttävä Meri Levula, syksyllä yhdeksän vuotta täyttävä Leevi Kolehmainen sekä kolmisen viikkoa sitten kahdeksan vuotta täyttänyt Hugo Soininen.

Lue koko uutinen >

Ilmari Korpivaara on valmiina uuteen kilpailukauteen. Hän ajaa tällä kaudella Renault Clio Nordic Cup –sarjassa pohjoismaisen rata-autosarjan STCC:n yhteydessä. Kausi alkaa tulevana viikonloppuna Ruotsissa Knutstropin radalla.

Lue koko uutinen >

Pitkänlinjan autourheilija, Espoon Motorsport Clubia edustava Teijo Lahti sai yllättäen ”pikakomennuksen” Porsche GT3 -auton rattiin. Suomalainen GGTurbo-tiimi oli kauden avauksessa Latvian Riikassa vailla kuljettajaa, kun auton omistaja oli estynyt osallistumaan. 

Lue koko uutinen >

Vakio 1600 -luokan kuljettajia hemmotellaan kolmella eri mestaruusmahdollisuudella tulevalla kaudella. AKK:n jo vuonna 2006 perustama luokka ajaa sarjamuotoisesti kaudella 2017 SM-arvosta, FTCC-mestaruudesta sekä NEZ-mestaruudesta. V1600-luokan autot nähdään Suomessa radalla FTCC- sekä Rata-SM-osakilpailuissa.

Lue koko uutinen >

Toukokuun 27.–28. päivä alkava kartingin SM-kausi 2017 tuo sarjan kuljettajille tarjolle unelmien tilaisuuden päästä ajamaan suoraan lajin MM-kilpailuun. Yksittäisenä tapahtumana ajettava MM-kilpailu ajetaan tänä vuonna Iso-Britanniassa syyskuun 21.–24. päivä.

Lue koko uutinen >

AKK Alue 8 aluemestaruuskilpailut v. 2017 0n julkaistu

Lue koko uutinen >

Aika:              30.3.2017 alkaen klo 18.00.

Paikka:           Steripolar Oy, Sinimäentie 8, 02630 Espoo (www.steripolar.fi)

Lue koko uutinen >

Yhdessä Lohjan UA:n kanssa järjestetty ralliautoille tarkoitettu jäsenten/seurojen välinen kilpailu jouduttiin huonon talven vuoksi siirtämään Myrskylästä Lopelle Saukkolan EK:lle. Harmittavasti vain Mikkelin SM-ralli oli samana viikonloppuna, mikä lienee eniten verottanut osanottomäärää. Ennakkoon tiedettiin päällekkäisyys, mutta normaalitilanteessa SM-ralli ei ole juurikaan häirinnyt. 

Lue koko uutinen >

Kauniaislainen emsc:läinen lähtee hakemaan uutta menestystä ja tavoittelee mestaruutta. Ilmari Korpivaara, 18, jatkaa autourheilu-uraansa Renault Clio Cup Nordic -sarjassa. Korpivaara ajoi samaa sarjaa jo viime kaudella, ja hänet palkittiin sarjan parhaana tulokkaana.

Lue koko uutinen >

Ralli SM -kausi käynnistyi Jaro Kinnusen ja Jarospeed-tiimin osalta tammikuussa epäonnisesti, mutta nyt katseet on suunnattu ensi viikonloppuna Mikkelissä ajettavaan sarjan toiseen osakilpailuun.

Lue koko uutinen >

Sunnuntaina 19.2. ajettavien jäsentenvälisten/seurakilpailun suorituspaikka on siis vaihtunut Myrskylästä Lopen Saukkolan EK:lle. 

Lue koko uutinen >

Ralli SM -sarjan kilpailijat, joista kolme emsc:läisiä, ovat alkuviikon ajan olleet jo Rovaniemellä valmistautumassa ja nuotittamassa tulevan viikonlopun Arctic Lapland Rallin reittiä.

Lue koko uutinen >

Vuonna 2016 menestyneet suomalaiset autourheilijat palkittiin loppiaisen jälkeisenä lauantaina 7. tammikuuta Jyväskylän Paviljongissa. Paikalla oli lähes 1500 henkilöä, mutta suuresta ihmismäärästä huolimatta tunnelma oli lämmin ja erittäin onnistunut.

Lue koko uutinen >

Kaikille AKK-Motorsport ry:n jäsenyhdistyksen jäsenille lähetetään mobiilijäsenkortti LOMPAKKO®-sovellusta käyttäen. Puhelimeesi tulee tieto tästä tekstiviestinä pari viikkoa sen jälkeen, kun EMSC:n jäsenmaksusi on maksettu.

Lue koko uutinen >

Seuran jäsenmaksulaskut 2017 ovat nyt matkalla AKK:sta Postin kautta jäsenille. Laskut ovat näkyvissä myös jäsenten omissa KITI-tiedoissa.

 

Jäsenet voivat tästä päivästä (12.12.) eteenpäin maksaa jäsenmaksunsa jäsenrekisteristä verkkomaksuna ja maksusuoritus päivittyy välittömästi, minkä jälkeen kilpailijalisensssin ostaminenkin sitten onnistuu.

 Muilla maksutavoilla jäsenmaksusuoritus päivittyy 2-4 pankkipäivän viiveellä.

 

 Hyvää loppuvuotta kaikille!

 

Vuoden 2017 jäsenmaksut ovat ensi viikolla (12.12. alkaen) valmistumassa postitukseen. Kilpailijalisenssin myynti on alkanut 7.12. AKK:n Kiti-palvelussa. Sen ostamiseksi pitää seuran jäsenmaksu olla maksettuna. Jos et jostain syystä ehdi odottaa maksua postitse, ota yhteyttä Kikka Kuosmaseen, kikka.kuosmanen@kolumbus.fi

 

Espoon Hotelli Scandicissa vietettiin EMSC:n pikkujoulu/palkintojenjakotilaisuus marraskuun 26. päivänä. Paikalla oli noin 70 henkilöä, mikä oli oikein ilahduttavaa. Suuri kiitos juhlatoimikunnalle, joka Malla Harklinin johdolla järjesti mahtavat bileet. Kaikilla näytti olevan oikein hauskaa. Pistetään ensi vuonna sitten vieläkin paremmaksi.

Lue koko uutinen >

Auto 2016 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa nähdään tulevana viikonloppuna Mitsubishi Space Star -ralliauto. Auto saapuu Suomeen näytille Ruotsista, missä yksityistiimi Mpart on vastannut auton kehityksestä Jari Ketomaan johdolla. Vahvan WRC-rallitaustan omaava Ketomaa ajoi Mitsubishi Space Star -autolla Malesian rallissa toiseksi marraskuun alussa.

Lue koko uutinen >

Juhlatoimikunta etsii pikkujoulu/palkintojenjakojuhlaamme 26.11. mukavaa tiskijukkaa, jolla olisi ”vaihtelevaa musiikkia” tarjottavana sekä taustalle että tansseihin. Jos homma kiinnostaa, pistä viestiä vaikka facebook-sivun kautta juhlatoimikunnalle tai poimi juhlien kutsusta puhelinnumeroita. Kivan illan ja upean seuran lisäksi saattaa olla tarjolla myös ”vaivanpalkkaa”. 

pvm 

tutkinto/koulutus

paikka

kouluttaja 
8.1.17

Rallin perusosa

Mäntsälä Juustoportti

Simo Rantanen, Sami Pakkanen

18.2.17 Perustoimitsijakoulutus Mäntsälä Juustoportti Jorma Aksela
19.2.17 JM  Mäntsälä Juustoportti Kimmo Mäkinen, Ritva Lähteenmäki
2.4.17 JM  Mäntsälä Juustoportti Kimmo Mäkinen, Ritva Lähteenmäki
8.4.17 Rallin perusosa Mäntsälä Juustoportti Jyrki Hapulahti, Matti Jukarainen
9.4.17 Rallin nuotitus Riihimäki Riutanmaja Nikkola, Lönegren, Lukka, Arminen
23.4.17 Endurance Mäntsälä Juustoportti Matti Jukarainen
21.5.17 JM  Mäntsälä Juustoportti Ossi Salonen
21.5.17

Endurance

Mäntsälä Juustoportti Matti Jukarainen
7.10.17 Rallin perusosa Mäntsälä Juustoportti Matti Jukarainen, Joose Kojo
8.10.17

Rallin nuotitus

 Riihimäki Riutanmaja Laakso, Heikkinen,Korhonen 
22.10.17 Perustoimitsijakoulutus Mäntsälä Juustoportti Jorma Aksela
9.12.17 Rallin perusosa Mäntsälä Juustoportti Simo Rantanen, Sami Pakkanen
10.12.17 Rallin nuotitus Riihimäki Riutanmaja Nikkola, Lönegren, Lukka, Arminen

 

AKK:n Tekniikan lajiryhmä muistuttaa kilpailijoita FIA-akkusäännön voimaantulosta myös kansallisesti 1.1.2017.

Lue koko uutinen >

Espoo Motorsport Club ry:n sääntömääräinen Syyskokous pidettiin Steripolar Oy:n tiloissa Espoon Mankkaalla maanantaina 24. lokakuuta.

Lue koko uutinen >

Juuso Nordgrenin uran ensimmäinen asvalttiralli päättyi ulosajoon kisan viimeistä edellisellä erikoiskokeella. Espanjan MM-rallissa Drive DMACK Fiesta Trophy -luokassa ajanut suomalainen oli keskeytyshetkellä luokassaan kuudentena.

Lue koko uutinen >

Juuso Nordgrenin ja Mikael Korhosen taival Espanjan MM-rallissa jatkui edellispäivien tapaan hieman takkuisesti, mutta ensimmäistä kisaansa Drive DMACK Fiesta Trophy -luokassa ajava suomalaispari pystyi kuitenkin parantamaan ajoaan päivän edetessä.

Lue koko uutinen >

Vesa Huupponen on ikänsä ollut aito rallisprint-mies, kiireestä kantapäähän. Vesa Huupponen on aina myös ollut – mikäli vain muistan oikein – Opel-mies, ja tarkemmin vielä Corsa-mies. Rallisprint on laji, jossa tarvitaan ensimmäisestä senttimetristä lähtien ”täyttä menoa”, ja sen on Huupponen aina osannut. 

Lue koko uutinen >

Rallikuljettaja Juuso Nordgren ja hänen kartanlukijansa, EMSC:n Mikael Korhonen lähtevät torstaina käynnistyvään Katalonian MM-ralliin käytännössä täysin puhtaalta pöydältä. Edessä on askel lähes tuntemattomaan, sillä uusia elementtejä on paljon matkassa.

Lue koko uutinen >

EMSC:n ja Kart ´in Clubin Ilmari Korpivaara sijoittui parhaana tulokaskuljettajana kolmanneksi rata-autoilun Renault Clio Cup Nordic -sarjassa viikonloppuna Ruotsissa Ring Knutstorpin radalla ajetun päätöskilpailun jälkeen. 

Lue koko uutinen >

Espoo Motorsport Club ry
SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 
24.10.2016 klo 18 alkaen

Paikka, Steripolar Oy, Sinimäentie 8, 02630 Espoo

Lue koko uutinen >

Kauden päättäneestä Tampereen SM-rallista muodostui kovatasoinen ja yllätyksellinen varsinkin SM4-luokan tapahtumien osalta. Jaro Kinnunen haastoi hyvin luokan mitaliehdokkaita, mutta suoritus hylättiin.

Lue koko uutinen >

Pirelli Rallin keskeytys ei onneksi vienyt Mikael Korhoselta kartanlukijoiden SM-kultamitalia, sen sijaan kuljettaja Juuso Nordgren joutuu tyytymään SM-hopeaan jäätyään pisteittä Tampereella.

Lue koko uutinen >

EMSC:n pari Jaro Kinnunen ja Pasi Haataja lähtevät mittaamaan vauhtiaan hyvien testien jälkeen SM4-luokassa Ralli SM -sarjan viimeiseen osakisaan, Pirelli Ralliin Tampereella.

Lue koko uutinen >

Rallin kartanlukijoiden suomenmestaruudesta hienosti tällä kaudella karkkilalaisen Juuso Nordgrenin kyydissä taistellut Mikael Korhonen on lähellä kauden huipennusta. Viikonloppuna ajetaan viimeinen Ralli SM -sarjan osakilpailu, jossa sinetöidään lopullisesti mitalit. Korhonen tuo EMSC:lle vuoden ainoan kultamitalin. 

Lue koko uutinen >

Ei viikonloppua, etteivätkö emsciläiset pärjäisi! Pohjois-Euroopan alueen rallicross-sarjassa Suomen ja EMSC:n Kalle Markkanen saavutti NEZ-pronssia S1600-luokassa viikonloppuna Hyvinkäällä ajetun päätösosakisassa. Menestystä tuli lisäksi Open-luokassa, jonka Olli Lavikainen Volvollaan voitti. 

Lue koko uutinen >

Töysässä ajetaan tulevana viikonloppuna 17.–18. syyskuuta kartingin aluemestareiden kisa. Siellä selvitetään ajamalla, kuka on mestareiden mestari. Luokkia on useita. EMSC:n ainoa edustaja on Meri Levula, joka ajaa Cadett60-luokassa. 

Lue koko uutinen >

Parhaillaan varusmiespalvelustaan Riihimäellä suorittava, leppäkorpelainen Jani Kaleva piti tiukasti pintansa rata-autoilun SM-sarjan viimeisessä osakisassa Ahvenistolla. Kauden päätteeksi nuorukaisen kaulaan ripustetaan hopeinen SM-mitali. 

Lue koko uutinen >

EMSC:n ja FinnDriven Ilmari Korpivaara oli pitelemätön lauantaina Tukholmassa, Solvallassa ajetussa rata-autoilun Renault Clio Cup Sweden -sarjan viimeistä edellisessä osakilpailussa. 

Lue koko uutinen >

Ja nyt se on ihan virallistakin! EMSC:n toukokuussa kahdeksan vuotta täyttänyt Meri Levula voitti Tattarisuolla ajetun Keimola Cupin Cadett-luokan pistein 49. Keimola Cupissa ajettiin kesän aikana 18 erää, joista kolmen huonoimman tulos pudotettiin pois.  Meri onnistui kolmesti ajamaan erävoittoon ja sen verran tasaisemmin muut erät, että kakkoseksi 50 pisteellä jäi Santeri Lehtinen vaikkakin erävoittoja kertyi kaikkiaan neljä.

Lue koko uutinen >

Vuoden viimeisiä kisoja ”viedään”. Formula Fordeissa Jani Kaleva on taistelemassa SM-mitalista tänä viikonloppuna Ahvenistolla. 

Lue koko uutinen >

Perinteiseen tapaan Bembölen kartingin kilpailukausi lopetettiin tutulla Kestävyysajot-kisalla. Tällä kertaa osanottajia oli hieman tavallista vähemmän, liekö jo kovin syksyinen sää ja koulujen alkaminen vaikuttaneet poissaoloon. Kisaaminen ei kuitenkaan vielä tähän lopu. Keimola Cupin osakisa Tattarisuolla on ainakin vielä jäljellä sekä heidän kauden päätöskisansa.

Lue koko uutinen >

Kovin taistelu JM Liigan mestaruudesta käytiin finaalin edetessä neljän joukkueen kesken. Kauhajoen, Noormarkun ja Espoon lisäksi Suonenjoen Kuljetusliike HämyTrans Team pisti kovasti kampoihin. Kuudesta finaalijoukkueesta Karvian Team Kemora ja Rauman Alsecco Team putosivat vauhdista jo melko aikaisessa vaiheessa.

Lue koko uutinen >

Honkajoen Pesämäen radalla JM SM Liiga -kisasta oli EMSC:n Team MGR -joukkueella tuomisinaan SM-pronssimitalit. Kaikkiaan 34 joukkueen joukossa Team MGR sijoittui kolmanneksi kovan taistelun jälkeen. 

Lue koko uutinen >

Honkajoen Pesämäen radalla tänään lauantaina 27.8. ajetussa JM SM Liiga -kisassa 34 joukkuetta karsi pääsystä huomiseen, sunnuntain semifinaaleihin. Lohkoja oli kuusi, joista kustakin kaksi parasta pääsi jatkoon. Jännitystä riitti lauantain viimeisiin lähtöihin asti. Team MGR:n selvä johtoasema lohkossaan tosin säilyi, mutta piste-ero muihin hupeni hetkessä. 

Lue koko uutinen >

Karkkilan UA:n Juuso Nordgren jatkoi hyviä otteitaan rallin SM-sarjan SM3-luokassa ottamalla kartanlukijansa, EMSC:n Mikael Korhosen kanssa toisen perättäisen luokkavoiton. 

Lue koko uutinen >

Turun ympäristössä ajettu SM-kauden viides osakilpailu ei tuonut menestystä Jaro Kinnuselle, joka lähti hakemaan parannusta alkukauden sijoituksilleen. Teknisten ongelmien vuoksi kilpailu päättyi keskeytykseen, kun ajamatta oli vielä kolme erikoiskoetta.

Lue koko uutinen >

Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajettiin lauantaina 20.8. Ouluzonen radalla vaihtelevissa olosuhteissa. Ulosajoilta, törmäyksiltä tai vastalauseilta ei Oulun asfalttipitoisella radalla vältytty. 

Lue koko uutinen >

Ralli SM -kauden viides ja viimeistä edellinen osakilpailu koittaa viikonvaihteessa Turussa, jonne Jaro Kinnunen suuntaa positiivisin mielin ja odotuksin. Jarospeed-tiimin tekemä kehitystyö Honda Civicin kanssa on kantanut kesän aikana hedelmää ja vauhti on kasvussa.

Lue koko uutinen >

Vuoden 2016 MM Neste Rallin erikoiskokeen 14/18 tekninen hoitaminen oli EMSC:n vastuulla. Kaikki paikalla olijat saivat roppakaupalla kokemusta ja mukavia muistoja maailman parhaiden rallikuljettajien myötä, eikä ainakaan vielä tähän mennessä korviin ole kantautunut mitään suurempia mokia.

Lue koko uutinen >

Autourheiluseurojen jokamiehenluokan joukkueille tarkoitettu JM SM Liiga -kilpailu ajetaan elokuun viimeisenä viikonloppuna Honkajoella Pesämäen radalla. Marcus ja Niclas Grönholmin Team MGR on yksi vahvoista ennakkosuosikeista ja joukkue edustaa samalla myös Espoon Motorsport Clubia.

Lue koko uutinen >

Neste Rallin viikonloppu on nyt takanapäin. Aivan mahtava kilpailu tänä vuonna. Sen lisäksi, että Juuso Nordgren ja Mikael Korhonen nousivat luokassaan palkintokorokkeelle, EMSC:n väki hoiteli ansiokkaasti yhden kilpailun erikoiskokeista.

Lue koko uutinen >

Päijälän erikoiskoetta hoitamaan lähtenyt EMSC:n huippukova porukka pääsee oikein paikan päällä todistamaan, kuinka EMSC:n Mikael Korhonen loistavasti luotsaa kartturina Juuso Nordgrenia. Pari on ensimmäisen lenkin jälkeen WRC3-luokassa toinen.

Lue koko uutinen >

Karting ajokoulutusta radalla 3.8.2016 klo 17 - 21, kouluttajana Jani Ruuskanen.

Koulutusmaksu 15 € / henkilö. Koulutus on kaikille avoin, myös ei EMSC:n jäsenille.

Ilmoittautuminen Repelle (Enroth) paikan päällä. Puh. 040 8202 052, mikäli kysyttävää ilmenee.

Parikymppinen EMSC:n Jani Kaleva on menestynyt hienosti tämän vuoden Formula Ford -luokassa Rata-SM-sarjassa. Ennen kauden viimeistä kisaviikonloppua Ahvenistolla syyskuun puolivälissä Kaleva on toisena pistetaulukossa.

Lue koko uutinen >

EMSC:n karting-kuljettaja Meri Levulalla jatkui kova vauhti Viron kartingin mestaruussarjan 5:nnessä ja 6:nnessa osakilpailussa Käinässä. Cadettien moottoriluokituksen jälkeen Meri on ajanut jo neljä uutta rataennätystä. Uusin tuli viikonloppuna Käinässä

Lue koko uutinen >

Rallicrossin SM-sarja jatkui heinäkuun 9. päivä Honkajoen upealla radalla. Pitkästä aikaa myös Niclas Grönholmin MM-rallicrossin aikataulu salli miehen osallistumisen kotimaiseenkin kisaan. EMSC:n kuljettajista Harri Kallonen, Seppo Kallonen ja Jukka Soimetsä olivat myös hyvässä vauhdissa.

Lue koko uutinen >

Heinäkuun puolivälissä ajettiin Autoglym-ralli Sappeen ympäristössä. EMSC:n Jaro Kinnunen voitti vakuuttavasti Hondallaan luokkansa ja oli yleiskilpailussa 10:s. Kakkoseksi sijoittunut Hyvinkään Ilmo Lario jäi noin 50 sekuntia. Kilpailussa ajettiin kahdeksan ennakkoontutustuttavaa erikoiskoetta ja koko reitin pituus oli noin 430 kilometriä.

Lue koko uutinen >

Karkkilan UA:ta edustava Juuso Nordgren voitti EMSC:n Mikael Korhonen kartanlukijanaan lauantaina Sastamala–Huittisissa ajetun Ralli SM -sarjan SM3-luokan. Toiseksi tuli Tommi Järvinen, joka kävi tiukan taistelun kakkossijasta Jukka Korhosen kanssa. Voitollaan Nordgren varmisti paikkansa Tulevaisuuden tähti -kilpailun valintaleirille.

Lue koko uutinen >

Viikonloppuna ajetaan kesäkauden ensimmäinen Ralli SM -osakilpailu Sastamalan ja Huittisten alueella, jonne Jarospeed-tiimi lähtee haastamaan SM4-luokan muita kilpakumppaneita Honda Civicillä.

Lue koko uutinen >

Juuso Nordgren yhdessä kartanlukijansa, EMSC:n Mikael Korhosen kanssa starttaa lauantaina ajettavaan Sastamala-Huittisten Enset Oy SM-ralliin varsin levollisin mielin, vaikka edessä on kauden tärkein kisa. Panoksena eivät ole vain SM3-luokan voitto ja arvokkaat SM-pisteet, vaan samassa kisassa ratkaistaan myös Tulevaisuuden tähti -tittelistä kamppailevat kuljettajat.

Lue koko uutinen >

Kauden 2016 Tiistaiturnauksen toinen osakisa ajettiin 7. kesäkuuta. Meri Levula oli tällä kertaa pienten luokassa täysin pitelemätön. Meri oli nopein kaikissa lähdöissään: aika-ajossa, 1. ja 2. alkuerässä sekä finaalissa. 

Lue koko uutinen >

Kaudella 2016 ajetaan perinteiset Tiistaiturnaus ja Kestävyysajon harjoituskisat (luokat Kadet, Micro ja Raket).

Lue koko uutinen >

EMSC:n Tiistaiturnaukset ovat alkaneet. Pienten luokan voitti Hugo Soininen. Meri Levula ajoi finaalissa nopeimman kierrosajan ja oli maalissa toinen. Kolmanneksi sijoittui Emil Cederberg. Viiden parhaan joukkoon sijoittuneet ovat kaikki EMSC:n jäseniä: neljäs oli Nooa Elomaa ja viides Martin Wahlström.

Lue koko uutinen >

EMSC:n kauden 2016 Tiistaiturnauksen ensimmäisen osakilpailun osanottajat ja muut paikallaolijat Bembölessä saivat kokea todellisen jymy-yllätyksen, kun F1:n maailmanmestari ja Bembölen radalta uransa aloittanut Kimi Räikkönen perheineen saapui paikalle. 

Lue koko uutinen >

Perniön ympäristössä lauantaina 14. toukokuuta ajetussa Teijo Talot -rallissa EMSC:n Kalle Markkanen yhdessä kartanlukijansa Gunnar Almin kanssa sijoittuivat nuorten luokassa kahdeksanneksi. Sijoitus ei varmastikaan ole tälle kaksikolle aivan sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Kisan jälkeen Kalle ei kuitenkaan kovin pettyneeltä kuulostanut.

Lue koko uutinen >

Hei sinä harrastaja tai kartingautoilusta kiinnostunut.

Otamme takaisin käyttöön muutaman vuoden tauvon jälkeen hyväksi koetun kirjallisen ajokoeen, jonka jokainen kuljettaja/huoltaja tulee täyttää ja läpäistä ennen kuin kuljettajan voi päästää radalle.

 

Lue koko uutinen >

Rallicrossin SM-sarjan mediapäivää vietettiin Hyvinkään Vauhtipuistossa torstaina 28. huhtikuuta ja paikalla oli runsaasti median edustajia, kuljettajia sekä tiimejä. Varsinaisesti sarja starttaa niin ikään Hyvinkäältä lauantaina 7.5.2016. 

Lue koko uutinen >

EMSC:n huippuhieno porukka hoitamaan Päijälän erikoiskoetta MM Neste Ralliin 30.7.

Lue koko uutinen >

Keravalla viikonloppuna ajetussa Defa-rallissa tuli EMSC:lle jälleen menestystä roppakaupalla. Ensimmäisenä vuorossa Juuso Nordgren (KaUA) ja Mikael Korhonen (EMSC).

Lue koko uutinen >

EMSC:n Mikael Korhosen kartturoima Juuso Nordgren vaihtaa tutun Peugeotinsa toiseen ranskalaiseen tulevana viikonloppuna, kun SM-ralleista tuttu pari nähdään Keravalla Citroën DS3 R3T:n ratissa. Pitkäaikaisesta vierailusta ei vielä toistaiseksi ole kyse.

Lue koko uutinen >

Hyvin alkoi EMSC:n karting kausi. 

Meri Levula voitti cadet-luokan Viron kartingsarjan avauskilpailussa. Kuva: Tonis Krikk

Rallicrossin MM-sarjassakin nähdään Espoon Motorsport Clubin edustaja, kun Niclas Grönholm ajoi tänä viikonloppuna sarjan avausosakisassa Portugalissa Olsberg MSE -tiimin Ford Fiesta ST:llä.

Lue koko uutinen >

Espoon Motorsport Clubin rallihemmot eivät tällä kertaa napanneet aivan yhtä hienoja sijoituksia kuin muutama viikko sitten Mikkelin SM Vaakuna-rallista. Parhaiten sijoittui Joonas Lindroosin kartanlukija Pasi Kilpeläinen, kun kaksikolle kirjattiin SM4-luokan toiseksi korkeimmat SM-pisteet.

Lue koko uutinen >

Rallikuljettaja Jaro Kinnunen avasi kautensa lainakalustolla Arctic Lapland Rallissa viidennen sijan myötä. Nyt espoolainen starttaa Jarospeed-tiimin rakentamalla Honda Civicillä vasta kauden toiseen ralliinsa.

Lue koko uutinen >

Mikkelin SM Vaakuna -rallissa helmikuun viimeisenä viikonloppuna Espoon Motorsport Clubin jäsenistä Pasi Kilpeläinen, Mikael Korhonen ja Pasi Haataja menestyivät loistavasti. Palkintokorokkeella voittoa juhlivat Kilpeläinen ja Korhonen, Haataja sijoittui neljänneksi.

Lue koko uutinen >

Kaudella 2016 ajetaan perinteiset tiistaiturnaus ja kestävyysajo harjoituskisat jälleen. (Kadet, Micro ja Raket)

Lue koko uutinen >

EMSC järjestää seuran jäsenien(pikku kuskien) huoltajille koulutusillan jossa opetamme seuraavia aiheita. 
- Auton säätäminen(Painopisteet, ajokulmat, renkaiden levys, rataslinjat yms.)
- Rungon tarkastaminen(Suoruudet yms.)
- Renkaiden merkitys(kulmat, rengaspaineet yms.)
- Moottorin perustekniikka ja huolaminen
- Radan käytöstavat ja säännöt
- Lippumerkit yms.

Lue koko uutinen >

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS

Aika:              31.3.2016 alkaen klo 18.00.

Paikka:           Steripolar Oy, Sinimäentie 8, 02630 Espoo (www.steripolar.fi)

Lue koko uutinen >

Kerhokilpailu Myrkylässä 28.2.2016 on PERUTTU sääolosuhteiden vuoksi.

Terveisin,
Rallijaos

OIKEIN HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2016.

Tämä vuosi on jo toinen kokonainen toimintavuosi yhdistyksellemme.

Lue koko uutinen >

23.4.2016 Vihti Sprint

24.4.2016 SM Rallisprint

7.-8.5.2016 Future Cup 1-2 Karkkila

14.5.2016 Teijo Talo Ralli Salo/Perniö

22.5.2016 THU Teamin Wallius JM Somerniemellä.

Yhteydenotot: Kale Vainio puh.050 413 4410

2.2.2016 klo 18.00 Bembölen kahvituvalla

Kutsut palkittaville saapuvat pian!

Hallitus.

EMSC:n kuskit ajoivat hyvän kauden osallitumissaan autourheilusarjoissa.

Rallicrossin Supercar-luokassa Niklas Grönholm ajoi upeasti Suomen mestaruuden.

Rallissa SM-pronssia kuljettajista sai Jaro Kinnunen SM3-luokassa ja Kimmo Linden SM4-luokassa. Karttureista SM-hopeaa voitti Pasi Kilpeläinen SM4-luokassa.

Kartingin KF-junior luokassa Timi Laine voitti SM-kultaa ja Elmer Peippo SM-hopeaa.

Lisäksi seura sai mitalistien lisäksi hyviä sijoituksia SM-sarjoissa mm. rallissa, rallisprintissä, rallicrossissa ja kartingissa.

EMSC onnittelee!

Ruskolainen 38-vuotias Kimmo Juhannusvuori oli tänään Historic Rally Trophy -sarjan viimeisen osakilpailun, Maxell-rallin, nopein kuljettaja. Voitto ei kuitenkaan riittänyt sarjavoittoon, sillä Juhannusvuoren pistesaldoa rasitti keskeytys Uudenkaupungin osakilpailussa syyskuun puolivälissä.

Lue koko uutinen >

Kokous pidetään 28.10.2015 alkaen klo 18.00.

Kokouspaikka: Steripolar Oy, Sinimäentie 8, 02630 Espoo (www.steripolar.fi)

Lue koko uutinen >

Rallicross SM -sarja kaudella 2015 käsitti viisi kivenkovaa kisapäivää. Kun kausi Honkajoella tänään paketoitiin, saatiin vihdoin myös mestareiden nimet selville.

Autokrossista lajin kuninkuusluokkaan vaihtanut Niclas Grönholm osoitti hallitsevansa myös tuplasti tehokkaamman ja jokaisella neljällä pyörällä vetävän auton.

Lue koko uutinen >

Seuraavat tiistaiturnaukset ajetaan 14.7 ja 4.8

Kisojen tuloksia pääset katsomaan osoitteesta www.karttimer.fi

Terveisin,
Kartingjaos

Menestystä EMSC:n kartingkuskeille heti ensimmäisessä SM-osakilpailussa Lappeenrannassa.

KF junior luokassa lauantain nimi oli EMSC:n Timi Laine, joka voitti lauantain kisan selvästi.

Sunnuntain sateen maustaman kisan ykkönen oli EMSC:n Elmeri Peippo niukasti 0,111 sekunnin erolla seuraavaan.

Kartingjaos tiedottaa toiminnastaan facebooksivujensa kautta.

Facebooksivut löytyvät menemällä kilpailulajit sivulle ja sieltä klikkaamalla karting

Sivujen suora osoite on www.facebook.com/karting-emsc

Terveisin 
Karting jaosto

Vuoden 2015 ajolupa

Ajolupamaksu vuodesta 2015 tulee olla maksettu jotta on ajolupa Bembölen radalla. Mikäli ajolupamaksua ei suoriteta, tulee jokaiselta ajokerralta maksamaan 20€/kerta/auto. 

Lataa Ajolupalasku tästä (PDF, 348 Kt)

Kerholle on perustettu uusia jaoksia.

Rallijaos on perustettu jo aiemmmin ja puheenjohtajaksi on valittu Harri Suomi. Uusia jaoksia ovat Kartingjaos ja Turvallisuusjaos.

Lue koko uutinen >

EMSC järjestää lokakuussa Maxell-Rallin, joka on Historic Trophy osakilpailu. Kisan yhteydessä ajetaan myös tasanopeuskilpailu. 

Lue koko uutinen >

Lagstadin koulun liikuntasalin viimeinen käyttövuoro on 6.2.2015

Hallitus
 

Espoon Motorsport Club pikkujoulut 29.11.2014

 

Lue koko uutinen >

Tiistaiturnauksen palkintojenjakotilaisuus ja junnujen pikkujoulut vietetään Huimalassa 21.11. klo 17:00 alkaen (www.huimala.fi).

Lue koko uutinen >

Espoon syysajojen tulokset löydät osheisista linkeistä

Luokka Historic.pdf

Luokka: Moderni.pdf

Nyt on taas mahdollisuus osallistua rallin tekemiseen.

18.10.2014 Jarmon pienoisralli, Lohjan UA, Meillä EK 1 hoidettavana. Tämä EK ajetaan Siuntiossa.

Kokoontuminen Pickalan Ess… ei kun ST 1:llä klo 12.30.

Lue koko uutinen >

Espoo Motorsport Club ry:n syyskokous pidetään 30.10.2014 klo 18.00 alkaen.

Paikkana Delta Auto, Kotitontuntie 2, 02200 Espoo.

Kokouksen esityslista

Talvikauden treenit jatkuu perjantaisin tutussa paikassa Lagstadin koululla.

Ajokauden vedellessä viimeisiään kannattaa katse kohdistaa osoitteeseen Espoonkatu 7.

Lue koko uutinen >

TASANOPEUSAJON KILPAILIJAOHJE JA LÄHTÖLISTA (pdf)

Järjestäjä: Espoo Motorsport Club ry, Helsingin osasto

Luethan linkistä aukeavan kilpailijaohjeen tarkasti, sillä se sisältää kilpailupäivien kannalta välttämätöntä tietoa!

KILPAILUKUTSU / SÄÄNNÖT

AL-CUP tasanopeus osakilpailu.

Espoo Motorsport Club ry järjestää lauantaina 20.09.2014 Espoon Syysajo 2014 nimisen tasanopeuskilpailun osana vuoden 2014 AL-tasanopeus Cup:ia. Kilpailulla on AL-Sport kilpailulupa no: TN/4/2014.

Kilpailuluokat AL-Sport tasanopeuskilpailujen sääntöjen 2014 mukaisesti.

Osallistumismaksu 80 euroa / kilpailijapari. Osallistumismaksu maksetaan 12.9.2014 mennessä Espoo Motorsport Club:n tilille FI26 4405 0010 2841 42

Lue koko uutinen >

Espoon Motorsport Club ry on virallisesti nyt toiminnassa. EMSC on saanut oman Y-tunnuksensa, on virallinen yhdistys sekä AKK:n jäsen.

Uuden seuran hallituksessa ovat tällä hetkellä Marja Aittola puheejohtajana, Kalevi Vainio vpj:nä, muina jäseninä Jarmo Raunio, Raimo Niemi, Kikka Kuosmanen sekä Peter Staack.

Virallinen tiedostuskanava on seuran nettisivu: www.emsc.fi.

Lue koko uutinen >

Espoo Motorsport Club ry:n jäsenhakemus käsitellään seuraavassa AKK:n hallituksen kokouksessa 12. maaliskuuta. Hyväksymisen jälkeen TapUA:n ja EspooUA:n jäsenten siirtäminen uuden seuran alaisuuteen alkaa. Samalla on myös mahdollista lunastaa uuden seuran nimissä kilpailija- yms. lisenssit.
 
Mikäli et ole vielä vuodelle 2014 lisenssiä hankkinut, kannattaa odottaa vielä pari viikkoa, mikäli se sinulle sopii. Tiedotamme uuden seuran lisenssihankinnoista lähiviikkoina lisää.
 
Jos sinulla on vuoden 2014 lisenssi jo hankittu, sillä toki voi ilmoittautua kisoihin ja vielä ajaa ”vanhan” seuran nimissä. Tiedotamme tarkemmin lähiviikkoina siitä, kuinka tässä tilanteessa toimitaan.
 
Lisätietoja:
Kikka 040-580 4620
kikka.kuosmanen (at) kolumbus.fi