hugo_soininen_vihti_2017.jpg8-vuotias Hugo Soininen aloitti kautensa loistavasti voitolla.

Hugo Soininen osoittautui kovaksi taistelijaksi

08.05.2017

Cadet-luokan kuljettaja, 8-vuotias Hugo Soinisella oli kaksijakoinen kisaviikonloppu. Ensimmäisenä päivä Hugo tuuletti voittajana korkeimmalla korokkeella, toisena päivänä hän joutui kolarin vuoksi hetkeksi radalta ulos ja kaikki muut menivät menojaan. Hugo kuitenkin sisukkaasti lähti ajamaan muita takaa ja nousi loppujen lopuksi kahdeksanneksi.

Viikonloppuna 6.–7.5. Vihdin kartingradalla ajettiin junioriluokkien kilpailut. EMSC:n kuljettajia mukana oli Hugo Soininen ja Leevi Kolehmainen Cadet-luokassa, jossa vielä viime vuonna Meri Levula teki säännöllisesti vakuuttavaa tulosta. Nyt Meri nousi luokkaa isompaan, kilpaluin nopeimpaan Mini60 jun –luokkaan.

Ennakkohaastattelussa kisaviikonlopun aattona Hugo jo kertoi, että hän lähtee tavoittelemaan voittoa. Hienosti Hugo lähti toteuttamaan suunnitelmaansa. Ensimmäisessä erässä Hugo oli nopein ja toisessa viides. Hyvät sijoitukset tuottivat finaaliin lähtöpaikaksi eturiviin. Hienon kisan jälkeen Hugo tuli toisena maaliviivan yli.
”Voittajan auto tarkistettiin kisan jälkeen. Se todettiin sääntöjen vastaiseksi, joten Hugo nousi voittajaksi”, kertoi isä-Markus.

Hugon taustajoukot; isä ja mekaanikkona toimiva Seppio Walden, olivat tyytyväisiä pojan suoritukseen. Hugo takoo tasaisia kierrosaikoja ja jaksaa fyysisesti hyvin 15 kisakierroksen aiheuttaman, noin 15 minuutin rasituksenkin.

Sunnuntain kisapäivään Hugolla lienee ollut samanlaiset suunnitelmat kuin lauantaille. Nyt tuli kuitenkin pieniä ”mutkia” matkaan. Aamun aika-ajoissa Hugo jäi hieman pahaan väliin ja pussiin siten, että oli tuloksissa vasta 10:s. Alkuerissä Hugo paranteli pikkuhiljaa, tuloksina 7:s ja 9:s sija. Tämä tarkoitti sitä, että finaalin lähtöpaikka oli 8:s.
”Hugo sai oikein hyvän startin, mutta harmittavasti heti ensimmäisessä mutkassa oli pientä kolarointia. Hugo joutui kolarin seurauksena ulos radalta ja koko muu porukka, 21 kuljettajaa, jatkoivat kisaansa. Hugo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan lähti painelemaan muiden perään. Hurjan ajon ja 13 ohituksen jälkeen Hugo ehti nousta ennen ruutulipun heilahdusta 8:nneksi asti.
”Taisi olla kivaa ohitella, kun Hugo oli maalissa ihan tyytyväinen ja hymyilikin leveästi. Kärkikolmikko meni oikeastaan vähän muita kovempaa, sijoista 4–7 ajavat Hugo ehti lähes saada kiinni ennen kuin kierrokset täyttyivät”, kertasi isä.

Hugon kisat jatkuvat ensi viikonloppuna Kuopiossa ja seuraavana viikonloppuna on vuorossa Sastamalan kisa.

Meri Levula totuttelee isompaan autoon

Meri Levula on ajanut tänä keväänä jo kaksi Viron mestaruussarjan osakilpailua. Suomessa kesän ensimmäinen karting-kilpailu oli Vihdissä. Viime vuonna Vihdissä Meri ajoi vielä Cadet-luokkaa, nyt hypättiin suoraan kilpailun nopeimpaan luokkaan.
”Varikolla nähtiin leveästi hymyilevä tyttö, joka selvästi nautti vauhdin hurmasta”, paljasti isä-Tapani.

”Pienien hässäköiden jälkeen Merin lähtöpaikaksi finaaliin tuli 12:s ruutu. Hyvän startin ja huiman nousun ansiosta Merin tulokseksi tuli kelpo 8:s sija nopeimpien karting-kuskien joukossa.

Leevi Kolehmaisella tekniikkaongelmia

Kolmas emsciläinen Vihdin juniorikartingkisassa oli Cadet-luokan Leevi Kolehmainen. Jo lauantaina Leevi koki lieviä vastoinkäymisiä, kun isän kertoman mukaan ”koneet olivat vielä talvitulilla”. Leevi kuitenkin taisteli lauantaina kisassa itsensä kahdeksanneksi.

Sunnuntaina valitettavasti vastoinkäymiset lisääntyivät. Aika-ajoissa 8-vuotias Leevi oli vielä 7:s, alkueristä tuloksiksi tulivat 8:s ja 9:s sija, joten finaalin lähtöpaikka oli ruutu 10.
”Leevi joutui harmittavasti noin 10:nnellä kierroksella pieneen kolariin, minkä seurauksena auto sitten hyytyi. Loppukisan poika seurasi sitten tuomaritornin vieressä radan sivussa”, kertoi isä-Ville.

Isä kertoi saaneensa pojalta tiukkaa palautetta, kun keskeytyksen jälkeen kohtasivat.
”Leevi tokaisi, että p**** auto, mikset korjannut sitä…”, purkautui pettymys iskää kohtaan.

Leevin ohjelmaan ensi viikonlopun Kuopio ei kuulu, mutta Sastamalan kisaan olisi aikomus osallistua.
”Tarkoitus olisi ajaa Keimola Cupia ja meidän omalla, Bembölen radalla kotikisat.”

teksti: Kikka