Ilmari Korpivaara tuplavoittoon Renault Clio Cupissa

11.09.2016

EMSC:n ja FinnDriven Ilmari Korpivaara oli pitelemätön lauantaina Tukholmassa, Solvallassa ajetussa rata-autoilun Renault Clio Cup Sweden -sarjan viimeistä edellisessä osakilpailussa.

AKK Driver Academyn huippuvalmennusryhmään kuuluva Korpivaara saalisti maksimipisteet kilpailuviikonlopusta ajamalla aika-ajoissa paalupaikan molempiin kilpailulähtöihin, voittamalla molemmat kilpailulähdöt sekä ajoi molemmissa lähdöissä nopeimman kierrosajan.

Kilpailutapahtuma alkoi Tukholmassa, Solvallan raviradalle rakennetulla 1200 metriä pitkällä stadionradalla perjantain vapailla harjoituksilla ja aika-ajoilla. Harjoituksissa Korpivaara oli toiseksi nopein vain 0,087 sekuntia nopeimmasta kierrosajasta. Aika-ajoissa kaikki meni suunnitelmien mukaan ja Korpivaara nappasi tuplapaalun lauantain molempiin kilpailulähtöihin.
- Harjoituksissa testasimme auton säätöjä, ja kokeilin erilaisia ajotyylejä uudella radalla. Aika-ajoihin mennessä kaikki asettui kohdalleen ja onnistuin ajamaan paalupaikat molempiin kilpailulähtöihin, kertoo Korpivaara.

Lauantain ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin aamupäivällä yön sateiden jälkeen kuivuneella radalla. Ensimmäisestä lähtöruudusta startannut Korpivaara onnistui lähdössä pitämään johtopaikan. Heti toisella kierroksella radalle tuli kuitenkin turva-auto kahden auton lähtökolarin takia. Järjestäjät toimivat nopeasti, ja rata oli pian valmis uusintalähtöön turva-auton takaa. Lähdössä Korpivaara onnistui hyvin ja sai ajettua nopeasti selvän eron lähdössä toiseksi nousseeseen Ruotsin Markus Annerviin.

Päivän toiseen kilpailulähtöön Korpivaara starttasi myös paalupaikalta.
- Lähtö onnistui hyvin ja sain suhteellisen helposti ajettua riittävän eron muuhun ryhmään. Voittomarginaali oli nyt yli 17 sekuntia, kun ensimmäisessä lähdössä se oli reilut kuusi sekuntia. Molemmissa lähdöissä onnistuin ajamaan myös selvästi nopeimman kierrosajan, kertoo tyytyväinen Korpivaara.

Korpivaara nousi Solvallan kilpailun jälkeen koko sarjassa kolmannelle sijalle, parhaana tulokaskuljettajana. Eroa sarjan johtoasemaan nousseeseen Annerviin on nyt 28 pistettä. Sarjan päätöskilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua 23.–24.9. Etelä-Ruotsissa Knutstorpin radalla.

Teksti ja kuva: Ilmari Korpivaaran tiedotus