Niclas Grönholm honkajoki.jpgNiclas Grönholmia haastattelee TV-ohjelmaa varten Timo Pulkkinen ja Sami Sormunen kuvaa.

Niclas Grönholm Honkajoen rallicrossissa toinen

18.07.2016

Rallicrossin SM-sarja jatkui heinäkuun 9. päivä Honkajoen upealla radalla. Pitkästä aikaa myös Niclas Grönholmin MM-rallicrossin aikataulu salli miehen osallistumisen kotimaiseenkin kisaan. EMSC:n kuljettajista Harri Kallonen, Seppo Kallonen ja Jukka Soimetsä olivat myös hyvässä vauhdissa.

Kauden 3:nnen SM-osakilpailun Supercar-luokassa Grönholmin päivä alkoi hieman vaivalloisesti, sillä ensimmäisessä alkuerässä hän oli vasta 10:s.
- No juu, ne vähän sai tönittyä mut pihalle. Yritetään sitten muissa parantaa, lupaili Niclas, joka myönsi, että MM-sarjassa vauhti on tänä vuonna noussut viimevuotista kovemmaksi.
- Ihan pienestä nytkin on ollut semifinaaleihin pääsy. Vaikeata on ollut, siellä ajetaan tosi kovaa eikä virheisiin ole yhtään varaa.

Muissa alkuerissä Grönholm voitti kerran ja oli kahdesti kakkonen. Supercarien alkuerissä parasta vauhtia piti koko päivän Atro Määttä, mutta A-finaalissa tuli ”takapakkia”. Atro Määttä jäi vasta kolmanneksi. Niclas Grönholm oli A-finaalin kakkonen ja Jere Kalliokoski nappasi makealta maistuneen voiton.

SRC-luokassa Harri Kallonen ja Jukka Soimetsä pitivät EMSC:n lippua korkealla. Kallonen ajoi alkuerissä sijat 8, 14 ja 12. Näillä pisteillä Kallonen pääsi C-finaaliin. Kuudesta C-finalistista Kallonen oli toinen keskeyttäjä ja sijoitus siis C-finaalin 5:s. C-finaalin voitti Ari Laksola.

Soimetsä nappasi alkueristä pisteet sijoista 13, 9 ja 18 ja osallistui näin ollen D-finaaliin. Antti Suutarisen voittamassa D-finaalissa Jukka Soimetsä sijoittui kolmanneksi.

Seppo Kallonen jäi Autokrossi-luokassa nippa nappa finaalien ulkopuolelle. Kallonen oli alkuerien jälkeen 21:s kerättyään pisteitä sijoista 16, 15 ja 18.