Rallisprint-specialisti Vesa Huupposen kisaterveiset

22.10.2018

Tervehdys! Nyt on aika panna kausi pakettiin. Kesäkuussa sanoin vetäväni hieman happea ja katsoisin, miten kautta jatkaa. No, heinäkuun alussa kalenteri näytti kiinnostavan kisan Happy Beach Rallisprint Vaalassa. Ei muuta kuin sinne.

Kisapäivän sää oli aurinkoinen ja reitti vauhdikas sekä vaativa. Ajo sujui hyvin ja tuloksena oli luokkavoitto 4,76 sekunnin erolla ja 2-vetoisten yleiskilpailun 11:s sija.Siitä sitten pakintojenjaon jälkeen suunnaksi Iisalmi ja Graseville Sprint. Se ajettiin syheröisellä, ajoharjoitteluradalle muokatulla reitillä. Ajoin isommassa luokassa eli enintään 1650-kuutioisissa. Hyvin sujui, koska tuloksena luokkavoitto, 2-vetoisten toinen ja yleiskilpailun kolmas sija. Tällaiset tulokset "aika-arpajaisista" lopulta tulivat.

Elokuun alussa Ruovedellä kisattiin Helvettisprint. Taas jouduin ajamaan isommassa luokassa. No, ajattelin, että katsotaan, miten suuri ero luokan kärkeen olisi. Kolme lähtöä ajettiin ja jokaisella kierroksella tulos parani. Lopputulos oli positiivinen yllätys. Olin luokan toinen 1,01 sekuntia kärjestä ja 2-vetoisten voittajasta. Aika riitti  myös 2-vetoisten yleiskilpailun neljänneksi. Nyt oli sitten asfalttikarkelot ajettu. Kahdeksan kisaa kesän aikana, joista seitsemän luokkavoittoa ja yksi kakkostila isommassa luokassa.

Tuli jossain vaiheessa luvattua ajaa SM:n kesäkisat. Ei muuta kuin soralle reilu kuuden vuoden tauon jälkeen. Leppävirralla kisaan ilman yhtään testimetriä. Kisa sujui ok ja tuloksena 3. sija luokassa. Sitten päätin käydä testaamassa ennen kauden päätöskisaa Hämeen Kyrön sprintissä, joka meni vähän pieleen. Eka kierros oli kohtuullinen, mutta kun toisella kierroksella piti tehdä kunnon aika, tuli pieni virhe ja keskeytys. Tuloksena kisassa luokan toinen ja peltihommia.

Auto kuntoon ja Laihialle kauden päätöskisaan. Todella hieno ja vauhdikas reitti. Päätavoite oli kaksi ehjää kierrosta ilman suuria virheitä. Onnistuin kohtuullisesti ja tuloksena oli luokan toinen sija. Kauden neljä SM-kisaa kuudesta toivat lopputulokseksi 2-vetoisten yhdeksännen sijan. Tähän on hyvä päättää tämä kausi ja suunnata katse ensikauteen. Hyvää syksyn jatkoa!