tahko_lindroos1.jpeg
Joonas Lindroos / Pasi Kilpeläinen kuva: Ralli SM/Taneli Niinimäki

Jälleen hyviä sijoituksia, mutta Nilsiän Tahko Spa -ralli oli vaikea

18.03.2016
23.03.2016 15:57

Espoon Motorsport Clubin rallihemmot eivät tällä kertaa napanneet aivan yhtä hienoja sijoituksia kuin muutama viikko sitten Mikkelin SM Vaakuna-rallista. Parhaiten sijoittui Joonas Lindroosin kartanlukija Pasi Kilpeläinen, kun kaksikolle kirjattiin SM4-luokan toiseksi korkeimmat SM-pisteet.

Jämsäläinen Joonas Lindroos kävi SM4-luokassa kovaa taistelua voitosta joensuulaisen Jesse Turusen kanssa. Kun luokan ehdottomiin kärkikuljettajiin kuuluva saarijärveläinen Esa Ruotsalainen keskeytti tekniikkaongelmiin jo ykköspätkän jälkeen, otti Lindroos tahtipuikon haltuunsa. Turunen kuitenkin nuoremman haastajan innolla pisti tosissaan kampoihin ja eroa kaksikon välillä ennen viimeistä, seitsemättä erikoiskoetta oli 6,4 sekuntia. Lindroosin vauhti ei aivan tällä kertaa riittänyt, vaan Turunen ajoi reilun 23 kilometrin erikoiskokeella 21 sekunnin pohjat ennen Lindroosia ja nousi voittoon 14,8 sekunnin turvin.

SM4-luokassa oli tällä kertaa mukana myös luokan viimevuotinen pronssimitalisti EMSC:n Kimmo Linden, jolle Hondassa nuotteja luki Mikkelin Kari Kemppainen. Kaksikko oli kisan puoleen väliin asti luokassa kuudentena, mutta loppulenkillä paransivat. Maalissa Linden oli viides. Eroa luokan voittaneeseen Lindroosiin ehti kertyä reilut kolme minuuttia. Tahko Spa -ralli oli Lindelille vasta kauden ensimmäinen.

Karkkilalainen Juuso Nordgren yhdessä EMSC:n Mikael Korhosen kanssa jatkoivat Nilsiässä siitä, mihin Mikkelissä jäivät. Tasaisen tappava vauhti oli jälleen SM3-luokan muille kuljettajille liikaa – viimeiselle erikoiskokeelle asti. Kaksikon loistavasti alkaneen kisan pilasi harmillisesti ulosajo. Voitto vaihtui lopulta kymmenenteen sijaan. Eroa luokan voittaneeseen Nilsiän UA:n Jukka Korhoseen jäi pari sekuntia vaille kuusi minuuttia.
(Teksti: Kikka Kuosmanen)

Jaro Kinnunen fiilisteli


Jaro Kinnunen / Pasi Haataja kuva: Toni Ollikainen

 

Nilsiän Tahko Spa -ralli ei suinkaan ollut helppo Jaro Kinnuselle, mutta espoolainen toi kokemuksellaan auton maaliin SM4-luokan neljännelle sijalle.

Jarospeed-tiimi tiedosti, että talven aikana rakennettu Honda Civic ei ollut vielä täydessä kilpailuiskussa, koska varsinaista kisamoottoria ei saatu kaikkien osien puolesta kuntoon. Niinpä autoon asennettiin vakiomoottori, jonka teholukemat ovat varsin vaatimattomat kilpakumppaneiden kalustoon nähden.

- Rallin avauspäivä oli vaikea. Auto oli vieras ja haastava keli laittoi kuskin nostelemaan reilusti. Eikä pienet tekniset ongelmat mitenkään helpottanut tilannetta. Toinen erikoiskoe jääradalla meni vanhoja sprinttiaikoja muistellessa ja siellä aika oli ihan ok, totesi puoli sekuntia pohja-ajasta jäänyt Kinnunen.

Kinnusen ja kartanlukija Pasi Haatajan sijoitus ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen oli luokassaan yhdeksäs.

- Toinen päivä lähti paremmin liikkeelle ja oikeastaan koko päivä meni mukavasti fiilistellessä. Tulostavoitteita ei asetettu, vaan lähdimme pitämään hauskaa.

- Iltapäivällä autossa ilmeni ongelmia, mutta tiesin sen kestävän maaliin ilman turhaa revittelyä. Muutaman keskeytyksen myötä sijoituksemme oli jopa yli odotusten, joskaan vauhti ei kenenkään päätä huimannut.

(Teksti: Jarno Saari)

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi