meri_mestarit.jpg

Meri Levula kartingin aluemestareiden kisaan

15.09.2016

Töysässä ajetaan tulevana viikonloppuna 17.–18. syyskuuta kartingin aluemestareiden kisa. Siellä selvitetään ajamalla, kuka on mestareiden mestari. Luokkia on useita. EMSC:n ainoa edustaja on Meri Levula, joka ajaa Cadett60-luokassa. 

Karting ei ole kaikille tuttua, joten kerrataanpa hieman. Kun mm. rallissa lisenssiluokkia on junioreille ja yleisen luokan kuljettajia, on kartingissa näiden lisäksi myös ns. harrastajaluokka. Siihen saa osallistua, kun on täyttänyt seitsemän vuotta. Luokan tarkoitus on samalla toimia ikään kuin ”kouluttavana” luokkana, minkä jälkeen kuljettajat nousevat isompiin, junioriluokkiin. Cadett-luokan autoissa on 60-kuutioinen Raket-moottori.

Toinen harrastajaluokka on nimeltään Micro, siinä ajetaan 95-kuutioisilla autoilla. Muut luokat ovat KF6 junior ja yleinen, Raket junior ja Raket yleinen sekä OK junior ja OK.

Suomessa on kahdeksan AKK:n autourheilualuetta. EMSC kuuluu alueeseen 8, eli Etelä-Suomen alueeseen. Karsintakisat mestareiden kisaan pidettiin pääsääntöisesti syyskuun alkupuoliskolla, ja nyt on vuorossa ”finaali”. Merin lisäksi Cadett-luokassa ajaa toinenkin tyttö; Lahden FK:ta edustava Sonja Grönlund. Näiden kahden lisäksi listalla on 20 poikaa. Meri sijoittui Hyvinkäällä ajetussa alkukarsinnassa kakkoseksi, ja ansaitsi paikkansa aluemestareiden kisassa. Hyvin siis ovat ”pullat uunissa” viikonlopun kisaa ajatellen.

Muita EMSC:n jäseniä viikonloppuna kisoissa

Niclas Grönholm taistelee MM-pisteistä Barcelonassa Espanjassa ajettavassa rallicrossin MM-sarjan osakisassa. Toivotaan, että tällä kertaa Niclas pääsee vähintään semifinaaleihin mukaan.

Lammin UA:n järjestämässä ja Tuulos keskuspaikkanaan ajettavassa Teijo Talot -rallissa historic-luokassa 4 nähdään EMSC:n Tommi Hannuksela ja ValUA:n Ville Häkkinen. Luokassa 6 ajaa EMSC:n pari Bjarne Baarman-Tapio Takala VW Polollaan ja luokassa 16 (nuottiluokka) Sipoon Jyrki Hämäläinen kartturinaan EMSC:n kokenut Pasi Haataja Subaru Imprezalla.

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi