aaro ja auto.jpg

Aaro Vainion ura jatkuu R-Motorsport-tallissa

06.03.2019

Ratapuolella menestyneen ja viime vuodet GT-luokissa Italiassa sekä Saksassa ajaneen Aaro Vainion ura jatkuu sveitsiläisenglantilaisessa R-Motorsport-tallissa. Vainio ajaa kaudella 2019 Blancpain GT3 -sarjassa, kalustonaan Aston Martin Vantage GT3 ja kilpailijaparinaan Hugo de Sadeleer.

Kaudella 2019 Aaro Vainio nähdään Aston Martin Vantage GT3 -auton ratissa Blancpain GT3 -sarjassa. Vainio hyppää R-Motorsport-talliin ja saa kilpailijaparikseen sveitsiläisen Hugo de Sadeleerin. Sarjaan kuuluu yhteensä viisi World Challenge Europe -kilpailua, jotka käydään Euroopan parhailla kilparadoilla. Vainion kilpailukalenterissa nähdään mahdollisuuksien mukaan myös muutama endurance-kisa.

Vielä vuosi 2017 oli menestyksekäs, kun Vainio nappasi Italian Super GT -sarjassa Lamborghinilla mestaruuden. 2018 Vainio siirtyi Saksaan ADAC GT Mastersiin, GT3-luokkaan Team Rosbergin Lamborghini Huracan -autolla. Vuosi oli Vainiolle vaikea, mutta taustatiimi on tehnyt paljon töitä ja kaikki on valmista tulevaan kauteen.

Tiedossa on Vainion uran ja tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeä vuosi. Manageri Tomas Siltanen, ja muu taustatiimi ovat vakuuttuneita siitä, että R-Motorsport on oikea tiimi yhteistyöhön. Viime vuoden kotiläksyt on tehty ja vaikeudet voitettu.
­”Kun R-Motorsport tuli viime vuonna, se osoitti heti lähtölaukauksesta olevansa kilpailukykyinen tiimi, joka pärjäsi hyvin. Aston Martin ja R-Motorsport ovat käsikädessä kulkevat brändit, ja innolla odotan, että saan tehdä koko sen organisaation kanssa töitä. Kauteen lähdetään siitä, että pystyy tappelemaan kärkisijoista. Osallistutaan kisoihin Silver-statuksella, ja sen voitosta pitää varmasti ajaa, mutta myös kokonaiskilpailun kärkeä luonnollisesti jahdataan”, Vainio kertoo motivoituneena.
”Odotan innokkaasti kautta ja haluan saada sekä Aston Martinin että R-Motorsportin vakuuttumaan työpanostuksestani. Haluan ja aion tehdä kaikki asiat niin hyvin, että mikään ei jää ainakaan omasta panoksestani kiinni”, Vainio jatkaa.

Nopeus teki suuren vaikutuksen tiimipäällikköön

Vainion uraa pitkään seurannut R-Motorsportin tiimipäällikkö Julian Rouse on erittäin tyytyväinen saadessaan nopean suomalaiskuskin tiimiinsä.
”Olen erittäin motivoitunut auttamaan ja luomaan Aarolle mahdollisuuden liittyä R-Motorsport-tiimiin tällä kaudella, tavoitteenamme siirtää hänet Pro Endurance -ohjelmaan kaudeksi 2020. Olen seurannut Aaron uraa läheltä, etenkin hänen formula-aikoinaan, jolloin Aaro melkein voitti mestaruuden. Hänen nopeutensa ja johdonmukainen tekeminen kaudella teki minuun suuren vaikutuksen.”
”Uskon, että R-Motorsportin kautta voimme saada hänestä ulos samana huippusuorittamista kuin näimme GP3-sarjassa. Hänestä on mahdollisuus tulla yksi kilpailukykyisimmistä GT-kuskeista Blancpainissa, Rouse povaa.

Helmikuun testeistä hyvällä mielellä kohti kautta

Vainio kävi testaamassa uutta autoaan helmikuun lopussa Ranskassa, Circuit Paul Ricardilla.
”Tässä on ollut pitkä ajotauko syyskuusta, joten oli hienoa päästä ajamaan ja hakemaan ajotuntumaa. Käytyjen testipäivien tärkein asia oli tutusta tiimiin ja täysin uuteen kalustoon. Saatiin kerättyä paljon tietoa uudesta autosta, sillä se on uusi auto myös tiimille. Auto itsessään on melko erilainen kuin Lamborghinit, joilla olen ajanut. Ajotyylissä joutuu vähän muuttamaan asioita, mutta kaikki pelasi hienosti ja auto oli magee vetää”, Vainio fiilisteli testien jälkeen.

Kausi alkaa muutaman kuukauden kuluttua, 4.-5.5. Brands Hatchista, Isosta-Britanniasta.

 

 

Kalenteri 2019

1) 4.-5.5. Brands Hatch, Great Britain

2) 29.-30.6. Misano, Italy

3) 13.-14.7. Zandvoort, Netherlands

4) 30.8.-1.9. Nürburgring, Germany

5) 6.-8.9. Hungaroring, Hungary

 

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi