Baarman_Mantasala_5-2023.jpg

Baarman ei lämmennyt asfalttiin Mäntsälässä

31.05.2023

F-Cup Rallisarjan kesäkausi 2023 avattiin lauantaina 27.5. Rallybaron Mäntsälä Rallin merkeissä. Sarjakauden kolmanteen kilpailuun suuntasivat myös Fartmonkeygaragen kuljettajat Bjarne Baarman (EMSC) - Miika Saari (EPUA) Honda Civic Type R:llään.

Edellisviikonloppuna oli ranteita notkisteltu SM Pohjanmaa Rallissa, kesken jääneessä treenikisassa ennätettiin käydä kertaalleen pellolla, sekä komean hypyn seurauksena rikkoa vetoakseli. Vauriot olivat kuitenkin vähäisiä, auto oli kunnossa Mäntsälää varten vielä saman illan aikana.

Mäntsälässä tarjolla oli kahdeksan erikoiskoetta (69km), joista kaksi ajettiin asfaltilla. Asfaltilla ajoa hieman ennalta jännitettiinkin. Lopputuloksena Mäntsälästä oli Nuottikategorian 15.tila ja oman luokan 7.sija. Sarjasijoitus on 3/5 osakilpailun jälkeen 12.

-Ajo oli nyt parempaa. Nuotti on parantunut talven jälkeen, mutta vielä on paljon tekemistä ja jouhevammaksi on nuotin tultava. 
Auton set up taasen oli merkittävästi pielessä SM:n jälkeen ja takapää oli kuin levoton tuhkimo, eli pyrki vierelle koko ajan, luotto oli siltä osin hukassa, kertoo Baarman.


Asfaltin pelkoon Baarman oli kysellyt italialaisilta kollegoiltaan vinkkejä ennalta.

- Asfaltti oli melko kauhea kokemus kun luotto oli heikko ja fillarit alla kuin Helkaman Joposta. Selkeästi myös se ohjeistettu pastan syönti oli mennyt yli ja Toto Cutugnon biisistäkään ei ollut hyötyä. Ehkäpä seuraaville asfalteille kokeillaan talkkunavelliä ja Kari Tapiota, mietiskeli Bjarne kisan kokemuksia.

F-Cupin seuraava osakilpailu ajetaan vasta syyskuussa Rantarallissa, joten kesän aikana on tavoite kerryttää kilometrejä muissa kisoissa.

-Kesällä tehdään autoon iso huolto ja kaivetaan toinen auto naftaliinista ja treenikäyttöön. Ajetaan kaikki mahdolliset kisat mitä aika antaa myöden, jyrähtää Baarman lopuksi.

Kuva:
Marko Kyöstilä

Teksti:
Fartmonkeygarage tiedotus
Jani Seppälä
0443308710
 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi