crazy car.jpegCrazy Car on ikään kuin skeittilauta, jossa on pyörä, penkki ja moottori. Muun muassa tällaisella kalustolla voi Bembölen radalla temppuilla. Myös eritasoisilla ja eri-ikäisille lapsille löytyy sopiva auto, jolla aloittaa kartingin kokeilut.

BEMBÖLEN KARTINGRATA JA TIISTAITURNAUS 2017

15.05.2017

Osoite: Kellonummentie 9–11, Oittaa (noin 500 metriä Oittaan uimarannalta eteenpäin)
GPS: leveys: 60.242358, pituus: 24.640895
Lisätietoa: Reino Enroth (Repe) 040 820 2052 tai reino.enroth@gmail.com

Espoo Motorsport Club ry:n hallinnoimalla Bembölen kartingradalla 3–13-vuotiaat lapset voivat harrastaa kartingia eli mikroautoilua turvallisissa olosuhteissa ja ympäristössä. Radalla eri luokat ja erivauhtiset autot vuorottelevat, jotta yhtä aikaa radalla on vain suunnilleen samaa nopeutta ajavat.
 

Lasten päiväkotien on myös mahdollista varata rata käyttöönsä ja tarjota lapsille ikimuistoinen vauhtipäivä. Myös syntymäpäiväjuhlaohjelmaksi päivä kartingin parissa on hieno vaihtoehto.

RADALLA KÄYTÖSSÄ OLEVA KALUSTO:

Crazy Car -autot
Kaikkein pienimmille, iältään 3–5-vuotiaille, lapsille radalla on Crazy Car -autoja käytössä kolme kappaletta:

Crazy car on hauska ns. ”skeittilauta”, jossa on pyörät ja sähkömoottori. Lapset tykkäävät ajella ja temppuilla näillä. Radan varikkoalueelle rajataan näille oma alue. Crary Car -autoilla ei ajeta silloin, kun radalla on isompia autoja.

Sähkökartingautot
”Ihan vähän isommille” eli 3–6-vuotiaille radalla on käytössä neljä sähkökartingautoa. Nämä ovat muuten normaaleja karting-autoja, mutta niissä on 1,2–3 kW tehoinen sähkömoottori. Näissä pystyy säätämään vauhtia 3-vaiheisesti: kävelyvauhti – reipas kävelyvauhti – juoksuvauhti. Sähköautolla harjoittelu aloitetaan. Sitten kun lapsi hallitsee ratin käsittelyn ja osaa käyttää jarrua riittävän hyvin, voi siirtyä astetta ylemmäksi eli Buffo-autoon.

Buffo-autot (4 kpl)
Buffo-luokan auto on tarkoitettu yli metrin mittaisille ja 5–9-vuotiaille kilpa-autoilijan aluille. Rungon pituus on helposti säädettävissä eripituisten kuskien tarpeiden mukaan. Autossa on 50-kuutioinen moottori, joka on varustettu vapaakytkimellä ja narukäynnistimellä. Nopeutta on helppo rajoittaa. Buffo-autoista voi siirtyä sitten Cadet- ja Mini60-luokan autoihin, joilla ajetaan myös omissa kilpailuissa.

Cadet-autot (5 kpl)
Cadet-autojen, joissa on 60-kuutioinen moottori, rungon pituus on 95 cm. Cadet-auton ja kuljettajan minimipainovaatimus on 85 kg. Cadet-autot on tarkoitettu 7–10-vuotiaille.

Mini60-autot (2 kpl)
Mini60-luokan (aiemmin KF6) autot ovat rungoltaan 110 cm pitkiä. Moottori on 60-kuutioinen. Ikärajoituksena yhdeksän vuotta ja minimipainovaatimus kuljettajan kanssa 112 kg.

HINNAT:
Karting-autolla ajaminen Bembölen radalla maksaa 20 euroa per 15 minuuttia, polkuautolla 15 euroa / 30 minuuttia. Ajovarusteet ja opastuksen ajoon saa radalta sekä tietoa kartingista harrastuksena ja opastusta esimerkiksi oman auton hankintaan. Espoo Motorsport Club panostaa tänäkin vuonna erityisesti lasten ja aloittelijoiden opastukseen.

AUKIOLOAJAT
Rata on avoinna maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona kello 12–17, jolloin siellä voivat ajaa 3–5-vuotiaat sähköautoilla, polkuautoilla ja crazy car -laitteilla, äänettömillä siis.

Maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona kello 17–20 ajetaan polttomoottorikäyttöisillä autoilla.

TIISTAITURNAUS

Perinteikäs Tiistai Turnaus on harjoituskilpailu, joka on tarkoitettu Cadet-, Raket-, Micro- ja Mini60-luokan autoille. Kilpailijat ajavat omilla autoillaan. Ilmoittautua voi paikan päällä, portti aukeaa klo 16.00. Kello 17.00 aloitetaan lämmittelyt ja aika-ajot. Kilpailu aloitetaan klo 18.00.

Vuonna 2017 ajetaan tiistaisin: 16.5., 6.6., 20.6., 4.7., 22.8. sekä Kestävyysajo tiistaina 12.9.

Tiistaiturnauksen osallistumismaksut:
25 €/kisa EMSC-jäsenelle ja 30 €/kisa ei-jäsenelle. On myös mahdollista maksaa koko turnauksen ja kestävyysajon osallistumismaksut kerralla, jolloin hinta on 120 €.
Maksu suoritetaan EMSC:n tilille FI26 4405 0010 2841 42. Mainitse Tiistaiturnaus ja päivämäärä sekä kuljettajan nimi viestiosassa.

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi