joensuu2_emil.jpg

Emil Lindholm ja Mikael Korhonen SM-nelosena kohti kesän ralleja

04.03.2018

GRX-tiimin Skodaa ajava pari Emil Lindholm ja EMSC:n Mikael Korhonen sijoittui rallin SM-sarjan talvikauden viimeisessä osakilpailussa Joensuussa kuudenneksi. SM1-luokan yhteispisteissä kaksikko suuntaa kohti kesäkilpailuja neljänneltä sijalta.

Joensuun SM Itärallissa Lindholm oli kilpailun kolmella ensimmäisellä EK:lla hyvässä vauhdissa, mutta tauon jälkeiset kaksi erikoiskoetta eivät kulkeneet odotetulla tavalla.
”Ralli lähti ihan hyvin käyntiin, vaikka heti pari kilometriä ensimmäisen EK:n lähdöstä hypättiin todella rajusti. Nämä autot sietää hypätä hyvin ja ne myös hyppäävät pitkälle. En tiedä tarkalleen, että miten pitkälle lennettiin, mutta varovaisestikin ajateltuna sellaiset 50 metriä ainakin”, Lindholm aloittaa.

”Rallin neljäs ja viides EK eivät meiltä jostain syystä sujunut lainkaan. Jäätiin lähes 40 sekuntia. En tiedä, jokin vain ei natsannut. Sitä tässä on ihmetelty, että mitä niillä pätkillä meni noinkin pieleen. Esimerkiksi se nelospätkä tuli omasta mielestäni ihan hyvin, mutta aika kertoi ihan jotain muuta.”

Lindholmin ajajauran kolme ensimmäistä nelivetoautolla ajettua rallia ovat kuitenkin sujuneet kokonaisuutena hyvin.
”Rovaniemen toinen sija oli huippujuttu ja talvikauden kohokohta, vaikka ajamiseni ei ollut mitenkään parhaasta päästä. Mikkelissä ajoni kulki paremmin. Se ulosajo ja siitä seurannut keskeytys oli todella lähellä jäädä myös toteutumatta. Pienestä nämä asiat ovat kiinni. Se ralli oli kuitenkin vauhdillisesti ihan OK.”

”Joensuussa päätimme ajaa maaliin, ja se ehkä teki ajamisestani jossain kohtaa tasaista puurtamista. Välillä tuli hyvin, välillä ei. Vauhdillisesti jäimme enemmän kuin olimme etukäteen ajatelleet.”

”Nyt odotetaan kesäkelejä ja uusia kisoja. Tästä on kuitenkin ihan hyvä jatkaa kautta eteenpäin”, Lindholm muistuttaa.

Ralli SM-sarja siirtyy Joensuusta kevättauolle. Sarja jatkuu 18.–19. toukokuuta SM O.K. Auto -rallilla Kouvolassa. Kesäkauden ohjelmassa on kaikkiaan neljä SM-osakilpailua. Sarja päättyy syyskuun lopulla Salon ja Turun seudulla ajettavaan SM TeijoTalot -ralliin.

Ouneva Group SM Itärallin lopputulokset:
1. Eerik Pietarinen - Juhana Raitanen Skoda Fabia R5 49:10,0
2. Teemu Asunmaa - Ville Mannisenmäki Skoda Fabia R5 + 10,7
3. Nikolay Gryazin (LAT) - Yaroslav Fedorov (RUS) Skoda Fabia R5 + 24,7
4. Marko Mänty - Joni Mäkelä Skoda Fabia R5 + 32,5
5. Jarkko Nikara - Sayaka Adachi (J) Subaru Impreza WRX STI + 59,0
6. Emil Lindholm - Mikael Korhonen Skoda Fabia R5 + 1:00,2

Epävirallisen SM-pisteet 3/7 osakilpailua:
1. Eerik Pietarinen 74
2. Marko Mänty 38
3. Teemu Asunmaa 36
4. Emil Lindholm 33

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi