juuso_n.jpgJuuso Nordgren ja kartanlukijansa Mikael Korhonen ovat aloittaneet aivan loistavasti tämänvuotisen Neste Rallin. Kuva: Neste Ralli

EMSC:n väriä MM Neste Rallin WRC3-luokan kärkitaistelussa

29.07.2016

Päijälän erikoiskoetta hoitamaan lähtenyt EMSC:n huippukova porukka pääsee oikein paikan päällä todistamaan, kuinka EMSC:n Mikael Korhonen loistavasti luotsaa kartturina Juuso Nordgrenia. Pari on ensimmäisen lenkin jälkeen WRC3-luokassa toinen.

AKK:n Tulevaisuuden Tähti -palkinnon Neste Ralliin voittanut Juuso Nordgren on yhdessä kartanlukijansa, EMSC:n Mikael Korhosen kanssa kerta kaikkiaan hyvässä vauhdissa. Eilen torstaina Nordgren-Korhonen oli ensimmäinen pari Harjun erikoiskokeella, mitä pääsimme vielä todistamaan kansainvälisestä televisiolähetyksestäkin Nelosella.

Nordgren ajaa siis WRC3-luokan Citroënilla. Ainakin toistaiseksi, kun perjantaipäivän ensimmäinen lenkki on ajettu, mies on jo näyttänyt, että vauhti riittää todellakin kansainväliseen kärkeen. Vahvasti Jyväskylässä ajava norjalainen Ole Christian Veiby on ennakkosuosikki. Veiby ajaa myös kotimaista SM-sarjaa.

Nordgren oli kolmantena torstain avauspätkän jälkeen ja perjantaina vielä kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Neljännellä pätkällä Nordgren sitten ajoi pohjat ja voitti Veibytä 6,2 sekuntia. Tällä suorituksella Nordgren nousi kakkoseksi ­– mutta tasa-ajalla norjalaisen kanssa! Loistavaa! On kova juttu pystyä pistämään Veibylle kampoihin.

Viitosella tuli sitten pikkuisen ”takapakkia”. Nordgren oli vasta neljäs, eroa pohjat ajaneeseen Veibyhyn tuli 4,7 sekuntia. Kakkospaikka kokonaistilanteessa säilyi, italialainen Simone Tempestini on 7,6 sekuntia suomalaisparia perässä kolmantena. Kuutosella Veiby täräytti jälleen pohjat. Eroa noin 15 kilometrin pätkällä tuli Tempestiniin 1,1 sekuntia ja Nordgren oli kolmas, eroa 3,2 sekuntia. Veiby onnistui siis hieman repimään lisää eroa Nordgreniin, joka kuitenkin edelleen on kakkosena. Veiby on johdossa 7,9 sekunnin turvin. Tempestini on Juusoa 5,5 sekuntia perässä.

Tämän jälkeen rallissa on huoltotauko, ja iltapäivällä ajetaan samat pätkät uudelleen. Peukut pystyyn Juusolle ja Mikaelille, vielä on kisaa jäljellä. Tänään ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

Huomenna lauantaina ralli alkaa Ouninpohjan legendaarisella erikoiskokeella noin klo 8.00 aamulla. Meidän hoitamamme pätkä, Päijälä, alkaa heti perään noin kello 9.00. MM-kuljettajat ajavat Päijälänkin kahteen kertaan ja näiden välissä vielä Vetomiehet-kilpailu, joissa ajetaan sekä kaksi- että nelivetoisilla.

(teksti: Kikka Kuosmanen)

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi