tiedotekuva_patric_ohman_seinajoki_2018.jpgKuva: Jari Nurminen / RPF

Ensivisiitti Pohjanmaan ralliteille ei tuonut Öhmanille tavoiteltua pistesijoitusta

19.06.2018

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna perinteisen Pohjanmaa Rallin merkeissä Seinäjoen ympäristössä. SM3-luokassa kilpailevat Go4Speed Motorsport -tiimin Patric Öhman ja kartanlukija Aki Sparre eivät yltäneet kilpailussa ennalta asetettuun tavoitteeseensa.

Patric Öhmanille SM-sarjan kuluvan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua toivat SM3-luokassa kaksi pistesijoitusta, mutta kolme viimeisintä rallia ovat sujuneet kärkikymmenikön ulkopuolella. Vaikka kaikissa viidessä SM-rallissa Öhman on selviytynyt maaliin ja saanut arvokkaita kilometrejä, niin Seinäjoella lauantai-iltana nämä faktat eivät vantaalaista juurikaan lohduttaneet. Tavoitteena ollut pistesijoitus jäi saavuttamatta.

- Eipä se paljoa lohduta, kun eihän se taaskaan ollut sitä mitä lähdettiin hakemaan. Turha sitä on sen enempää jossitella. En tiedä mistä se johtuu, mutta ei vain saanut aamulla lähellekään sitä fiilistä mitä sen olisi pitänyt olla. Sitten kun samat pätkät ajettiin uudestaan, niin rytmikin oli ihan erilainen ja ne tuli paljon paremmin. Se olisi vain pitänyt tulla niin heti aamusta, Öhman harmitteli.

Lopputuloksissa Öhmanin sijoitus oli 11. ja eroa luokkavoittajaan kertyi minuutin ja 50 sekunnin verran. Viimeinen pistesijoitus eli 10. sija jäi reilun 10 sekunnin päähän.

- Ajatuksena oli, että yritetään ajaa se kymmenes sija kiinni ja yritettiin rakentaa siihen kymppipaikkaan jonkinlaista hyökkäystä, Mutta ei ihan riittänyt.

Öhman ei ole kesäkauden SM-ralleissa yltänyt siihen vauhtiin mihin olisi halunnut ja tavoitteena olleet sijoittumiset luokassa kymmenen nopeimman kuljettajan joukkoon eivät ole toteutuneet. Kun kilpailupäivä ei saa sellaista starttia mitä kuljettaja on suunnitellut, niin asioiden kääntäminen parempaan suuntaan ei hektisen päivän aikana ole niin helppoa kuin joku saattaisi ehkä kuvitella.

- Sehän olisikin niin pirun helppoa, jos täällä autossa olisi joku kytkin mitä kääntämällä saisi lisää buustia ja lisää yritystä. Tämä on kuitenkin kaikkinensa fiilisjuttu. Sitten kun on hyvä fiilis ja kaikki toimii, niin sittenhän sinä menet tosi kovaa. Tänään sitä fiilistä ei vaan löytynyt, Öhman harmitteli.

Öhman kilpaili nyt ensimmäistä kertaa Pohjanmaan legendaarisilla ralliteillä. Ennakkoon moni kuljettaja pelkäsi, että luvassa olisi aiempien vuosien tavoin tylsähkö reitti, siihen kun näissä maisemissa totisesti oltiin totuttu, mutta tällä kertaa reittimestari pääsi yllättämään positiivisessa mielessä.

- Tosi hieno reitti! Tiet oli tosi hienot ja haastavat ja ne oli nautinnollisia ajaa. Ei ollut yhtään sellainen fiilis, että oltaisiin oltu Pohjanmaalla niiden juttujen perusteella mitä oli kuullut etukäteen, että täällä vaan ajetaan pitkiä suoria ja ysikymppisiä mutkia suorien päässä. Varsinkin erikoiskoe neljä ja kahdeksan (sama erikoiskoe ajettiin kahteen kertaan). Pitkä ja hieno erikoiskoe, paljon rytminvaihdoksia ja paljon risteyksiä, Öhman kehui.

Rallin SM-sarjassa on seuraavaksi edessä pitkä, lähes kahden kuukauden mittainen kilpailutauko, kun kauden kuudes osakilpailu ajetaan Sastamala-Huittinen seudulla vasta elo-syyskuun vaihteessa. Öhman ei vielä tuoreeltaan Seinäjoen SM-rallin jälkeen osannut sanoa, että tulisiko kilpailukalenteriin merkintöjä tässä kesäisen kilpailutauon aikana.

- Katsotaan nyt, tottakai se on aina budjettikysymys. Varmistetaan nyt ainakin, että saadaan nämä SM-rallit ajettua läpi. En ole tehnyt vielä ratkaisua, että ajetaanko jotain kisoja. Varmasti sitten lähempänä Sastamalaa ajetaan treeniä ja testiä. Voi olla, että auto menee myös vuokralle Jyväskylän MM-rallin testeihin, Öhman päätti.

Seinäjoen SM-ralli piti alunperin olla kaksipäiväinen kilpailu, mutta perjantaina kilpailun avauserikoiskokeella sattunut vakava onnettomuus vaati yhden katsojan hengen ja sen seurauksena perjantaille suunnitellut kaksi erikoiskoetta peruttiin. Lauantain kilpailupäivä Seinäjoella käynnistyi hiljaisella hetkellä. Go4Speed Motorsport -tiimi ottaa osaa uhrin omaisten ja ystävien suruun.

Teksti: Jari Hotti, Go4Speed Motorsportin tiedottaja

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi