korpivaara (1).jpg

Ilmari Korpivaara 3:s Renault Clio Cup Nordic -sarjassa

05.10.2016

EMSC:n ja Kart ´in Clubin Ilmari Korpivaara sijoittui parhaana tulokaskuljettajana kolmanneksi rata-autoilun Renault Clio Cup Nordic -sarjassa viikonloppuna Ruotsissa Ring Knutstorpin radalla ajetun päätöskilpailun jälkeen. 

Vappuna alkaneen Pohjoismaisen Renault Clio Cup -sarjan päätöskilpailu ajettiin viikonloppuna Etelä-Ruotsissa Ring Knutstorpin radalla. Heti torstain harjoituksissa nuori Etelä-Tapiolan lukiolainen oli huippuvauhdissa. Perjantain aika-ajoissa Korpivaara ajoi paalupaikat molempiin lauantain kilpailuihin selvällä erolla sarjaa johtaneeseen Marcus Annerviin ja toisena olevaan Niclas Oscarssoniin.

”Auto tuntui todella hyvältä, ja sain parannettua ajoa vielä torstain harjoituksista. Toisaalta olen yllättynyt, että paalupaikat tulivat näin selvällä erolla”, Korpivaara kertoo.

Lauantai oli kova kilpailupäivä. Paalulta startannut Korpivaara epäonnistui ensimmäisen kilpailun lähdössä ja tippui joitakin sijoja. 

”Lisäksi ensimmäisellä kierroksella pari sijaa edelläni ollut auto pyörähti eteeni ja sitä väistäessäni oikea takakulma osui siihen ja vaurioitui pahasti. Koetin jatkaa, mutta kierroksella 9 jouduin keskeyttämään”, harmitteli Korpivaara

Toiseen lähtöön tiimi teki huipputyötä ja auto saatiin ajokuntoiseksi vain 15 minuuttia ennen lähtöä. Nyt startti paalulta onnistui hyvin ja Korpivaara piti sijoituksensa.

”Ensimmäisellä kierroksella jouduin luopumaan johtoasemasta, sillä auton ajettavuus ei ollut kolarin jälkeen täysin kunnossa. Maaliin tulin kuitenkin toisena nopeimman kierrosajan kera, millä varmistin sarjasijoitukseni”, kertoo tyytyväinen Korpivaara.

Teksti ja kuvat: Ilmari Korpivaaran tiedotus

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi