JAAKKO LAHTINEN JA ARTTU HALINEN KAKKOSIA F-CUPIN AVAUKSESSA

31.01.2021

Kolmannen polven autourheilija Jaakko Lahtinen ja kartturinsa Arttu Halinen sijoittuivat Escort RS:llään tänään lauantaina 30.1. ajetussa Ilomantsi Rallissa luokkansa ja samalla junioreiden yleiskilpailussa toiseksi.

Kärkikaksikko oli aivan omaa luokkaansa junioreiden puolella, kolmanneksi sijoittunut Veeti Koljonen Bemarilla jäi reilusti yli minuutin. Lahtisen autokunnan ero voittajaan, Starletilla ajavaan Juuso Jorvalaan oli noin 40 sekuntia.

Kuljettaja tuntui maalissa olevan tyytyväinen maaliinpääsystä. Viime vuonna neljästä kisasta seurauksena oli keskeytys.
”Nyt kaikki pelasi hyvin, ja kiva oli tulla maaliin. Vähän siellä sähellettiin ykkösellä ja viimeiselläkin, mutta kakkoselle ajettiin pohjat”, kertasi Jaakko kisan jälkeen.
Ykköspätkällä emsciläiset olivat neljänsiä, eroa pohjat ajaneeseen Petri Silvennoiseen kertyi 14,8 sekuntia. Tälle löytyi selityskin.
”Tumppasin auton ysikymppimutkassa ja kerran ajettiin kylki edellä hankeen. Onneksi päästiin samalla vauhdilla sentään sieltä pois”, tunnusti kuljettaja.
”Kakkoselle ajettiin pohjat, kolmonen ja nelonen tulivat ihan ok. Viitosella eli viimeisellä käytiin myös pari kertaa hangessa, siksi jäätiin pohjista noin 17 sekuntia.”

Ilomantsin reitti oli poikien mielestä oikein kiva, nopeahkonlaista tietä. Viimeinen pätkä oli peräti 31,3-kilometrinen, keskinopeus pohjat ajaneella Jorvalalla oli noin 105,9 km/h. Ykkönen oli vieläkin nopeampaa tietä, jolla Silvennoisen keskinopeus oli 107,6 km/h.

F-cupissa on tänä vuonna viisi osakisaa, joista neljän parhaan kisan tulos lasketaan lopputulokseen. Seuraava osakisa ajetaan helmikuun 20. päivä Hankasalmella, toukokuussa on Mäntsälän vuoro, syyskuussa Laitilan ja sarja päättyy lokakuun puolivälissä Orimattilaan.  Jos korona suo!

Muistin virkistykseksi mainittakoon, että Jaakkoa edeltävät autourheilu-Lahtiset ovat isä Timo ja isoisä Matti isoäitiä Raijaa unohtamatta! Ja olihan Jaakonkin äiti Sari aktiivisesti aikanaan mukana autourheilussa, vaikkei itse kilpaillutkaan.