Jani Kaleva nappasi SM-hopeaa Formula Fordeissa

12.09.2016

Parhaillaan varusmiespalvelustaan Riihimäellä suorittava, leppäkorpelainen Jani Kaleva piti tiukasti pintansa rata-autoilun SM-sarjan viimeisessä osakisassa Ahvenistolla. Kauden päätteeksi nuorukaisen kaulaan ripustetaan hopeinen SM-mitali.

Formula Fordien SM-sarja sisälsi 18 osakisaa. Loppupisteisiin laskettiin 16 parhaan kisan tulos eli kaksi jätettiin kokonaissaldosta pois. Kuopiolainen Elias Niskanen oli suomenmestari jo ennen Ahveniston viikonloppua, mutta tiukka vääntö himmeämmistä mitaleista oli odotettavissa Jani Kalevan ja hänen tiimikaverinsa Sami Talvitien kesken.

Kaleva voitti Ahvenistolla lauantain kisa ja oli sunnuntaina kolmas. Tämä riitti tuomaan Kalevalle SM-hopeaa.
”Jarrujen kanssa oli Kemoralla ja Alastarolla ongelmia, muuten kausi meni ihan ok”, kertasi Kaleva sunnuntai-iltana.

Ennen Formula Fordeihin siirtymistä Jani Kaleva ajoi ensin kahdeksan vuotta kartingia, piti sitten hieman ajotauko, kunnes innostui Formula Fordeista. Tulevaisuudesta Kaleva ei vielä osannut sanoa oikein mitään. Kunhan pöly on niin sanotusti tämän kauden jälkeen hieman laskeutunut, on aika miettiä ensi vuoden kuvioita.
”Formula Ford voisi olla ihan hyvä vaihtoehto, mutta toivoisin, että autoja ja kuljettajia olisi enemmän. Legends-luokka kiinnostaa kovasti. Kansainvälisistä luokista ehkä Renault Cup”, paljasti Kaleva.

Formula Fordien loppupisteet:
1. Elias Niskanen KUA 202,5 pistettä; 2. Jani Kaleva EMSC 168; 3. Sami Talvitie AUA 166,5; 4. Milla Mäkelä OFK-125 pisteitä 117.

Muita tuloksia

Ahvenistolla Vakio 1600 -luokassa Nea Liikamaa piti EMSC:n lippua ylhäällä. Kisastarteissa Nea oli 11:s ja 9:s. V1600-luokassa oli Ahvenistolla 14 kuljettajaa, joista peräti kuusi oli naisia.

Nurmijärven rallisprintissä Vesa Huupponen ei tälläkään kertaa pettänyt. Luokkavoitto jälleen kerran ja 2-vetoisten yleiskilpailussa peräti 7:s. Nurmijärven Karhukorven radalla kilpailijat pääsivät ajamaan kolme kertaa, mutta Huupponen kävi radalla vain kerran. Kahdelta muulta kierrokselta ei emscläisellä ole aikaa lainkaan. Yksi kerta siis riitti.

Junioreiden luokassa Tatu Rahomäki sijoittunut luokkansa kakkoseksi ja oli junioreiden kaksivetoisten yleiskilpailussa kahdeksas.

Rallicrossissa Niclas Grönholm oli supercar-luokan alkuerissä ykkönen, yhdeksäs ja kuudes. Yhteispisteissä sijoitus oli neljäs. A-finaalissa Grönholm oli Aki Karttusen jälkeen toinen. Niclas ajaa satunnaisia SM-kisoja MM-sarjan aikataulun ehdoilla, eikä ole ilmoittautunut pistetaistoon. Hyvistä sijoituksista huolimatta Niclas ei ole pistetaulukossa mukana.

SRC-luokassa Harri Kallonen oli alkuerissään 14:s, 10:s ja 11:s, yhteispisteissä sijalla 12. C-finaalissa Kallonen sijoittui neljänneksi.  A-finaalin voitti Toni Rakkolainen.

Autokrossissa Seppo Kallonen oli alkuerien 7:s, 11:s ja 10:s, yhteispisteissä 11:s. Autokrossin C-finaalissa Seppo Kallonen sijoittui viidenneksi. A-finaalin voitti Vesa Puuskamäki.

Kouvolan ABC-rallissa EMSC:n Pasi Haataja luki nuotteja Sipoon Jyrki Hämäläiselle luokkavoiton arvoisesti.

teksti: Kikka Kuosmanen, kuva: Pentti Kangasniemi/RataSM