Jaro Kinnunen_Honda Civic SM4.JPG

Jaro Kinnunen odottaa vauhdin kasvavan loppukaudella

18.08.2016

Ralli SM -kauden viides ja viimeistä edellinen osakilpailu koittaa viikonvaihteessa Turussa, jonne Jaro Kinnunen suuntaa positiivisin mielin ja odotuksin. Jarospeed-tiimin tekemä kehitystyö Honda Civicin kanssa on kantanut kesän aikana hedelmää ja vauhti on kasvussa.

Alkukaudella Kinnunen on saavuttanut SM4-luokan osakilpailuista neljännen ja viidennen sijan, joiden jälkeen on luonnollista tähdätä kohti palkintopallia.
”Turussa ajetaan jo illan pimentyessä, mikä tuo oman mukavan lisän kisaan. Tämä ei ole ollut minulle koskaan erityisen hyvä kisa tuloksellisesti, mutta en ole taikauskoinen ja luotan, että nyt auto ja kuski ovat paremmassa kunnossa”, Jaro Kinnunen kertoo.

”Tämän kauden teemana ovat olleet hauskanpito ja hienoista kisoista nauttiminen, sitä jatketaan myös Turussa. Yritetään kuitenkin vähän kiusata luokan kärkiukkoja, jotka vetävät kyllä tosi hyvää vauhtia.”

Viime vuonna pronssimitalin SM3-luokasta saavuttanut kuljettaja siirtyi muutaman vuoden tauon jälkeen SM4-luokkaan, jonne päätettiin rakentaa kilpuri oman tiimin voimin.

Vaihtelevasti sujuneen alkukauden jälkeen Jaro Kinnunen on pistetaulukossa kuudentena.
”Heinäkuussa testimielellä ajetun Autoglym-rallin jälkeen olemme saaneet vaihdelaatikon kuntoon ja muut pienet ongelmat korjattua. Pääsin ajamaan kohtuullisen hyvät testit kahtena päivänä menneen viikonlopun aikana.”

”Fiilis ja tuntuma ovat nyt paljon parempia kuin kauden aikaisempiin kisoihin lähtiessä. Testirallin luokkavoitto ja hyvät treenit antoivat luottamusta tekemiseen”, Jaro kertoi.

SM-ralli Turun startti alkaa perjantai-iltana klo 20 alkaen Aurajoen rannalta. Illan hämärtyessä ajetaan kolme erikoiskoetta. Lauantain ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Maaliin Turun Messu- ja Kongressikeskukseen ensimmäiset kilpailijat saapuvat klo 17:n jälkeen.

teksti ja kuva: Jarno Saari

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi