jaro_Turku_KK.jpgJaro Kinnunen. Kuva: Kikka Kuosmanen

Jaro Kinnunen rallin SM3-luokan suomenmestari 2018

30.09.2018

Turun ja Salon ympäristössä ajettu TeijoTalot -ralli päätti lauantaina mielenkiintoisen Ralli SM -sarjan. Viimeinen osakilpailu sinetöi SM3-luokkaa koko kauden ajan johtaneen Jaro Kinnusen Suomen mestaruuden.

Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka johtivat sarjaa niin suurella erolla, että heille olisi riittänyt päätöskisasta seitsemäs sija mestaruuden varmistamiseksi.

Kisan alkupätkät näyttivät, että varmallakin ajolla luokan kärkiparin vauhti riittää kolmen nopeimman joukkoon.
”Ralliin oli selvät lähtökohdat, ja sillä taktiikalla ajettiin. Perusvauhtikin riitti kolmannelle sijalle. Tultiin tarkasti, varottiin kuluneita kohtia ja kierrettiin kiviä”, Jaro Kinnunen kertasi.

Sitten saatiin draamaa mestaruuskamppailuun. Kinnunen kärsi rengasrikon viimeistä edellisellä EK:lla, mikä pisti pelin turhankin jännäksi.

Ainakin taustajoukoilla syke nousi huippuunsa, eivätkä tunnelmat olleet leppoisia auton sisälläkään.
”Ehdin jo harmitella, että tähänkö se mestaruus meni, kun hävisimme reilun minuutin. Onneksi sijoitus ei pudonnut kuin kuudenneksi”, Kinnunen raportoi.
”Jouduin rauhoittelemaan kuskia, kun meno oli välillä aika hurjaa pelkällä etuvanteella”, kartturi Shemeikka hymähti.
”Tultiin ilman rengasta noin 15 kilometriä. Olihan siinä iso riski olemassa, jos vanne tai jousitus olisi pettänyt. Se olisi tiennyt melko varmaa ulosajoa”, mestarikaksikko huokaili.

Maalissa Kinnusen autokunnan tulokseksi kirjattiin luokan viides sija, jonka myötä Jarospeed-tiimin historian paras kilpailukausi sai kruununsa.

teksti: Jaro Kinnusen tiedotus

SM3-luokan pisteet 7/7 osakilpailun jälkeen:
1. Jaro Kinnunen 127,0
2. Samuli Vuorisalo 121,5
3. Joonas Lindroos 77,0
4. Jussi Lindberg 75,0
5. Henri Hokkala 69,5

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi