Jaro_Pohjanmaa_Toni_Ollikainen.jpegJaro Kinnunen kartturinsa Laihian UA:n Tuukka Shemeikkan kanssa. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Jaro Kinnunen vielä mestaruustaistossa mukana

22.06.2021

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin Seinäjoella perjantaina ja lauantaina 18.-19.6.2021. Kahdeksan erikoiskoetta, joilla mittaa oli reilut 120 kilometriä, eivät päästäneet kilpailijoita helpolla. Jaro Kinnunen joutui taipumaan kisassa rengasrikon myötä, mutta on SM-pisteissä kakkosena. Jaetulla kakkospaikalla Pohjanmaan kisaan lähtenyt Justus Räikkönen kartturinsa Mika Rönnbergin kanssa paranteli asemiaan ja vahvisti kaksikon kakkospaikkaa.

SM2-luokkaa periaatteessa koko kauden hallinnut kaksikko EMSC:n Jaro Kinnunen sekä Järviseudun UA:n Ville Hautamäki joutuivat Pohjamaalla ahtaalle Kolarin MK:n Anssi Rytkösen kanssa, joka ajoi määrätietoisesti kohti voittoa. Rytkösen Mitsubishiin iski huoltotauolla kuitenkin tekninen vika, jonka johdosta yllä muhinut yllätysvoitto jäi ottamatta. Rytkösen Mitsubishi piti kuitenkin sen verran pintansa, että tuloksena oli luokan toinen sija.

Rytkösen kärsiessä ongelmista, Ville Hautamäki kiitti ja kumarsi ja ajoi kotikilpailunsa voittoon 12,2 sekunnin turvin ja otti samalla komennon luokan pistetilanteessa.
”Olihan hieno päivä sitten loppupeleissä, vaikka kyllä tähän matkaan mahtui kaikennäköistä sählinkiä.”

Luokan ykkössijalta Pohjanmaalle lähtenyt Jaro Kinnunen ajoi kolmanneksi, vaikka kärsi rengasrikon ennen huoltoa edeltävää erikoiskoetta. Maalissa eroa voittaneeseen Rytköseen kertyi lopulta 52,9 sekuntia.

SM2-luokka
1. Ville Hautamäki 88 pistettä
2. Jaro Kinnunen 79 pistettä
3. Anssi Rytkönen 57 pistettä

Justus Räikkönen rallin nuoren SM-sarjan kakkosena

Nuorten luokassa perjantaina joutui keskeyttämään avauserikoiskokeen nopeimman ajan jälkeen Jooa Iivari, jonka Ford Fiestasta hukkuivat sähköt. Talvella avauskilpailun Kouvolassa voittanut ja Liedossa ulosajoon keskeyttänyt kuljettaja oli heti poissa voittokamppailusta.

Vauhtivaltikkaa pitivät sen jälkeen edellisen osakilpailun voittaja Tuukka Kauppinen Honda Civicillä ja edellisen kisan kakkonen, Espoo Motorsport Club ry:n Justus Räikkönen Ford Fiestalla.

Kauppinen ei johtopaikastaan kilpailun aikana luopunut, vaikka Räikkönen paineisti lauantain alkupätkillä hyvin.
”Hyvinhän se tuli, ei tässä varmaan paljoa tarvitse asioita muutella, jatketaan samaan malliin tästä eteenpäinkin”, tuumaili Kauppinen viimeisen erikoiskokeen maalissa voittajana.
”Parit pohjat saatiin taas ajettua, toinen sija tyydyttää, mikä osoitti meille sen, että vauhti riittää kärkipäähän. Taukoa ennen Tuukka laittoi pohjat, siinä kohtaa päätin ottaa varmat pisteet. Sen jälkeen vain fiilisteltiin, tööttäiltiin ja moikkailtiin yleisölle.

Kolmanneksi ajoi jälleen Veeti Pulkkinen Ford Fiestalla, jolla on tältä kaudelta avauksesta kolmossija, Liedosta nelostila ja nyt jälleen kolmostila.
”Ihan hyvin tuli, loppua kohti parani. Alussa oli vaikeampaa, mutta sitten rytmi alkoi löytyä”, kertoi Pulkkinen.

Kilpailun kolmen kärki on myös sarjakärjessä, kun elokuun lopussa Keravalla sarjaa jatketaan.