Justus_Räikkönen-_Mikael_Korhonen_riihimäkiralli_2022.jpg

Justus Räikkönen avasi pistetilinsä Riihimäellä

08.02.2022

Espoo Motorsport Clubin edustajat Justus Räikkönen - Mikael Korhonen starttasivat lauantaina ajettuun Auto Sorsa Riihimäki-ralliin tavoitteenaan kauden avauspisteet Ralli SM-sarjassa. Tammikuussa avauskilpailu Rovaniemellä oli päättynyt ulosajoon, joten pistesarakkeeseen haluttiin nyt pisteitä.

Perjantaina alkanut lumisade jatkui pitkälle lauantaihin ja se tiesi muutenkin monipuolisen haastavan reitin läpi suorittamiselle rutkasti lisähaastetta. Kahdeksan erikoiskoetta Riihimäen ja Lopen ympäristössä, niillä mittaa lumiset 98 kilometriä. Tiedossa pisteiden saalistusta äärimmäisen talvisissa olosuhteissa.

Räikkösen autokunta avasi kilpailunsa SM5-luokan kuudenneksi nopeimmalla ajalla ja kovin isoja heittelyitä ei sijoituksessa päivän mittaan nähtykään. Kuudennella sijalla pysyttiin käytännössä koko päivän ja sijoitus vaikutti jo sementoidulta kun kaksi erikoiskoetta oli ajamatta. Kilpakumppanin ajautuminen lumihankien syleilyyn toiseksi viimeisellä erikoiskokeella nosti EMSC:n kaksikon lopulta luokan viidenneksi. 

Viidennen sijan tuomat kymmenen pistettä nostivat Räikkösen kuljettajien pisteissä yhdeksänneksi ja olivat mukava lisä myös RTRC-tiimin pistesarakkeeseen tiimien pistetilanteessa.

- Tämä oli oman lyhyen uran haastavin ralli johtuen monestakin pienestä asiasta, mutta Riihimäelle lähdettiin alusta asti ajamaan maaliin ja hakemaan tärkeät kilometrit jatkoa ajatellen. Sarja on pitkä ja pisteet tärkeitä kun alla oli avauskisasta keskeytys, mietiskelee Räikkönen.

Ralli SM-sarja jatkuu Kuopiossa 4.-5.3. ja sitä ennen aiotaan muutaman viikon tauko hyödyntää tehokkaasti harjoitteluun, eikä suinkaan menneiden murehtimiseen.

- Ennen seuraavaa rallia yritetään ajaa niin paljon kilsoja kuin ennätetään ja tietysti treenataan nuotin tekoa. Käydään myös mahdollisesti ajamassa joku ralli ennen seuraavaa kisaa, jos löytyy aikataulullisesti sopiva kilpailu, kertoo Justus määrätietoisesti tulevista viikoista.

Kuva: Taneli Niinimäki

Teksti:
Justus Räikkösen tiedotus
Jani Seppälä
0443308710
sivuluisumeister@gmail.com
 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi