Justus_Raikkonen_Kuva_Taneli_Niinimaki-4258.jpg

Justus Räikkönen haluaa taistella mitalista Kouvolassa

30.09.2022

Espoo Motorsport Clubin kaksikko Justus Räikkönen - Mikael Korhonen starttaavat numerolla 38 lauantaina Ralli SM:n kauden päätöskilpailuun Kouvolassa.

Kaksikon kausi on edennyt suunnitelmien mukaisesti ja sarjasijoitus SM5-luokassa ennen päätöskilpailua on viides.

Mahdollisuuksia päätöskilpailussa kuitenkin on jopa pronssillekin asti, mutta helpolla ei pronssimitalia kukaan saa, sitä nimittäin tavoittelee kaikkiaan neljä autokuntaa. Noin viiden viikon taukoa on hyödynnetty kaluston viimeistelyn suhteen.

-Ollaan valmisteltu autoa viimeiseen kisaan ja nyt keskiviikkona kävimme rykäisemässä pikku testit. Torstaina suunnataan Mikaelin kanssa Kouvolaan ja perjantaina on nuotitus, sekä ajetaan shakedown, kertoo Justus.

Parissa edellisessä osakilpailussa ajamiseen lisähaastetta on saatu autoa sitkeästi vaivanneesta tehonpuutteesta, joka erityisesti nopeammilla osuuksilla on korostunut huippunopeuden puutteena. 

- Nyt pitäisi toimia, mutta koskapa näistä kilpa-autoista täysin varmaksi voi sanoa. Ainakaan testeissä ei oiretta nyt ollut. Kuljettajalla on hyvä fiilis ja semmoinen aikomus on että nyt on mentävä "kaikki tai ei mitään" -mentaliteetilla, toteaa Räikkönen.

Kalustojen ja miehistöjen kestävyyttä ja paineensietoa testataan kaikkiaan 98 erikoiskoekilometrin verran, seitsemän kertaa keskitytään lähtövaloihin ja valojen sammuttua nostetaan kytkin ylös ja painetaan kaasupoljinta syvempään.

Kilpailun lähtö tapahtuu Tykkimäen moottoriradalta lauantaina klo 9:01.

Neljän erikoiskokeen jälkeen saavutaan huoltoon Tykkimäelle noin 12:30 aikaan josta matka jatkuu reilua tuntia myöhemmin kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle.

Maaliin kilpailukeskuksena toimivan Sokos Hotel Vaakunan edustalle ensimmäisiä odotellaan ennen kuin kello lyö 17.
Tästäkin kilpailusta toteutetaan koko päivän kattava suora lähetys Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla. Linkit lähetykseen, tulospalveluun, gps-seurantaan ja kaikkeen tarvittavaan löytyy helposti rallism.fi-sivustolta

Kuva: Taneli Niinimäki

Teksti:
Justus Räikkösen tiedotus
Jani Seppälä
0443308710
sivuluisumeister@gmail.com
 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi