Justus_Räikkönen.jpg

Justus Räikkönen toistamiseen MM-osakilpailuvoittoon

09.08.2023

Justus Räikkönen - Mikael Korhonen kaksikko saavutti sunnuntaina jo toisena vuonna peräkkäin Secto Rally Finlandissa luokkavoiton RC4-luokassa.

Vuosi sitten kirkkonummelainen Räikkönen otti voiton debyyttikisassaan Peugeot 208 Rally4 -ajokillaan, kaikkien aikojen nuorimpana Suomen MM-rallissa, reilun 17 vuoden ikäisenä. 

18 vuoden iän keväällä saavuttanut Räikkönen oli vahvassa vedossa tänäkin vuonna, ikä ei ollut hidaste ja sunnuntaina kisan päätyttyä voitiin todeta vauhdinjaon osuneen täydellisesti kohdalleen.

Erikoiskokeita kilpailussa ajettiin kaikkiaan reilut 300, eivätkä olosuhteet totisesti päästäneet helpolla. Sateet olivat piiskanneet Keski-Suomen seutua jo hyvän aikaa kilpailua ennen. Kilpailun aikana saatiin samaa sorttia lisää ja se näyttäytyi tietenkin kuljettajille liukkautena, sekä paikoin teiden pehmenemisenä.

Viime vuoden kilpailusta oli otettu asioita muistiin ja se olikin kenties yksi avaintekijä tämän vuoden menestyksessä. Kovimmat kamppailut sijoituksista käytiin yhtä italialaisparia, sekä Toyotan japanilaistrioa vastaan, muiden ajautuessa eri asteisiin vaikeuksiin, nappasi suomalaiskaksikko voiton talteen.

- Liki koko kisan saatiin vääntää sijoituksista, joka oli tietysti erityisen mukavaa. Taktiikkamme oli välttää kaikki suuremmat virheet ja pitää tasaista vauhtia yllä. Viime vuodesta muistin kuinka huonoon kuntoon pätkät menevät, joten vaihdoin toiselle kierrokselle vielä selkeästi ajotyyliä ja varjelin parhaani mukaaan renkaita ja tukivarsia. Siitäkin huolimatta Lankamaan maalissa piti vaihtaa rengas, kun 2,5 kilometriä ennen maalia saatiin aisteille havainnoitavaa, nimittäin kuminhajua ja savua. Kovien sateiden takia tiet olivat kyllä monin kohdin melkoisen järkyttävässä kunnossa nimenomaan toisella kierroksella, niistä kuitenkin selvittiin vaikka välillä se olikin vähän vaakalaudalla. Oli kyllä harvinaisen raaka kisa, esimerkiksi Vekkulan toisesta kierroksesta saisi varmasti jännitysromaanin, sanailee Justus.

Heinäkuussa Räikkönen - Korhonen parivaljakko nähtiin etelänaapurissa tutkailemassa meininkiä Viron MM-rallissa. Tästä helppona johtopäätöksenä on tietenkin ajatella kaksikon halajavan ulkomaillekin kilpailemaan.

-Varmasti kaikilla olisi tavoite ja halu päästä ulkomaille ajamaan, eikä minulla yhtään sen erilaisempi tavoite ole, mutta sen aika näyttää missä ja milloin nostetaan kytkintä Suomen ulkopuolella, täräyttää Räikkönen vastineeksi.

Kauaa ei duo Räikkönen - Korhonen ennätä voitonjuhlia muistella, kun jo torstaina alkaa Lahdessa kauden toiseksi viimeisen SM-rallin nuotitus. Pistejohtajana on ajettu SM3-luokassa läpi kauden, joten tälläkin kertaa asetutaan tiukasti muiden tähtäimeen kun kilpailu perjantaina käynnistyy.

-Uskon, että Jyväskylästä saadut kilsat vaikuttavat ajoon positiivisesti Lahtea ajatellen, kun nyt on lähiaikana saanut kabiinissa istua oikein kunnolla. Siltikin, kuten kaikissa muissakin SM-ralleissa, kovaa saa mennä jos haluaa minkään väristä jalometallia kaulaan, päättää Justus.

Lahti Historic Rally ja sen yhteydessä ajettava Future SM-ralli muodostavat yhdessä yli 190 autokuntaa käsittävän rallitapahtuman. Ralli SM-sarjalla ajettavaa on kaikkiaan 10 erikoiskoetta ja näille mittaa kertyy 123 kilometriä.

Luonnollisesti nytkin voidaan jännittää sääoloja ennusteiden eläessä elämäänsä, sekä kahteen kertaan ajettavien erikoiskokeiden kestämistä vaikka lähtökohtaisesti kovapohjaisia teitä ajetaankin. Ensimmäinen Ralli SM-autokunta starttaa Lahden satamasta reitille perjantaina noin 17:30 aikaan ja samaan paikkaan maaliin saavutaan lauantaina noin 20:30 aikaan.

Kilpailun seuraamiseen parhaat linkit löytyvät tutusti Ralli SM:n nettisivuilta, josta löytyy myös linkki kilpailun seuraamiseen suorana Youtubessa.

Teksti:
Justus Räikkösen tiedotus
Jani Seppälä
0443308710
sivuluisumeister@gmail.com
Kuva: Henri Vuorinen

Justus Räikkönen kaasutteli Secto Rallyn luokkavoittoon jo toisen kerran peräkkäin.

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi