Juuso maali.jpgIloinen kaksikko Neste Rallin maalissa. Juuso Nordgren ja Mikael Korhonen (oik.) sijoittuivat kolmanneksi WRC3-luokassa ja olivat lauantaina luokkansa nopein. Rengasrikko muun muassa verottivat viikonlopun aikana tulosta.

Juuso Nordgren ja EMSC:n Mikael Korhonen WRC3-luokassa 3:s Neste Rallissa

31.07.2016

Neste Rallin viikonloppu on nyt takanapäin. Aivan mahtava kilpailu tänä vuonna. Sen lisäksi, että Juuso Nordgren ja Mikael Korhonen nousivat luokassaan palkintokorokkeelle, EMSC:n väki hoiteli ansiokkaasti yhden kilpailun erikoiskokeista.

Karkkilan UA:ta edustava Juuso Nordgren pystyi Jyväskylän MM-rallin päätöspäivänä pitämään kolmannen sijansa WRC3-luokassa. Ensimmäiseen MM-ralliinsa osallistunut Nordgren oli luonnollisesti helpottunut saavutetusta meriitistä.
”Nyt on todella tyhjä olo. Tämä on ollut lähes vuoden mittainen projekti, joka sai todella hienon päätöksen”, Nordgren huokaa.

Sunnuntaina ajettiin yhteensä neljä erikoiskoetta, joista aamupäivän lenkille Nordgren päätti vielä yrittää pohja-aikoja.
”Aamun ensimmäinen pätkä tuli meiltä todella hyvin ja olimme siellä nopeimpia. Toiselle pätkälle yritimme myös pohjia, mutta Toshiro Arain ulosajon takia jouduimme hiljentämään. Samalla päätimme, että rauhoitamme omaa menoamme ja ajamme vain loppupäivän pätkät läpi.”

Nordgren päätti ottaa kaiken varman päälle, joten autoon oli laitettu kaksi varapyörää mukaan sunnuntain lenkille.
”Ajattelin, että jälkimmäisellä kierroksella tiet kuluisivat, mutta ne olivat oikein hyvässä kunnossa. Toki pudotimme yritystä ja tulimme varmalla ajolla iltapäivän EK:t läpi”, Nordgren summaa.

Luokan kolmas sija ja yleiskilpailun 22. sija ovat ensimmäistä kertaa MM-ralliin osallistuneelle Nordgrenille kovia saavutuksia. 19-vuotias Nordgren palkittiin samalla myös kilpailun parhaana ensikertalaisena. Nuorukainen myöntää, että luokan voittoon ajanut Norjan Ole Christian Veiby sekä toiseksi tullut Italian Simone Tempestini olivat tällä kertaa kovempia.
”Ei tässä oikein vielä ymmärrä, mitä on tullut tehtyä. Tietysti voitosta lähdetään aina ajamaan, mutta täytyy sanoa, että Veiby ja Tempestini vetävät todella kovaa. Veiby ajaa SM-sarjaa nelivetoisella . Jos täällä pystyy pistämään häntä päihin samanlaisella kalustolla, onhan se aina hyvä merkki.”

Alle kymmenen kilpailun nuottikokemuksella Jyväskylän haastaville teille lähtenyt nuorukainen oli hieman allapäin, vaikka tulos onkin muiden silmissä loistava. Itsekriittisyys paistoi karkkilalaisen kasvoilta.
”Vähän harmittaa, että voittomahdollisuudet haihtuivat perjantaina omiin virheisiin, emmekä tänään seiso korkeimmalla korokkeella. Mutta eivät nämä kuohujuomat olleet viimeiset meille tuolla korokkeella”, Nordgren sanoi.

Nordgren-Korhonen lauantaipäivän nopein WRC3-luokassa

Perjantain vastoinkäymisten sisuunnuttama Juuso Nordgren antoi Jyväskylän MM-rallin kolmantena ajopäivänä todella vahvan näytön osaamisestaan. 19-vuotias Nordgren oli lauantaina ajetun kahdeksan EK:n nopein WRC3-luokan kuljettaja.
”Jos perjantaina ei olisi tullut niin paljon kaikkea ohjelmaa, tämä olisi voinut olla vieläkin parempi”, Nordgren sanoi viitaten perjantain lievään ulosajoon ja rengasrikkoon.

Lauantaiaamun avasi legendaarinen Ouninpohja, mutta ensimmäinen kokemus sorateiden vuoristoradasta muuttui siirtymäksi Lorenzo Bertellin hurjan ulosajon takia. Päivän seitsemästä ajetusta EK:sta Nordgren onnistui ajamaan pohjat kolmelle.
”Tiesin, että tämän päivän pätkät sopivat meille parhaiten. Nuottimme osui todella hyvin kohdalleen erityisesti Ouninpohjassa ja Päijälässä, jotka ovat todella haasteellisia pätkiä”, Nordgen iloitsi.

”Täytyy kyllä sanoa, että todella kovaa täytyy vetää, jotta pystyy tekemään pohja-aikoja. Veiby ja Tempestini ajavat erittäin lujaa kärjessä.”

Iltapäivän lenkillä Nordgren joutui antamaan olosuhteiden puolesta tasoitusta Pihlajakoskella. EK oli ulosajon takia poikki 15 minuuttia, minkä aikana rankka sadekuuro pyyhki yli Kuhmoisten. Kokonaiskilpailussa Nordgrenin edellä olleet Norjan Ole Christian Veiby ja Italian Simone Tempestini pääsivät lähtemään reitille ennen kilpailun keskeytystä. Kaksikko pääsi ajamaan pätkän läpi kuivalla, mutta Nordgrenin startatessa ajourat olivat täynnä vettä.
”Ensimmäiset kolme kilometriä meni niin, ettemme nähneet kunnolla eteemme. Luulin, että annamme siellä Veibylle ja Tempestinille todella paljon tasoitusta, mutta jäimme Veibyn pohjista vain seitsemän sekuntia.”
”Samalla pätkällä saimme revittyä 10 sekuntia lisää eroa Andrea Crugnolaan, jonka edelle nousimme aamupäivän lenkin aikana.”

WRC3-luokan lopputulokset:
1. Ole Christian Veiby 2.55.40,0
2. Simone Tempestini + 5,6
3. Juuso Nordgren-Mikael Korhonen + 1.38,9
4. Vincent Dubert + 6.37,6
5. Martel Romain + 8.04,4

(teksti ja kuva: Joni Vainio)

EK14/18 Päijälä oli EMSC:n hoidossa

EMSC:n muutaman muun yhteistyöseuran myötä hoitama EK14/18 onnistui oikein hienosti. Kun kaiken lisäksi pari Nordgren-Korhonen ajoivat sinne molemmilla kerroilla luokkansa pohjat, voitiin kaikki hurrata maalissa näille suoritukselle.

Päijälän erikoiskoe oli 23,5 kilometriä pitkä, joten toimitsijoita oli saatu paikalle kaiken kaikkiaan yli 60. EK:n päällikkö Jarmo Mäkinen, sekä Raimo Niemi, Pertti Plathan, Raimo Leppänen, Jarkko Latvala ja Jukka Vallineva sekä Kalevi Vainio. Samoin Eija Seitz, Marja Aittola, Helge Henriksson ja tietysti kaikki muutkin ansaitsevat mittaamattoman suuret kiitokset.  Kaikkien paikalla olleiden työpanos oli arvokas, teidän kaikkien – apuja saatiin mm. Lohjan, Salon ja Kuopion UA:sta – avulla urakka onnistui loistavasti. Parin kolmen tunnin yöunien jälkeen liikkeelle lähdettiin noin 4.30 aamulla, pätkä suljettiin klo 6.00 ja pätkä saatiin siivottua kuntoon noin kello 19.00. Oli siinä urakkaa

Kikka


Erikoiskoe 14 on juuri alkanut Päijälässä. Ennen tätä tuli autoja, mutta sitten edellisellä, Ouninpohjan pätkällä sattunut onnettomuus aiheutti pienen tauon noin klo 9.30. AT-toimitsija Veikko Hakkarainen kuitenkin tarkkana toimipisteellään.

 


Odottava tunnelma EK 18 maalissa ennen ensimmäisen auton saapumista. Kuvassa vasemmalta ek:n kakkospäällikkö Mika Hurula, hänen vieressään istumassa Sami Salminen, selin seisomassa Niina Seppälä , Eija Seitz, sekä Tanja. Istumassa WRC-organisaation nettiradion toimittaja englannista. Taaempana torkkuu palomiehemme. Kameran takana Peter Staack

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi