Nordgren.jpg

Juuso Nordgren ja Mikael Korhonen Katalonian MM-ralliin

11.10.2016

Rallikuljettaja Juuso Nordgren ja hänen kartanlukijansa, EMSC:n Mikael Korhonen lähtevät torstaina käynnistyvään Katalonian MM-ralliin käytännössä täysin puhtaalta pöydältä. Edessä on askel lähes tuntemattomaan, sillä uusia elementtejä on paljon matkassa.

Nordgren osallistuu Katalonian MM-rallissa Drive DMACK Fiesta Trophy -luokkaan, jossa hänellä on käytössään M-Sportin Ford Fiesta täydellä huoltopalvelulla. Katalonian kisaan Nordgren valmistautui neljän päivän leirityksellä Italiassa.
”Leiri sujui hyvin. Ajoimme yhteensä yli 300 kilometriä nuottitreeniä monipuolisilla teillä, joten se oli oikein onnistunut reissu”, Nordgren luonnehtii.

Tulevaan autoonsa Nordgren on päässyt tutustumaan vain lähinnä katseella, ja karkkilalainen myöntää, ettei ole Kataloniaa varten päässyt valmistautumaan yhtä intensiivisesti kuin uransa ensimmäiseen MM-ralliinsa Jyväskylässä. Drive DMACK Fiesta Trophyn kalusto on nimensä mukaisesti Ford Fiestaan perustuvia R2-luokituksen autoja.
”Ennen Tampereen SM-rallia pääsin ajamaan Fiestalla parikymmentä kilometriä testiä ja viime viikolla pääsimme Alastarolla tutustumaan DMACKin asvalttirenkaaseen. Lisäksi sarjan säännöt kieltävät kisa-autoilla testaamisen ennen rallia, joten aika vähän on mitään tuntumaa”, nuorukainen sanoo.

Katalonian MM-ralli on kisakalenterin erikoisuus, sillä reitti koostuu sekä asvaltista että sorasta. Rallin avauspäivänä torstaina ajetaan yleisö-EK Barcelonan keskustassa, perjantaina vedetään soralla ja lauantaina sekä sunnuntaina alustana on asvaltti.

Nordgrenille Katalonian MM-ralli on ensimmäinen kisa ulkomailla ja samalla myös asvaltilla.
”Barcelonan keskustassa ajettava EK on varmasti hieno kokemus, ja porukkaa on taatusti paljon paikalla. Reitti vaikuttaa hienolta ja tiet ovat enemmän ratamaisempia kuin Italiassa, eli mutkat eivät ole niin jyrkkiä. Odotukset kisan suhteen ovat korkealla, mutta maltilla lähdetään ajamaan”, Nordgren sanoo.

Drive DMACK Fiesta Trophy on englantilaisen rengasvalmistaja DMACKin ja yksityistalli M-Sportin organisoima sarja, jossa ajetaan yhteensä viisi osakilpailua varsinaisen MM-sarjan yhteydessä. Katalonian osakilpailu on DDFT-sarjan kauden viimeinen.

teksti ja kuva: Joni Vainio

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi