Juuso2.jpgJuuso Nordgren

Juuso Nordgren-Mikael Korhonen luottavaisin mielin kauden tärkeimpään ralliin

08.06.2016

Juuso Nordgren yhdessä kartanlukijansa, EMSC:n Mikael Korhosen kanssa starttaa lauantaina ajettavaan Sastamala-Huittisten Enset Oy SM-ralliin varsin levollisin mielin, vaikka edessä on kauden tärkein kisa. Panoksena eivät ole vain SM3-luokan voitto ja arvokkaat SM-pisteet, vaan samassa kisassa ratkaistaan myös Tulevaisuuden tähti -tittelistä kamppailevat kuljettajat.

- Hyvä fiilikset, saatiin alkuviikon leirityksellä reilut 100 kilometriä tahkottua nuottitreeniä. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan ja laitteet pysyivät ehjinä. Lisäksi saatiin hyvä tuntuma Peugeotiin näin kesäkeleillä, koska siitä meillä oli vain vähän tietoa. Hirveästi ei autoa muutettu talven jäljiltä, laskettiin vähän, mutta siinä kaikki, Nordgren kertoo valmistautumisestaan.

Muuten Nordgrenin valmistautuminen on sujunut edellisen SM-rallin jälkeen lähes ongelmitta.

- Keväällä vaivannut mykoplasma on nyt selätetty. Sen jälkeen olen päässyt kuukauden verran painamaan kunnolla fysiikkatreeniä ja nyt ollaan taas täydessä iskussa.

Järkevä ajo tavoitteena

Tulevaisuuden tähti -tittelistä, eli näyttöpaikasta Suomen MM-ralliin, kamppailevat tällä hetkellä Nordgrenin lisäksi vahvimmin Pyry Ovaska Ja Miika Hokkanen, joista molemmat ovat pisteissä Nordgrenin edellä. Karkkilalainen tietää kuitenkin vahvuutensa uuden rallin suhteen.

Nordgrenin mielestä on hyvä, että Tulevaisuuden tähti -kilpailun ajollinen ratkaisu nähdään sellaisissa olosuhteissa, joissa kaikki ovat samalla viivalla.

- Sastamalan SM-ralli on uusi, joten varsinkaan nuoremmilla kuljettajilla ei ole reitistä selvää etulyöntiasemaa. Vahvuuteni on nuotittamisessa. Uskon, että se ratkaisee tässä rallissa paljon.

Taktiikka on lähteä ajamaan järkevällä ajolla korkeat SM-pisteet, jotka ovat varmasti saatavilla hyvällä perusajollakin. Luokan pistejohdossa on talvikauden jälkeen Anssi Rytkönen ja toisena Jukka Korhonen, mutta kumpikaan heistä ei voi tavoitella ikänsä puolesta Tulevaisuuden tähti -titteliä. Voittotaistelusta Nordgren ei kuitenkaan kieltäydy koskaan.

- Toki, jos edellä menee joku selvästi kovempaa, niin silloin otetaan varmat pisteet. Ja onhan sillä tietysti merkitystä, että ajaako edellä esimerkiksi Ovaska vai Korhonen, Nordgren toteaa.

Teksti ja kuva: Joni Vainio

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi