juuso N.jpg

Juuso Nordgren-Mikael Korhonen vakuuttavaan rallivoittoon Sastamalassa

12.06.2016

Karkkilan UA:ta edustava Juuso Nordgren voitti EMSC:n Mikael Korhonen kartanlukijanaan lauantaina Sastamala–Huittisissa ajetun Ralli SM -sarjan SM3-luokan. Toiseksi tuli Tommi Järvinen, joka kävi tiukan taistelun kakkossijasta Jukka Korhosen kanssa. Voitollaan Nordgren varmisti paikkansa Tulevaisuuden tähti -kilpailun valintaleirille.

”Meni ihan täysin suunnitelmien mukaan. Pari ensimmäistä EK:ta mentiin vähän rauhallisemmin, ja sitten tehtiin eroa, kun oli meille mieluisia pätkiä. Lopussa sitten oli varaa jo himmailla. Periaatteessa kolme viimeistä pätkää katseltiin muiden menoa”, Nordgren kertoo.

Rallin aloitti vahvimmin Järvinen, joka johti kisaa kahden erikoiskokeen jälkeen. Nordgren oli kuitenkin vain sekuntien päässä ja nousikin kolmannella EK:lla kisan johtoon. Tämän jälkeen karkkilalainen pystyi kontrolloimaan tilannetta, eikä enää luopunut johtoasemastaan. Lopulta Nordgrenin voittomarginaali oli reilut 35 sekuntia. Yhdeksän erikoiskokeen mittainen ralli sai Nordgrenilta kiitosta.

”Todella hieno reitti ja pääpiirteittäin todella nopeaa. Oli asvalttia, pientä ja isoa tietä, joten ei mitään valittamista sen suhteen ollut tänään.”

Kauden aikaisemmissa kisoissa Nordgren on ollut nopea, mutta myös epäonninen. Nuorukainen johti kaikkia kolmea talvirallia, mutta onnistui ottamaan vain yhden voiton. Syystäkin Nordgren oli helpottunut, sillä voiton ansiosta tavoite osallistumisesta Suomen MM-ralliin on askeleen lähempänä.

”Koko päivä ajettiin varmaa ja hyvää ’perusajoa’, mutta silloin se kellokin tykkää, kun ei yritä liikaa.”

”Kyllähän tämä voitto oli valtava helpotus meille. Iso kivi putosi sydämeltä, joten aika tyhjä olo on tällä hetkellä. Välillä on ollut vaikeampaa, mutta onneksi tuli tällainen täydellinen päivä juuri oikealla hetkellä”, Nordgren huokaa.

Tulevaisuuden Tähti -kuljettaja valitaan Vierumäellä käytävissä valintatesteissä sunnuntain ja maanantain aikana. Tulevaisuuden Tähdeksi valittava kuljettaja voittaa Neste Ralliin käyttöönsä Citroën DS3 R3T -auton tiimipalveluineen ja osallistumisen Junior WRC -luokkaan.

”Täytyy koettaa nukkua yö hyvin ja yrittää latautua mahdollisimman hyvin. Huomenna alkaa sitten seuraava urakka”, Nordgren sanoo.

Enset Oy SM-ralli 11.6.
Tulokset SM3-luokka:
1.  Juuso Nordgren 1.03.15,1          
2. Tommi Järvinen + 35,3
3. Jukka Korhonen + 41,9
4. Henrik Pietarinen + 55,2
5. Miki Lindblom +55,8

Teksti: Joni Vainio

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi