Kalle Markkanen ja Gunnar Alm.jpgKalle Markkanen ja Gunnar Alm lähdössä reitille Teijo Talot -rallissa. Siirtymillä ratissa on ”Frasse”, Kalle ajaa pätkät. Kuva: Markku Markkanen

Kalle Markkanen–Gunnar Alm nuorten luokassa 8:s

16.05.2016

Perniön ympäristössä lauantaina 14. toukokuuta ajetussa Teijo Talot -rallissa EMSC:n Kalle Markkanen yhdessä kartanlukijansa Gunnar Almin kanssa sijoittuivat nuorten luokassa kahdeksanneksi. Sijoitus ei varmastikaan ole tälle kaksikolle aivan sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Kisan jälkeen Kalle ei kuitenkaan kovin pettyneeltä kuulostanut.

”Ajo tuntui todella hyvältä, ja meillä oli koko päivän ajan tosi kivaa. Vähän ottaa tietenkin päähän, kun auton tietokoneboxissa oli vikaa. Hevosvoimia oli huimasti kateissa. Normaalisti niitä on yli 140, hyvä kun nyt niitä irtosi edes sataa”, kertasi Kalle kisan jälkeen tunnelmiaan.

Maaliskuussa 16 vuotta täyttänyt, crosskartingin mestari Kalle Markkanen siirtyi kartingin jälkeen ”isompiin autoihin”. Jääkiekkoa vielä toistaiseksi päälajinaan pitävä Kalle on tänä vuonna jo ottanut tuntumaa rallin ajamiseen. Nykyisin kun myös 16-vuotiaat voivat ajaa erikoiskokeita, siirtymille tarvitaan autoon kartanlukija, jolla on ihan oikea ajokortti.

Teijo Talot -ralli oli junioreiden SM-osakilpailu, jonka yhteydessä siis ajetaan myös nuorten luokassa. Parin vuoden aikana osanottajamäärät ovat kovasti kasvaneet, ja tasokin on sen myötä tietenkin noussut. Osakilpailuja on viisi, joista kaksi ajettiin talvella: Heinolassa tammikuussa ja Limingassa helmikuussa. Kalle osallistui kumpaankin, mutta ajettuaan Heinolassa ykköselle neljänneksi ja kakkoselle pohjat, kolmannelta Kalle ei enää maaliin tullut. Limingassa keskeytys tapahtui jo kakkosella.

”Nyt on sentään hienoa, että päästiin maaliin asti. Tiet olivat tosi hyviä, luonnettakin niissä riitti. Meillä oli vähäisistä hevosvoimista huolimatta muutama tilannekin, joista onneksi selvittiin.”

”Huoltojoukotkin voivat olla iloisia, kun ei tartte alkaa taas rakentaa uutta autoa, riittää kun boxin vaihtaa.”

Kallen ohjelmassa on seuraavaksi rallicrossia Latviassa heinäkuussa. SM-rallit jatkuvat elokuun puolivälissä Kiteellä ja sarja päättyy Lapualle lokakuun alussa.

Teksti: Kikka Kuosmanen
 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi