2018_kalle_ek4_hyppy.jpgKalle ja Markku Markkanen olivat ennen keskeytystä jo SM-pistevauhdissa Joensuun vaativassa Itärallissa. Kuva: Jari Kohonen

Kalle Markkanen Joensuussa: Ilon ja katon kautta…

04.03.2018

Kalle Markkasen kilpailu Joensuun SM Itärallissa oli kaksijakoinen. Kauden kolmas talviralli tarjoili huikeat tiet opiskella lisää ralliautoilun alkeita.
”Täytyy sanoa, että rallicross-miehelle jo nuotitus oli melkoinen kokemus. Olipa huimaa vuoristorataa”, Markkanen kertoo.

Itse kisa lähti käyntiin positiivisesti. Markkanen oli selkeästi löytänyt oikean kisavaihteen teknisten haasteiden sävyttämän Mikkelin kilpailun jälkeen.
”Nyt alkaa löytyä luotto autoon. Alku tuli hyvin ja koko ajan parannettiin. Harmi, että kisa päättyi neljännellä erikoiskokeella nuottivirheeseen”, Markkanen paljasti.

Isä Markku Markkanen lähti vaativaan kisaan hoitamaan kartanlukijan postia. Ensimmäiseksi nuottiralliksi juuri Itäralli oli haastava. Tämä koitui myös autokunnan kohtaloksi.
”Rallin pisimmällä erikoiskokeella (EK 4) oltiin tultu hyvin. Mulla oli sellainen hyvä flow päällä. Nuotti toimi ja luotto autoon oli hyvä. Nopean osuuden jälkeen oli hidas paikka ja joko nuotti tuli myöhässä tai ei ollenkaan. Isä otti sen kyllä kokonaan omaan piikkiinsä, eli kyse ei ollut ajovirheestä”, Markkanen summaa.

Markku Markkanen myöntää, että kriittinen nuottivirhe oli täysin kartanlukijan ”moka”.
”Kyllä se niin meni, että minulle tämä virhe menee”, Markku Markkanen hymähtää. 

”Tultiin sellaista hyvin nopeaa jaksoa, jossa vuorotellen käännyttiin oikealle ja vasemmalle. Sitten tuli vasen nopea”, Kalle Markkanen kertaa.

”Odotin nuottia, mutta sitä ei koskaan tullut. Kun näin mutkan, ei siinä vaiheessa ollut enää muuta tehtävissä kuin kiskaista käsijarrusta auto poikittain. Paikka tuli silmille, ja aikaa oli tosi vähän tehdä enää mitään”, Markkanen sanoo.

Auto kaatui ja tuulilasi meni kaadossa rikki.  
”Paikassa oli osaavia katsojia, ja auto saatiin aika nopeasti pyörilleen. Huollossa ei kuitenkaan saatu ehjää lasia rikkoutuneen tilalle, joten meidän oli pakko keskeyttää”, Markkanen paljastaa.

Kisa jäi kesken sijalta 13. Matkaa pistesijoille oli enää reilut kymmenen sekuntia.
”Parannusta Mikkelin SM-ralliin verrattuna oli selvästi. Ajettiin jo aidosti kilpaa pistesijoista. Koko ajan opitaan lisää, ja se on tietysti tässä tarkoituskin. Kilpailu SM3-luokassa on todella kovaa. Kaiken pitää onnistua täydellisesti, että päästään pistesijoille. Virheisiin ei ole varaa. Nyt sellainen tapahtui, mutta tästäkin pitää ottaa opiksi”, Kalle Markkanen miettii. 

”Auto oli muuten täysin kunnossa, joten harmitti jättää kesken rikkoutuneen tuulilasin takia. Mutta yhtäkaikki, saatiin taas todella hyviä kilometrejä, joten tästä on hyvä jatkaa”, Markkanen vakuuttaa.

teksti: Kalle Markkasen tiedotus.

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi