Markkanen_finrx17_jalasjarvi-rxacademy_podium.jpegKalle Markkanen (vas.) seisoo tällä kaudella jo toisen kerran peräkkäin RX Academyn palkintokorokkeella. Edellisen kerran Kalle oli kolmas Kaanaassa ja nyt Jalasjärvellä kakkonen. Kuva: Toni Ollikainen

Kalle Markkanen RX Academyn kisassa jälleen podiumilla

23.08.2017

Rallicrossin SM-sarjan yhteydessä ajetaan nuorille tulevaisuuden rallicrossareille kehitellyn RX Academyn kisastartit. Sarjan ensimmäisenä vuonna osanottajia kisoissa on ollut reilu 10, kuten aina uusissa luokissa on tapahtunut. Seuraavina vuosina autojen määrä sitten lisääntyy, kun sarjasta kiinnostutaan laajemmin. Markkinointia RX Academyn puolesta onkin tehty lähinnä ulkomaalaisille kuljettajille. 

Tänä vuonna kilpailijoita on suomalaisten lisäksi ollut Australiasta, Latviasta, Norjasta ja Venäjältä. EMSC:n edustajana RX Academyssa on Kalle Markkanen, joka lähti sarjan neljänteen osakisaan pistetaulukon kakkosena viisi pistettä johtavasta Jesse Kalliosta.

Jalasjärven uudella Murtoharjun radalla melkoisen surkeassa sadekelissä nähty RX Academyn kisa ei lähtenyt kulkemaan odotetulla tavalla, mutta lopulta Kalle Markkanen seisoi palkintokorokkeella jo toisen kerran peräkkäin. Kaanaan radalla tuli kolmossija, nyt toinen.
”Kaikenlaista radalla tapahtui alkuerissä. Kovaa vääntöä erityisesti kävin australialaisen Troy Dowellin kanssa, minkä seurauksena lähdön piikkipaikka tuhraantui pehmeälle soralle”, kertasi Kalle.

Aika moni kommentoikin uuden radan muotoa hankalaksi, kun vaikka piikkipaikalta lähtee, tulee ongelmia loivan vasemman jälkeen tiukassa oikeassa. Tasaisilla autoilla ei ulkokautta ohituksiin ole mahdollisuutta.

Kalle sijoitukset alkuerissä olivat 7:s, 7:s ja 8:s. Semifinaalissa Kalle oli toinen.
”Lähdin finaaliin neljännestä ruudusta, joten kakkossijaan voi olla ihan tyytyväinen”, selvitti Kalle.

Venäläinen Marat Knyazev voitti, Kalle oli toinen ja Jesse Kallio kolmas. Pistetilanteessa Jesse Kallio johtaa 95 pisteellä, Kalle on kakkosena 86 pisteen turvin. Knyazev painostaa Kalle kahden pisteen päässä kolmantena ja Jere Kalliomäki on neljäntenä 73 pisteellä.

RX Academyn kisoja on enää yksi jäljellä. Se ajetaan Kouvolassa syyskuun 23. päivänä. Mestaruuden tavoitteekseen ennen kauden alkua asettanut Kalle myöntää tilanteen olevan hankala.
”Paljon on ollut kauden aikana pettymyksiä ja vastoinkäymisiä. Mestaruuteen vaadittaisiin aika monelle kanssakilpailijalle paljon epäonnea. Kouvolaan lähdetään kuitenkin täysillä taistelemaan”, kertoo Kalle.

Minillä Autokrossi-luokassa

Kalle myös ajoi Jalasjärvellä Minillä Autokrossi-luokassa. Alkuerien jälkeen Kallen sijoitus oli 19:s.
”Autokrossiin osallistuminen tehdään oikeastaan vain sen vuoksi, että päivän aikana tulee enemmän lähtöjä ja pysyy ajofiilis yllä odottaessa RX Academyn startteja”, selvitti Markku-isä taktiikkaa melko kovassa Autokrossi-luokassa.

Jalasjärvellä 18 nopeinta menivät semifinaaleihin, joten Kalle jäi naftisti ulkopuolelle.
”Meidän huoltomiehet alkoivat sitten laittaa Miniä valmiiksi lastattavaksi. Miniin pitää vaihtaa isommat ns. siirtorenkaat alle, jottei pakoputki yms. alustan osat vaurioidu kuljetusbussiin ajettaessa”, paljasti Markku.

”Sitten yhtäkkiä kuultiin kuulutuksesta, että Kallea odotellaan semifinaalin viivalle, kun jonkun auto oli rikki. Oli kaksi minuuttia aikaa, joten renkaita ei ehditty enää vaihtaa takaisin, joten jouduimme liejuiselle radalla täysin sileillä, vanhoilla renkailla. No, senhän tietää, miten siinä käy”, naurahti Markku.

Autokrossin lopputuloksissa Kalle Markkanen löytyy sijalta 19:s.

teksti: Kikka Kuosmanen

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi