kalle_markkanen_RX.jpg

Kalle Markkasen kausi RX Academyn kisoissa alkoi kaksijakoisesti

31.05.2017

Keväällä 18 vuotta täyttänyt Kalle Markkanen siirtyi tälle kaudelle ajamaan rallicrossia RX Academyn valmennettavana. Rallicross-expertti Jussi Pinomäen kehittelemä projekti tulevaisuuden rallicross-kuljettajien ”kasvattamiseksi” esittäytyi ensimmäisen kerran kisatoimissa viime viikonloppuna Hyvinkäällä.

Kalle Markkanen on kartingaikojensa jälkeen ajanut crosskart-autoa sekä ollut mukana rallin nuorten luokassa. Nyt Kalle ajaa 1600-kuutioista Renaul t Clio -autoa rallicrossin SM-kisojen yhteydessä RX Academyn omassa sarjassa.
”Valitettavasti hyvin alkanut kisa loppui ikään kuin kesken, kun finaalissa kolmannella kierroksella minusta riippumattomista syistä auton moottori sammui eikä lähtenyt enää käyntiin”, kertasi Kalle tapahtumia.

Perjantain vapaat harjoitukset menivät Markkaselta loistavasti. Päivän päätteeksi Kalle Markkasen nimi oli tuloslistan ylimpänä. Lauantain alkuerät menivät lopulta myös hienosti, sillä niiden perusteella toiseen semifinaaliin Kalle starttasi toisesta ruudusta.
”Ekassa alkuerässä sain huonon lähdön. Myöhästyin pahasti ja olin sitten maalissa viides. Toisessa alkuerässä voitin oman lähdön ja olin yhteistuloksissa Jesse Kallion jälkeen kakkonen, ja kolmannessa alkuerässä kolmas Kallion ja Vuorisalon jälkeen”, selvitti Kalle tilanteita.
”Finaaliin starttasin ruudusta 3. Tälläkin kertaa lähtö oli hieman huono. Ensimmäisessä mutkassa oli sitten kolmen auton voimin sählinkiä. Lisälenkin ajettuani tilanne näytti kisan suhteen oikein hyvältä, kunnes sitten yhtäkkiä ajettuani pieneen pomppuun moottori sammui. Mitään ei ollut enää tehtävissä, kun auto ei lähtenyt enää käyntiin.”

Tämä oli vasta sarjan ensimmäinen kilpailu

Finaalin voitti Suomen ja Saksan ralleista tuttu Samuli Vuorisalo. Latvian Martin Lapins oli toinen ja Venäjän Marat Knyazev kolmas.
”Vastus on kyllä aika kova. Oli kiva huomata, että olen hyvin kärjen vauhdissa mukana, jos auto pelaa. Vaikka finaalin keskeytys kolmannella kierroksella jäi harmittamaan, fiilis on oikein hyvä. Sarja on pitkä, vielä pystyy pettymyksiä paikkaamaan.”

RX Academyn ensimmäiseen kisaan osallistui 10 kuljettajaa ympäri maailmaa. Viiden suomalaisen lisäksi tällä kertaa kuljettajia oli Amerikasta, Norjasta, Venäjältä, Latviasta ja Australiasta. Kilpailemisen ja ajamisen lisäksi kuljettajat saavat apuja mm. ravintopuolelle, henkiseen valmistautumiseen sekä median kanssa toimimiseen. Kaikki kilpailevat samanlaisilla Set Promotionin rakentamilla Renault Clio -rallicross-autoilla, joissa säädöt, rengaspaineet yms. ovat täysin identtiset.

Sarjatilanne osakisan 1/5 jälkeen:
1. Samuli Vuorisalo KySUA 29 pistettä
2. Jesse Kallio HyUA 24 pistettä
3. Martins Lapins Latvia 21 pistettä
4. Kristian Kiviniemi ParkUA 21 pistettä
5. Kalle Markkanen EMSC 20 pistettä
6. Marat Knyazev Venäjä 19 pistettä
7. Jami Kalliomäki V-SUA 13 pistettä
8. Ada-Marie Hvaal Norja 12 pistettä
9. Troy Dowell Australia 8 pistettä

Seuraava osakisa ajetaan rallicrossin SM-kisan yhteydessä Honkajoella 17. kesäkuuta.

teksti: Kikka Kuosmanen, kuva: Toni Ollikainen

 

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi