Meri_Levula_Vihti.jpgMeri Levula

Lieneekö Meri Levula tehnyt karting-historiaa?

26.05.2019

Eilen lauantaina Vihdin karting-radalla ajetussa SJM/Mini60-luokassa (Suomen juniorimestaruus) Espoo Motorsport Clubin Meri Levula ajoi elämänsä ensimmäisen SM-sarjan osakilpailun. Täytettyään 11 vuotta toukokuun 12. päivä osallistuminen SM-kisaan oli mahdollista. Tämä ei kuitenkin vielä ollut se historiallinen suoritus, vaan se, että Meri nousi SM-kisan alkuerässä 10 minuutin aikana paikalta 28 aina viidenneksi asti, ja ihan ajamalla eikä muiden keskeytyksillä. Tuskin lienee missään karting-luokassa tällaista nousua koskaan nähty?

Huiman suorituksen myötä Meri nappasi näin paikan luokan finaaliin, vaikka oli keskeyttänyt kahdessa aiemmassa alkuerässä.
”Melkein alkoi jo itkettää tänään nää hommat, niin pieleen on koko viikko mennyt. Sitten aika-ajossa irtosi ensin moottori ja seuraavassa lähdössä irtosi kaasari”, raportoi isä-Levula varikolta kisan jälkeen.

Levulan perhe oli päivän päätteeksi kuitenkin todella tyytyväisiä Merin suoritukseen. Finaaliin paikalta 23 startannut Meri sijoittui kuudenneksi ja ajoi samalla koko porukan kolmanneksi nopeimman kierrosajan.

Tänä vuonna ensimmäisen kerran junioreiden suomenmestaruus on avoin luokassa SJM. Osanottajia olikin Suomen ulkopuolelta useita, yhteensä yli 40 kuljettajaa taisteli kauden ensimmäisistä SM-pisteistä lauantaina Vihdin karting-radalla. Viime vuonna luokassa kilpailijoita oli 15.

”On sen verran kovatasoinen kilpailijakaarti tänä vuonna tässä luokassa, että sadan prosentin varmuudella voin väittää, että tästä porukasta tulee aikanaan ainakin yksi autourheilun maailmanmestari, laji voi olla ralli tai mikä hyvänsä”, vakuutteli isä-Levula.

SJM-luokassa minimi-ikäraja on 11 vuotta. Säännöissä on myös määritelty kuljettajan paino/pituus, joten yläikärajaa ei tarvita, kasvaminen siirtää luonnollista tietä kuljettajia ylempään luokkaan.

Tuloksia
SJM-luokka Vihti 25.5.
1. Mark Dubniski Viro
2. Alvar Siimesvaara SaloUA
3. Rasmus Helli Hyvinkään UA
4. Santeri Martikainen Kouvola FK-K
5. Emil Cederberg Vihdin UA
6. Meri Levula Espoo Motorsport Club

Kikka Kuosmanen

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi