JM SM Liiga Marcus.jpgMarcus Grönholmin esiintymistä radalla odotettiin kovasti. Pettymys olikin, kun ensimmäinen yritys loppui vajaan kierroksen jälkeen vaihdelaatikon rikkoutumisen vuoksi. Marcus pääsi kuitenkin lauantaina vielä kahdesti radalle ja tuli maaliin kummassakin lähdössä toisena. Nyt on sitten otettu ns. löysät ranteesta ja huomenna nähdään aivan varmasti vieläkin parempaa. Kuva: Vesa Rauhala

Liigajoukkueemme Team MGR teki mahtavaa työtä karsintakisassa

27.08.2016

Honkajoen Pesämäen radalla tänään lauantaina 27.8. ajetussa JM SM Liiga -kisassa 34 joukkuetta karsi pääsystä huomiseen, sunnuntain semifinaaleihin. Lohkoja oli kuusi, joista kustakin kaksi parasta pääsi jatkoon. Jännitystä riitti lauantain viimeisiin lähtöihin asti. Team MGR:n selvä johtoasema lohkossaan tosin säilyi, mutta piste-ero muihin hupeni hetkessä. 

Team MGR aloitti kerta kaikkiaan hienosti. Kun aamupäivän kolme erää ja 18 lähtöä oli ajettu, pari pientä ”kauneusvirhettä” pilasi täydellisen rivin. Toinen oli yksi kakkossija ja toinen Marcus Grönholmin auton vaihdelaatikon rikkoutumisesta johtunut keskeyttäminen ja pisteittä jääminen. Lounastauolla istui tyytyväistä porukkaa. Lähes täydellinen aloitus lupasi paljon viikonloppua ajatellen.

Koko joukkue ajoi aivan mahtavasti. Autot irtosivat ammuksen lailla lähtöviivalta ja kuljettajat taittoivat rohkeasti piikkipaikalla ensimmäiseen, kovavauhtiseen mutkaan. Kaikki kuljettajat ovat aivan huippua! Myös yleisön joukosta kuului useita kehuvia kommentteja siitä, ettei turhaan oltu veikattu Team MGR:n poikia voittajasuosikeiksi. Team MGR, mutta myös Espoon Motorsport Club, sai päivän aikana kuulutuksen kautta paljon huomiota osakseen.

Lounaan jälkeen kaikki kuitenkin muuttui. Johtoasema sentään päivän päätteeksi säilyi, mutta 20 pisteen ”kaula” supistui lopulta vain kuuteen pisteeseen. Tilanteen aiheuttivat mm. kaksi vetoakselin katkeamista, vaihdelaatikon pettäminen sekä yksi kanssakilpailijan aiheuttama kaato. Vaikka tästäkin jaettiin rangaistus päälleajosta, ei se pisteitä tietenkään tuonut. Jännitettävää siis riitti, eikä erittäin tuulinen ja kylmä päivä vienyt loistavaa fiilistä. Oli hienoa olla EMSC:n jäsen tänä päivänä Honkajoella. Ja on hienoa, että jokainen tiimin kuljettajista on myös seuramme virallinen jäsen, vaikkakin kilpailijalisenssinsä myötä edustavat muuta seuraa.

Huomenna sunnuntaina semifinaaleissa otetaan tosissaan miehistä mittaa. Murska-Arska Team näyttäisi olevan kovin vastus. Kotkalaistiimin pistesaldo ja lähtövoitot eivät kerro koko totuutta, sillä ylivoimaisuudessaan tiimin kuljettajat starttasivat kyllä viimeisiin lähtöihinsä, mutta keskeyttivät tarkoituksella ilmeisesti autojaan huomista varten säästellen. Enempää lähtövoittoja ei siis tullut eikä tietysti pisteitäkään.

Tässä päivän kovimmat joukkueet ja samalla sunnuntain kahteen semifinaaliin päässeet.

Lohko A
1. SMA & Tierakenne Team Kauhajoen UA 135 pistettä, 13 lähtövoittoa
2. Pentti Korpela Team Karvian MK/UA 107 pistettä, 10 lähtövoittoa

Lohko B
1. Team Kemora Kalajoen RRMK/UA 122 pistettä, 11 lähtövoittoa
2. Alsecco Team Rauman UA                                111 pistettä, 6 lähtövoittoa

Lohko C
1. Team KalUA Kalkkisten UA 121 pistettä, 10 lähtövoittoa
2. JuJa Team Lounais-Hämeen UA 111 pistettä, 8 lähtövoittoa

Lohko D
1. Maanrakennusliike Siitonen Team Noormarkun UA/MK 129 pistettä, 14 lähtövoittoa
2. Pihkaniska Team Kiikoisten Autosuunnistajat 107 pistettä, 6 lähtövoittoa

Lohko E
1. Team MGR  Espoo MSC 118 pistettä, 13 lähtövoittoa
2. Kuljetusliike HämyTrans Team Suonenjoen UA 112 pistettä, 7 lähtövoittoa

Lohko F
1. Murska-Arska Team KotkaUA 121 pistettä, 14 lähtövoittoa
2. Vääksyn Betoni Päijät-Hämeen UA 114 pistettä, 8 lähtövoittoa

teksti: Kikka Kuosmanen

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi