kroatia_3.jpg

Lindholm - Korhonen WRC3-luokan kakkospaikalta rallin päätöspäivään.

25.04.2021

GRX-tiimin Emil Lindholm ja EMSC Mikael Korhonen starttaavat Kroatian MM-rallin päätöspäivään WRC3-luokan kakkossijalla. Škoda Fabia Rally2 Evolla kilpaileva kaksikko nousi lauantain toisen EK:n jälkeen luokan neljänneltä sijalta toiseksi. Kahden kilpailupäivän jälkeen ero luokan kärkeen on 46,6 sekuntia.

Kroatian MM-rallin pisin kilpailupäivä sujui Toksport WRT:n suomalaiskaksikolta suunnitelmien mukaisesti. Lindholm päätti jo eilen välttää rengasrikot ja ylimääräiset murheet, ja tässä hän onnistui mainiosti. Päivän kahdeksalla EK:lla Lindholm kellotti yhdet luokkapohjat ja ajoi kolme kertaa toiseksi.

- Päivän kaksi peräkkäistä pitkää pätkää olivat lähtöpaikallamme jo todella likaisessa kunnossa. Tavoitteemme täällä on ajaa kohtuu järkevästi. Se on jopa hieman turhauttavaa, kun likaa on tiellä paljon ja pito häviää aika ajoin kokonaan.

- Aamun toisella EK ajoimme yhteen puhtaan oloiseen mutkaan kolmosvaihteella, jossa ei sitten ehtinyt kissaa sanoa, kun auto jo puski yhtäkkiä suoraa. Siinä oli vain pölyä, mutta ei yhtään pitoa. Aiemmissa vastaavissa paikoissa oli ihan hyvä pito. Sen tilanteen jälkeen päätimme pudottaa vauhtiamme, vältellä rengasrikkoja ja ajaa sijoituksestamme.

- Ehjä päivä meille. Näin pitkässä kisassa ja tällaisissa olosuhteissa virheitä tulee helposti, jos lähtee puskemaan kovaa. Huomennakin on hankalia pätkiä. Power Stage on ehkä koko kisan haastavin pätkä. Jos se tie pysyy hyvässä kunnossa niin pyrimme ajamaan Powerilta täydet pisteet, mutta jos tie on todella likainen niin en usko, että millään kammoyrityksellä sille EK:lle lähdetään.

- Niin ja onnittelut Riihimäen Cocksille käsipallon Suomen mestaruudesta, Lindholm toivotti huoltoon saavuttuaan.

Rallin päätöspäivän sunnuntain ohjelmassa on neljä erikoiskoetta (78,58 km). Kilpailu päättyy 14,01 km mittaiselle Power Stage-erikoiskokeelle, jolle ensimmäisen kilpailija starttaa klo 14:18 Suomen aikaa. Power Stage -erikoiskokeelta on jaossa lisäpisteitä myös WRC3-luokan kuljettajille.
 
Tuloksia: Kroatian MM-ralli, WRC3-luokka, 2. kilpailupäivän jälkeen:
1. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak (POL) Škoda Fabia Rally2 Evo 2:15:17,2
2. Emil Lindholm – Mikael Korhonen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 46,6
3. Chris Ingram – Ross Whittock (GBR) Škoda Fabia Rally2 Evo + 2:53,3
4. Yohan Rossel - Alexandre Coria (FRA) Citroën C3 Rally2 + 3:01,7
5. Nicolas Ciamin – Yannick Roche (FRA) Citroën C3 Rally2 + 3:32,9

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi