Emil Lindholm_Mikael Korhonen.jpgEmil Lindholm - Mikael Korhonen

Lindholm ja Korhonen keskeyttivät Mikkelin SM-rallissa

17.02.2018

Ralli SM -sarjan SM1-luokan pisteissä toisena GRX-tiimin Skoda Fabialla ajaneet Emil Lindholm ja kartturinsa EMSC:n Mikael Korhonen joutuivat keskeyttämään kauden toisen SM-osakilpailun Mikkelissä ulosajoon.

Rallin neljännen erikoiskokeen jälkeen Lindholm ajoi rallissa viidentenä 1,2 sekunnin päässä kolmannesta sijasta. Kaksikon matka päättyi rallin viidennelle Siikakosken 27,67 km mittaiselle erikoiskokeelle ulosajoon.
”Se oli sellainen oikea loiva mutka, johon ei tarvinnut edes sitoa. Jarrutin hieman liian myöhään, jolloin auton takapyörät jäivät pehmeälle tampatulle lumelle, ja auto oli hetkessä poikittain. Nokka haukkasi penkkaan ja sen jälkeen meitä vietiin. Jatkoon ei ollut sen jälkeen asiaa, sillä automme jäähdytin rikkoutui ja nesteet valuivat ulos.”

”Totta kai harmittaa. Ajoimme siististi, mutta kovaa. Omaa ajoamme, kuten olimme suunnitelleetkin. Emme ottaneet riskejä. Ralli vain on veitsenterällä ajamista. Marginaalit epäonnistumisen ja onnistumisen välillä ovat todella pienet. Nyt kävi näin”, pettynyt Lindholm totesi keskeytyksensä jälkeen.

Mikkelin SM Vaakuna-rallin nopea ja talvinen reitti oli jääpohjainen, mutta tiellä on tamppaantunutta irtolunta runsaasti.
”En ole koskaan ajanut vastaavanlaisissa olosuhteissa. Jos takapyörät ajautuivat irtolumelle, auton perä irtosi todella yllättäen luistoon. Oppia tuli taas kerran. Harmi vain, että kokemuksen kannalta tärkeät kilvanajokilometrit eivät täyttyneet. Tämä epäonnistuminen rajoittaa paljon seuraavan SM Itärallin suunnitelmia. Epäonnistuminen on tältä kaudelta käytetty. Jatkossa pitää päästä maaliin, sillä kilpakilometrit ovat kokemuksen kannalta paljon arvokkaampia kuin testeissä ajetut kilometrit”, Lindholm muistuttaa.

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu SM Itäralli ajetaan kahden viikon kuluttua Joensuussa.

Lopputulokset
SM Vaakuna-ralli, Mikkeli:
1. Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen Skoda Fabia R5 58:03,0 
2. Teemu Asunmaa - Ville Mannisenmäki Skoda Fabia R5 + 43,2
3. Eerik Pietarinen - Juhana Raitanen Skoda Fabia R5 + 55,7

teksti ja kuva: Marko Mäkinen

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi