Juuso ja Mikael.jpg

Mikael Korhoselle tulossa SM-kultaa

22.09.2016

Rallin kartanlukijoiden suomenmestaruudesta hienosti tällä kaudella karkkilalaisen Juuso Nordgrenin kyydissä taistellut Mikael Korhonen on lähellä kauden huipennusta. Viikonloppuna ajetaan viimeinen Ralli SM -sarjan osakilpailu, jossa sinetöidään lopullisesti mitalit. Korhonen tuo EMSC:lle vuoden ainoan kultamitalin. 

Rallikuljettaja Juuso Nordgren ja kartanlukija Mikael Korhonen lähtevät tulevana viikonloppuna Tampereella ajettavaan SM-sarjan päätöskisaan SM3-luokan pistejohdossa sekä kuljettajien että kartanlukijoiden puolella. Ennalta jännittävimmältä näyttänyt mitalitaistelu sai yllättäviä käänteitä aivan kisan kynnyksellä.

Alkuviikosta Jämsässä Vaherin maisemissa AKK Driver Academyn leirillä testannut Nordgren painoi pitkää päivää yhdessä kartanlukijansa kanssa, jotta kaikki olisi valmista kauden huipennukseen.
”Maanantaina taidettiin tehdä 12 tuntia nuottitreeniä ja tiistaina ajettiin testiä yli 120 kilometriä, joten kyllä tässä on saanut ihan tosissaan vetää”, nuorukainen kertoo.

Kaikki sujui testeissä ongelmitta ja päällimmäisenä Nordgrenista huokui tyytyväisyys kahden päivän antiin.
”Kun tiistai-iltana lähdettiin ajelemaan kotiin, totesin, että tämä on ollut varmaan paras ralliin valmistava testi, jonka olemme ikinä tehneet”, Nordgren sanoo.

Ei voittamisen pakkoa

Nordgrenin haaveet SM3-luokan kuljettajien mestaruudesta saivat rutkasti tuulta siipiensä alle, kun lähimpien uhkaajien valmistautuminen Pirelli-ralliin meni täysin uusiksi. Jukka Korhonen perui osallistumisensa, koska hän myi autonsa ja Anssi Rytkösen valmistava kisa viime viikonloppuna Seinäjoella päättyi kaatoon. Nordgren vakuuttaa, ettei muiden tilanne vaikuta omaan valmistautumiseen. Kartanlukijoiden pistetaulukossa kakkosena ja vain neljä pistettä Korhosen takana olevan Markus Soinisen nimeä ei lähtöluettelosta löydy. Soinisen kuljettajana on toiminut Jukka Korhonen. Kolmantena olevalla Janne Siirilällä on vain 44 pistettä, eikä pysty nousemaan kolmatta paremmaksi. 
”Meidän ei tarvitse lähteä ajamaan voitosta, vaan meille riittää sellainen suoritus, joka varmistaa mestaruuden. Käytännössä se tarkoittaa, että olemme Rytkösen edellä lopputuloksissa.”

Kauden päätöskisassa jaetaan 1,5-kertaiset pisteet, joten varaa kannattamattomiin riskeihin ei ole. Koko kisan taktiikastaan Nordgren on varsin jämpti.
”Me ajamme nyt mestaruudesta, emmekä yksittäisen kisan voitosta. Siitä lähdetään, että lauantaina juhlimme mestaruutta”, Nordgren lataa.

teksti ja kuva: Joni Vainio/Kikka Kuosmanen

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi