JMSMLiiga_2016.JPG#22 A EMSC Marcus Grönholm, perässä #17 R Kiikoisten Mikko Blomster sekä #20 Noormarkun tiimi.

Näin Team MGR taisteli liigakisan mitaleista

29.08.2016

Kovin taistelu JM Liigan mestaruudesta käytiin finaalin edetessä neljän joukkueen kesken. Kauhajoen, Noormarkun ja Espoon lisäksi Suonenjoen Kuljetusliike HämyTrans Team pisti kovasti kampoihin. Kuudesta finaalijoukkueesta Karvian Team Kemora ja Rauman Alsecco Team putosivat vauhdista jo melko aikaisessa vaiheessa.

Sitä mukaan kun lähtöpaikka vaihtui, pistetilanteet muuttuivat tiuhaan tahtiin. Kun finaalin ensimmäiset kaksi erää oli ajettu, oli Kauhajoki napannut neljä lähtövoittoa, Espoo ja Noormarkku kumpikin kolme. Muut pisteet jakaantuivat siten, että Kauhajoki johti 55 pisteellä, Espoolla oli 50, Suonenjoella 47 ja Noormarkulla 44 pistettä.

Seuraavat kaksi erää kavensivat hieman Kauhajoen johtoa. Espoo onnistui neljä kertaa kurvaamaan lähdössä ruutulipulle voittajana, Kauhajoki ja Noormarkku vain kahdesti. Suonenjoki ja Kalajoki voittivat kerran, vain Karvia jäi ilman lähtövoittoa. Tällä menolla Kauhajoella oli 107 pistettä, Espoolla 106. Noormarkulla tapahtui pieni notkahdus, pisteitä vain 94. Suonenjoki napsi tasaisesti kakkossijoja ja nousi tasapisteisiin Noormarkun kanssa.

Kauhajoki painoi täysillä

Tunnin mittaisen huoltotauon jälkeen Kauhajoki repäisi. Kuudesta seuraavasta lähdöstä peräti viisi voittoa ja yksi kakkossija, pistesaldo nousi jo lukemaan 147. Espoo säilytti kakkospaikan, mutta nämä kuusi lähtöä oli lähes katastrofaalisia. Vain kaksi kakkossijaa, yksi viides, yksi kuudes ja yksi keskeytys. Pisteitä nyt 124. Noormarkku onnistui yhden lähdön voittamaan ja oli kolmantena, mutta Suonenjoki oli vain viisi pistettä perässä.

Viimeiset kuusi lähtöäkin oli Kauhajoen juhlaa. Kolmen lähdön jälkeen oli varmaa, että mestariksi kruunataan Kauhajoki. Muilla ei ollut enää mahdollisuuksia saada kiinni. Ja kuin pisteeksi iin päälle, Kauhajoki ajoi heti perään vielä yhden lähtövoiton. Kaksi viimeistä lähtöä he vain kruisailivat.

Suonen joki näytti myös tippuneen mitalivauhdista. Espoo ja Noormarkku taistelivat loppuun saakka, ja vasta viimeinen lähtö ratkaisi. Noormarkku oli kahdeksan pisteen takaa-ajoasemassa, sitten ero kaventui seitsemään. Kolmannessa lähdössä Noormarkku meni pisteen edelle, seuraavassa Espoo tasoitti. Viides erä toi Noormarkulle kolmen pisteen etumatkan. Karvian joukkue otti lähtövoiton ja Espoo tuli kakkosena maaliin. Kun Noormarkku oli kolmas, ei piste-eroa Espoon hyväksi kertynyt kuin yksi. Noormarkku otti siis hopeaa ja Espoon oli tyytyminen pronssiin.

#22 K EMSC Kari Piira

Hienoa viihdettä

JM Liiga kisa oli mahtavaa seurattavaa. Erityisen mielenkiintoista siinä on juuri joukkueiden väliset voimasuhteet ja menestyminen. Jos katsomossa vaivautuu vielä pitämään omaa kirjanpitoa ja koko ajan selvillä pisteiden kehittymisestä, kilpailu on hienoa viihdettä.

Kaksipäiväisessä kisassa Honkajoella oli tuhansia katsojia, autoista tehtiin tarjouksia lauantain karsintaerien jälkeen noin 2100 ja sunnuntain semifinaalien ja finaalien jälkeen 2700 kpl.

-Kikka Kuosmanen

TULOKSET
FINAALI
1. Kauhajoki / SMA & Tierakenne Team, pisteitä 175, lähtövoitot 16
2. Noormarkun UA / Maanrakennusliike Siitonen Team, pisteitä 147, lähtövoittoja 8
3. Espoon MSC / Team MGR, pisteitä 145, lähtövoittoja 7
4. Suonenjoki / Kuljetusliike HämyTrans Team, pisteitä 126, lähtövoittoja 1
5. Karvian MK/UA / Pentti Korpela Team, pisteitä 104, lähtövoittoja 3
6. Kalajoen RRMK/UA / Team Kemora, pisteitä 74, lähtövoittoja 1

JA MUUT
7. Kotkan UA / Murska-Arska Team, pisteitä 99, lähtövoittoja 5
8. Päijät-Hämeen UA / Vääksyn Betoni, pisteitä 82, lähtövoittoja 0
9. Kiikoisten AS / Pihkaniska Team, pisteitä 61, lähtövoittoja 0
10. Rauman UA / Alsecco Team, pisteitä 59, lähtövoittoja 0
11. Kalkkisten UA / Team KalUA, pisteitä 54, lähtövoittoja 1
12. Lounais-Hämeen UA / JuJa Team, pisteitä 53, lähtövoittoja 0

Kaiken kaikkiaan 34 joukkuetta ilmoittautui, 12 jatkoi semifinaaleihin ja kuusi ajoi finaalin.

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi