Niclas_Grönholm_Super_Car.jpg
Kuva: Miika Wuorela

Niclas Grönholm debyyttikaudellaan rallicrossin Super Car -mestariksi

24.09.2015

Rallicross SM -sarja kaudella 2015 käsitti viisi kivenkovaa kisapäivää. Kun kausi Honkajoella tänään paketoitiin, saatiin vihdoin myös mestareiden nimet selville.

Autokrossista lajin kuninkuusluokkaan vaihtanut Niclas Grönholm osoitti hallitsevansa myös tuplasti tehokkaamman ja jokaisella neljällä pyörällä vetävän auton.

Inkoolaisen Ford kehittää liki 600 hevosvoimaa, jotka sinkoavat auton formula ykköstä nopeammin nollasta sataan. Melkoinen peli, siis.

Samanlaisia tehotykkejä oli viivalla muillakin kuljettajilla. Niclaksen pahin haastaja Aki Karttunen kisaili kauden Hondalla, jossa teknisiä ongelmia riitti kauden aikana yllin kyllin.

Alkuerien jälkeen tilanne oli se, että mestariksi mieliäkseen Karttusen piti voittaa, ja Grönholmin olla kärkikolmikon ulkopuolella. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä Niclas pyyhälsi myös a-finaalin voittoon.

- En hirveästi mietiskellyt tilannetta. Karttusella oli tänään paljon ongelmia, ja se auttoi kanssa. Tämä oli vain yksi kisa muiden joukossa.

Niclas oli käynyt aiemmin kesällä testaamassa Honkajoen radalla isänsä, rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin kanssa.

Tänään testit tuottivat hedelmää, ja Niclaksen auto ampaisi aivan eri tavalla viivalta, kuin aiemmin.

- Totta kai, hyvät lähdöt joka hiitissä olivat se ratkaisu tänään. Finaalikin sujui kaikin puolin ihan jees.

Tiukan kauden jälkeen Niclaksellakin oli jo hymy herkässä. Kyse on 19-vuotiaan kuljettajan ensimmäisestä mestaruudesta autourheilu-uralla.

-  Ei kausi oikeastaan paremmin voisi mennä; kolme voittoa viidestä. Lähtöjen kanssa oli alkukaudesta ongelmia, mutta kun ne saatiin kuntoon, parani myös kokonaistulos. Hyvä näin, Grönholm myhäili.

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi