Nippe_Por_2017.jpgKeväällä potran poikavauvan isäksi tullut Niclas joutui pettymään Kanadassa, kun moottoririkko pilasi mahdollisuudet semifinaaliin noususta. Kuva otettu Portugalin osakisan aikoihin.

NICLAS GRÖNHOLMILLA EPÄONNEN VIIKONLOPPU KANADASSA

07.08.2017

Rallicrossin MM-sarjan edellisessä osakisassa Niclas Grönholm oli jo ”niiiin” lähellä semifinaalipaikkaa, joten Kanadasta lähdettiin hakemaan parannusta. Valitettavasti tekniikkaongelmat sotkivat suunnitelmat.

Niclas Grönholmilla oli rutkasti epäonnea rallicrossin MM-osakilpailussa Kanadassa viikonloppuna. Grönholm oli kiinni semifinaalipaikassa lauantaina ajettujen kahden karsintaerän jälkeen, mutta sunnuntaina aamulla Ford Fiestaan jouduttiin vaihtamaan moottori ja siitä alkoivat ongelmat.
”Tämä viikonloppu oli todella onneton. Vauhtia kyllä oli, ja se olisi riittänyt vaikka mihin, mutta konerikko sotki kuviot. Kolmannessa karsintaerässä vain ajoin lähtöviivan yli ja keskeytin siihen, kun kone ei ollut valmis ajoon”, Grönholm harmitteli tilannetta.

Starttaamalla lähtöviivan yli Grönholm sai erästä tuloksen DNF (did not finished) eli ei ajanut maaliin, muuten olisi tullut merkintä DNS (did not start) – ei startannut ja peli olisi pelattu jo siinä vaiheessa. Nyt GRX-tallin kuljettaja pääsi mukaan neljänteen karsintaerään, jossa sijoitus oli yhdeksäs, mutta huonot pisteet keskeytyneestä erästä jättivät suomalaisen ulos semifinaaleista. Grönholmin loppusijoitus oli 14:s, kun 12 parasta menee jatkoon.
”Harmittaa kyllä paljon, mutta minkäs tälle teki. Jotain vikaa koneeseen tuli aamulla – sen tarkemmin en osaa sanoa. Sadekelin säätöjä ei ole päästy testeissä hakemaan, joten siinäkin on vielä töitä jatkoa ajatellen. Huono viikonloppu, mutta yritetään kääntää onnet kolmen viikon kuluttua Ranskassa”, Grönholm tuumi.

Teksti: GRX Team, kuva: FIAWorldRallycross.com

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi