Niclas_Portugal_RX_MM.jpgNiclas Grönholm Kuva: WRX

Niclas Grönholmin rallicrossin MM-sarja alkoi Portugalissa

17.04.2016

Rallicrossin MM-sarjassakin nähdään Espoon Motorsport Clubin edustaja, kun Niclas Grönholm ajoi tänä viikonloppuna sarjan avausosakisassa Portugalissa Olsberg MSE -tiimin Ford Fiesta ST:llä.

Vasta 19-vuotias ja kesällä armeijaan menevä Niclas kertoi ennen Portugalia medialle, että lähtee nöyrin mielin kisaamaan maailman parhaimpien kuljettajien joukkoon. Ja vastusta siellä totisesti onkin. Rallin ja rallicrossin maailmanmestari norjalainen Petter Solbergin lisäksi tänä vuonna sarjaan liittyi yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari, ranskalainen Sebastien Loeb. Myös Suomen Toomas Heikkinen, joka toissa vuonna sijoittui MM-hopealle, on uuden tiiminsä Audilla varmasti kova vastus, kuten niin moni muukin.

Niclaksen isä Marcus kertoi myös aiemmin, että tämä ensimmäinen vuosi on opettelua, ensi vuonna sitten kenties asetetaan tavoitteet korkeammalle.

Kun tänään sunnuntaina supercar-luokka on ajanut kaikki alkuerät, on Ruotsin Mattias Ekström kerännyt eniten pisteitä. Petter Solberg, Johan Kristoffersson, Andreas Bakkerud ja Robin Larsson ovat tuloslistalla seuraavina ennen Toomas Heikkistä, joka on siis kuudes. Sebastien Loeb, joka siirtyi vakioautojen MM-sarjasta nyt siis rallicrossiin, oli seitsemäs. Kunhan kausi etenee ja Loeb saa ”juonesta kiinni”, nähdään hänet aivan varmasti voittotaisteluissakin.

Valitettavasti vielä tällä kertaa Niclaksen pisteet eivät riittäneet 12:n parhaan joukkoon, joten näin ollen matka ei jatku semifinaaleihin. Hankalissa sateisissa olosuhteissa ajetuissa alkuerissä Niclas oli 16:s ja 15:s. Kolmannessa erässä hän keskeytti ulosajoon. Neljännestä erästä Niclas sai eniten pisteitä sijoittuen 13:nneksi. Alkuerien jälkeen Niclaksen sijoitus on 17:s.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakisa ajetaan Saksan Hockenheimilla toukokuun 6. päivä.

teksti: Kikka Kuosmanen

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi