Nordgren_Korhonen_Riksu.jpg

Nordgren–Korhonen kakkoseksi Riihimäen SM-rallissa

21.05.2017

Juuso Nordgren ajoi yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa toiseksi Ralli SM -sarjan kesäkauden avanneessa Riihimäen osakilpailussa, joka oli sarjan neljä osakisa seitsemästä.

Ensimmäistä kertaa nelivetoisella kilpaillut Nordgren oli yllättynyt vauhdistaan.
”Ollaan kyllä erittäin tyytyväisiä. Tultiin kerralla framille takaisin kahdeksan kuukauden ajotauon jälkeen, joten olihan tämä meiltä todella hieno suoritus”, Nordgren sanoo tyytyväisenä.

Ennen kilpailua Nordgren oli asettanut tulostavoitteekseen maltillisen top5-loppusijoituksen sekä pätkäajoissa yltäminen parhaimmillaan kolmen joukkoon. Tuo tavoite ylittyi komeasti, sillä kahdeksan erikoiskokeen kilpailussa karkkilalainen ajoi kolmesti nopeimman ajan.
”Aamun ekalla pätkällä aloitettiin rauhallisesti ja kyyti parani loppua kohden. Toisella pätkällä tultiin jo paremmin, mutta jarrutukset eivät osuneet kerrasta. Olihan tämä kisa meiltä ihan täysin opettelua, miten nelivetoisella ajetaan ja pitkän ajotauon tuoma tahmeus näkyi alussa, Nordgren sanoo.

”Yllätyimme, että kolmet pohjat ajettiin, mutta olin ennakkoon ajatellut, että ne voivat tulla juuri noilla pätkillä”, Nordgren pohtii.

Nuorukainen kertoo, ettei miettinyt ajamistaan sen enempää; tarkoitus oli nauttia ja kerätä tärkeää oppia, kuinka Skoda Fabia R5 käyttäytyy.
”Alun jälkeen ajo lähti rullaamaan ja ajateltiin, että hyviä aikoja tulee jos tulee. Onneksi meillä on sen verran hyvä rutiini jo olemassa ja ajat tulivat lopulta vaivattomasti, Nordgren kertoo päivän annista.

Nordgren sanoo, ettei päivän aikana katsonut sen tarkemmin muiden aikoja, mutta ennen viimeistä pätkää käynnissä ollut sekuntitaistelu toisesta sijasta päätettiin kääntää eduksi. Toisena ollut Teemu Asunmaa oli sekunnin Nordgrenin edellä. Maalissa kaksikon ero oli 0,6 sekuntia Nordgrenin eduksi.
”Vikalla pätkällä yritettiin jo täysillä, eikä yhtään kovempaa olisi voinut tulla. Meillä oli ennen tätä päivää reilut 100 kilometriä testiä alla, mutta tuossa vaiheessa ei pystynyt enempää kiristämään, ei tällä kokemuksella”, Nordgren sanoo.

SM1-luokan ”kestomenestyjä” Juha Salo joutui keskeyttämään turbo-ongelman vuoksi.

Seuraavan kerran Nordgren & Korhonen -kaksikko nähdään tositoimissa Kouvolan SM-rallissa 9.–10. kesäkuuta.
”Tämä oli meiltä hyvä aloitus, mutta Kouvolassa otetaan voitto”, Nordgren sanoo päättäväisenä.

Riihimäen SM-rallin tulokset:
1. Marko Mänty 45.22,1          
2. Juuso Nordgren + 3,4
3. Teemu Asunmaa + 4,0
4. Mikko Lehessaari + 1.03,8
5. Eerik Pietarinen + 1.09,7
6. Jarkko Nikara + 1.15,5

Teksti ja kuva: Joni Vainio

 

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi