Juuso Nordgren.jpgJuuso Nordgren Kuva: Taneli Niinimäki Photography

Nordgren uudella kalustolla Kerava-ralliin

21.04.2016

EMSC:n Mikael Korhosen kartturoima Juuso Nordgren vaihtaa tutun Peugeotinsa toiseen ranskalaiseen tulevana viikonloppuna, kun SM-ralleista tuttu pari nähdään Keravalla Citroën DS3 R3T:n ratissa. Pitkäaikaisesta vierailusta ei vielä toistaiseksi ole kyse.

- Vähän mietittiin Tahkon jälkeen, kun tässä on taukoa SM-ralleista, että nyt olisi hyvä päästä kokeilemaan tällaista. Tämä on tavallaan valmistava kokeilu, jos joskus tulevaisuudessa tulee mahdollisuus ajaa tällaisella autolla isompiakin kahinoita. Räikkösen Eeron kanssa asiasta juteltiin ja lopulta saatiin neuvoteltua järkevä paketti, karkkilalainen Nordgren kertoo Printsportilta lainatusta autosta.

Testikilometrejä on kertynyt vasta reilut kymmenen, joilla lähinnä katsottiin, millaisesta laitteesta oikein on kyse. Ennen viikonloppua Nordgren aikoo tutustua ranskalaiseen paremmin, mutta ensivaikutelmat ovat hyvät.

- On se hieno peli. Vääntöä on enemmän, ja läppävaihteet on todella makeat. Citroën painaa enemmän kuin Peugeotimme, mutta vastaavasti siinä on tehokkaammat jarrut. Onhan se kaikin puolin taas askel eteenpäin verrattuna meidän nykyiseen kalustoon.

Citroën DS3 R3T, jolla Nordgren Keravalla starttaa, eroaa nykyisestä työvälineestä, Peugeotin 208 R2 -mallista.

- Molemmat ovat etuvetoisia, mutta turbo ja läppävaihteet ovat ne merkittävimmät erot. Lisäksi vaihteita on kuusi, mikä on yksi enemmän kuin Peugeotissa. Turbon avulla tehoja löytyy 240 hevosvoimaa, 50 enemmän kuin Peugeotissa. Lisäksi vääntöä on 400 Newtonia, tuplaten se, mitä meillä on nyt, Nordgren luettelee.

Keravan Defa-ralli on lyhyt kilpailu, jossa EK-kilometrejä kertyy vain 40-50 lauantaipäivän aikana. Myös kisan nuotitus tapahtuu aamupäivällä ennen starttia. Nordgren on tavoitteissaan maltillinen.

- En olisi ikinä uskonut, että näin koskaan sanoisin, mutta nyt lähdetään ilman suurempia tulostavoitteita. Tämä ralli menee täysin autoon tutustuessa, mutta tietysti pitää ajaa kovaa, jotta tietää, miten auto käyttäytyy. 

Uteluihin Keravan jälkeisistä suunnitelmista Citroënin kanssa Nordgren ei osaa vielä vastata.

- Mitään suurempia suunnitelmia ei ole tehty. Kerava on hyvä kisa lähellä kotikulmia. Kun Eerolta saatiin hyvä paketti, haluttiin kokeilla uutta kalustoa nyt. Tämä ei ole mikään pitkäaikainen projekti, vaan lähinnä yksittäinen kokeilu toistaiseksi.

- Tämä on kuitenkin täysin samanlainen auto, joka on tarjolla Tulevaisuuden tähti -palkinnon voittajalle, Nordgren sanoo viitaten mahdollisuuteen osallistua Jyväskylän MM-ralliin JWRC-luokassa.

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi