juusonordgren_kouvola.jpg

Nordgrenille ja Korhoselle Kouvolasta täydet sarjapisteet

11.06.2017

Juuso Nordgren ja kartanlukijansa Mikael Korhonen käänsivät jälleen tiukan sekuntikampailun edukseen, kun kaksikko nousi viimeisellä erikoiskokeella yleiskilpailun toiseksi Kouvolan SM-rallissa. Kisan voittoon ajoi sarjan ulkopuolisena toista SM-ralliaan ajanut Kalle Rovanperä.

Nordgren aloitti kisan varovasti, eikä kuljettaja ollut tyytyväinen aamupäivän lenkin suoritukseensa. Iltapäivän lenkillä ajo alkoi kuitenkin maistua.

Kisan ensimmäinen EK karsi kuljettajia kovalla kädellä, sillä edellisen kisan kolmonen Teemu Asunmaa sekä Jarkko Nikara ajoivat ulos. Nordgren kertoo, että vettä satoi perjantaista lauantaiaamuun. Kisan reitti käsitti yhteensä yhdeksän erikoiskoetta, joista EK:t 1–4 ajettiin kahteen kertaan. Ensimmäisen ajokerran jälkeen tuomaristo teki kuitenkin päätöksen, jolla EK 5 peruttiin tien kunnon takia.
”Yllättävän huonoksi tiet menivät. Ykkösellä oli aika hässäkkää, ja kovat varoitukset olivat Asunmaan ja Nikaran paikoissa. Himmattiin sen takia aika paljon, mutta oli omakin ajo huonoa”, Nordgren sanoo.

Myös Nordgrenilla oli aamulla haasteita, sillä kokemusta sateella ajamisesta ei Skodan ratissa ollut.
”Sen verran uusi auto ja uudet olosuhteet. Enkä osannut odottaa, että tiet menevät niinkin liukkaiksi sekä pehmeiksi. Jarrupaikat olivat aikamoista lipsuttelua ja paljon tuli tahattomia sladeja.”

Tiukkaa taistelua kymmenyksistä

Nordgren kävi kakkossijasta tiukkaa taistelua edellisen kisan voittajan Marko Männyn kanssa. Ennen viimeistä erikoiskoetta kaksikon ero oli 0,7 sekuntia Männyn eduksi. Männyn osalta viimeinen EK meni kuitenkin ”metsään” ja kilometrin matkalla tappiota Nordgrenille tuli 1,4 sekuntia.

Nordgren on tyytyväinen, että pystyi kääntämään sekuntitaistelun jälleen edukseen. Kisan voittajalle Nordgren antaa myös tunnustusta.
”Kyllä tiukka kilvanajo kehittää eniten. Kalle (Rovanperä) meni todella kovaa ja kakkossija oli se, mihin meidän vauhti tänään riitti. Kärkikolmikko on ihan oikeudenmukainen”, Nordgren tiivistää.
”Ei Kallen vauhti mikään yllätys ollut. Hän on kuitenkin ihan ammattikuski ja me olemme ajaneet samanlaisella autolla vasta 300 kilometriä.”

AKK:n myöntämällä poikkeusluvalla ajanut Rovanperä ei saanut voitostaan sarjapisteitä, joten Nordgren korjasi kakkossijallaan myös korkeimmat pisteet.

Lopputulokset:
1. Kalle Rovanperä 39.46,3    
2. Juuso Nordgren +27,7
3. Marko Mänty +28,4
4. Jesse Turunen +51,8
5. Juha Salo +1.00,5

 Teksti: Joni Vainio, kuva: Taneli Niinimäki

 

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi