NordgrenTampere.jpgJuuso Nordgrenin mestaruushaaveet kariutuivat ulosajoon. Kuva Joni Vainio

Mikael Korhoselle kartanlukijoiden SM-kultaa

25.09.2016

Pirelli Rallin keskeytys ei onneksi vienyt Mikael Korhoselta kartanlukijoiden SM-kultamitalia, sen sijaan kuljettaja Juuso Nordgren joutuu tyytymään SM-hopeaan jäätyään pisteittä Tampereella.

Karkkilalaisen Juuso Nordgrenin jo lähes varmalta näyttänyt Suomen mestaruus rallin SM3-luokassa vaihtui hopeaan Tampereen SM-rallin viimeisellä erikoiskokeella. Kauden aikana SM-pisteitä keränneellä parilla oli viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä erilainen tilanne pistetaulukossa. Nordgren oli tiukoilla kuljettajan puolella, mutta kartanlukijoiden kisassa Korhonen oli niin reilussa pistejohdossa, ettei keskeytys kultaista mitalia vienyt.

”Ei tässä paljoa oma kultamitali lämmitä, sillä fiilishän siinä ihan kokonaan hävisi, kun keskeytimme”, kertoi Mikael Korhonen sunnuntaina.
”Yhdessähän nämä kisat ajetaan, voitetaan tai hävitään. Pettymys oli valtava keskeytyksen myötä.”

Korhonen kertoi Pirelli Rallin olleen hieno. Tiet olivat makeita, ja tavoite oli juhlia suomenmestaruutta Tampereella kisan jälkeen.
”Varman päälle ajettiin nämä kaksi päivää. Nollariskillä otettiin mutkat. Tarkkaavaisuutta riitti ihan loppuun asti, olisihan virheitä tullut muuten enemmän. Joskus kaikki on vain niin pienestä kiinni, nyt meni noin 15 cm liian pitkäksi.”

”Ehkä hopeamitali Juusoakin hieman myöhemmin lämmittää. Kultamitali ei kuitenkaan Juuson uran etenemisen kannalta ole mitenkään erityisen tärkeää, näyttöjä on annettu ja annetaan paljon muuallakin”, arvioi Mikael ja kertoi seuraavan kisan olevan Katalonian MM-ralli. Kaksikolla on allaan tuolloin M-Sportin turbolla varustettu Fiesta.

Nordgrenin tiedote kertoo lisää

Näin Juuson oma tiedotus kertasi Pirelli Rallin tapahtumia.

Koko viikonlopun Tampereella ajettua Pirelli Rallia suvereenisti hallinnut Nordgren ajoi ulos kolme kilometriä ennen päätös-EK:n maalia.
”Ensin lähti perä irti ja sitten pudottiin ojaan. Siitä auto kimposi tien yli toiselle puolelle ja katolleen”, Nordgren kertaa tapahtumia.

”Ajoin viimeisen pätkän alle oman suoritustasoni. Ehkä keskittyminen sitten herpaantui sen verran, että tuli ajovirhe”, Nordgren pohtii.

Keskeytyshetkellä Nordgren oli selkeässä luokkajohdossa. Lauantaiaamun lenkillä Nordgren kävi tiukkaa sekuntitaistelua Tommi Järvisen kanssa luokan kärkipaikasta. EK:lla 5 Nordgren putosi spinnauksen seurauksena toiseksi, mutta nousi heti seuraavalla erikoiskokeella takaisin kärkeen. Erikoiskokeella 7 Järvinen kärsi rengasrikon, joten Nordgrenin johtoasema vankistui entisestään.

Lisäksi mestaruustaistelun kannalta pahimpaan uhkaajaan oli kertynyt eroa vieläkin enemmän – seitsemäntenä ajanut Rytkönen oli jäänyt Nordgrenista jo reilusti yli kaksi minuuttia.
”Ihan omaan piikkiin menee tämä keskeytys. Ei tuon hölmömpää tapaa voi olla kuin ajaa ulos yli minuutin johtoasemassa”, nuorukainen sanoo hiljaa.

Ulosajopaikassa oli paljon katsojia, jotta auto olisi saatu nopeastikin liikkeelle, mutta vahingot olivat astetta vakavammat.
”Koneesta tulivat öljyt pihalle ja autokin syttyi tuleen”, Nordgren kertoo.

Pettymys on huuhdottava nopeasti pois, sillä maanantaina Nordgren suuntaa Italiaan valmistavalle testileirille ensi kuussa ajettavaa Katalonian MM-rallia varten.

teksti: Kikka Kuosmanen ja Joni Vainio

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi