Lavikainen_Jalasjarvi.jpgOlli Lavikainen sijoittui SRC-luokassa Volvo S40:llään kolmanneksi Jalasjärven uudella Murtoharju-nimisellä rallicross-radalla. Kuva: Toni Ollikainen

Olli Lavikainen taistelee rallicrossin SRC-luokassa tiukasti SM-mitalista

23.08.2017

F-ryhmän ralleissa aiemmin vakuuttavia tuloksia tehnyt Olli Lavikainen siirtyi täksi kaudeksi rallicrossin SM-sarjan SRC-luokkaan. Kertaheitolla Lavikainen nousi myös kotimaisten huippukuljettajien kaartiin ja koko kauden on näyttänyt melko selvältä, että SM-mitaliin tämä kausi päättyy.

Kauden neljänteen osakisaan Jalasjärven uudelle radalla Lavikainen lähti pistetaulukon kolmantena. Edellä olevat Henri Haapamäki, myös entinen rallikuski, sekä Joni-Pekka Rajala, rallicrossien ”erikoismies”, oli kolme pistettä Lavikaista edellä tasapistein. Jalasjärven jälkeen Lavikainen on edelleen kolmantena, mutta Rajala meni johtoon kahdella pisteellä ennen Haapamäkeä.

Lavikainen ajaa itserakentamallaan Volvo S40 -rallicross-autolla. Vaikka auto on hyvä, on kärkikuljettajien kalustoon sittenkin vielä ”matkaa”.
”Kyllä mä vähän joudun antamaan siimaa muille. Mulla ei autossa ole ihan kaikkea sitä, mitä noilla huippuautoilla on”, myöntää Olli.
”Saisihan sitä Volvonkin vielä paremmaksi, mutta se vaatii kyllä aika paljon enemmän rahaa.”

Jalasjärven kisassa Lavikainen oli alkuerissään 4:s, 3:s ja vasta 14:s.
”Juuri kun meidän alkuerälähtöä kerättiin ruutuihin, tuli kova rankkasade. Rata meni todella hitaaksi ja ajat olivat muihin verrattuina tietenkin tosi huonoja.”

Lavikainen oli kuitenkin alkuerien jälkeisessä tilanteessa viidentenä, joten paikka semifinaaliin oli selvä. Omassa semifinaalilähdössään Lavikainen oli toinen, mikä tiesi finaaliin kolmatta lähtöruutua edellään Rajala ja Haapamäki. Rajala myös voitti finaalin ja Haapamäki oli toinen Lavikaisen sijoituttua kolmanneksi. Jussi Klemola tuli ruutulipulle neljäntenä ja on pistetaulukossa neljäntenä, kolmetoista pistettä Lavikaista perässä.

Pistetilanteessa Rajala siis johtaa, Haapamäki on toinen ja Lavikainen kolmas. Tässä vaiheessa Lavikainen on siis mukavasti kiinni vähintään SM-pronssimitalissa.
”Pronssiin pitäisi olla mahdollisuuksia, jos olen Kouvolan päätöskisoissa Klemolan edellä alkuerissä”, pähkäili Lavikainen.

Rallicrosssin pistelaskutapa muuttui kansainväliseksi tämän vuoden alussa SM-kisoissakin. Pisteitä kuljettajat keräävät kaikista ajamistaan lähdöistä, alkueristä lähtien. Enää ei yksin finaalisijoitus ratkaise.

Lavikainen myöntää, että kauden alussa hän lähti mitaleista ajamaan. SRC-luokan vauhti ei oikeastaan kuulemma yllättänyt, mutta Lavikainen pitää kärkitaisteluja tosi tiukkoina. Helpolla ei pääse kukaan.

teksti: Kikka Kuosmanen

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi