patric_ohman_tiedotekuva_seinajoki_2018.jpg

Patric Öhman ei tingi tavoitteestaan

31.08.2018

Ralli SM -sarjan kesätauko päättyy tulevana lauantaina, kun kauden kuudes osakilpailu ajetaan Sastamalan ja Huittisten ympäristössä. Go4Speed Motorsport -tiimin Patric Öhman lähtee hakemaan paluuta takaisin SM3-luokan pistesijoille kolmen pisteettömän kilpailun jälkeen.

Kun rallin SM-sarjaa ajettiin edellisen kerran kesäkuun puolivälissä Seinäjoella, kesätauko venyi kilpailujen osalta peräti kahteen ja puoleen kuukauteen. SM3-luokassa toista kauttaan kilpaileva Patric Öhman nähtiin rallin parissa tauonkin aikana, mutta rattiin ei vantaalainen kuitenkin tarttunut.

”Nyt täytyy olla rehellinen ja sanoa, etten kesätauon aikana ole ajanut ralliautolla metriäkään. Olisi tietysti pitänyt ajaa. Ennen Suomen MM-rallia oli hieman kansainvälistä kuviota, kun auton vuokraus piti kiireisenä. Suomen MM-rallin jälkeen otettiin sitten autosta moottori irti ja lähetettiin se huoltoon”, Öhman kertaa mennyttä kesää.

Keski-Suomen sorasirkuksessa ei Öhmanin kalusto mukana ollut, mutta sitä ennen ajetussa Autoglym Rallissa ranskalainen WRC3-luokan pistejohtaja Jean-Baptiste Franceschi nappasi sillä luokassaan toisen sijan. Elokuussa autoon tehty moottoriremontti pääsi Öhmanin harmiksi venymään aikataulustaan, mikä totta kai vaikutti sekä ennen kaikkea vaikeutti edessä olevaan SM-ralliin valmistautumista.
”Erilaisten yllätysten myötä moottorin remontti viivästyi aika paljon. Oli tarkoitus ajaa viime viikonloppuna testiä ja hakea tuntumaa, mutta paljastuikin, että kansi oli ollut halki. No, se viivästytti vielä viikolla. Meni testaamisen osalta kaikki suunnitelmat pieleen sen myötä.”

Pyrkimys kympin sakkiin SM3-luokassa

Talvella Öhman ajoi kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa pisteille ja nuo 20 SM-pistettä oikeuttavat SM3-luokassa tällä hetkellä 12. sijaan, mutta kolme viimeisintä osakilpailua eivät ole kuitenkaan pistetiliä kartuttaneet. Öhman sanookin, että tulevassa kilpailussa ykköstavoite on palata kiinni takaisin pistekantaan.
”Kesäkauden kahteen aiempaan kilpailuun olen asettanut tavoitteen ajaa luokassa kympin joukkoon, mutta valitettavasti kummallakaan kertaa tavoite ei toteutunut. En kuitenkaan halua siitä tavoitteesta tinkiä nytkään, vaikka taas on kova nippu mukana ajamassa. Yritän tosissaan puskea kympin joukkoon ja siitä lähdetään, että siellä myös ollaan”, Öhman vakuuttaa.

Koska testikilometrit jäivät nyt nollaan, on perjantaina ajettava testierikoiskoe Öhmanille todellakin tärkeä. Öhman sanoo, että fiilis on siitäkin huolimatta korkealla kilpailun lähestyessä, vaikka alkuvalmistelut menivät tiukille eivätkä lähtökohdat siltä osin ole parhaat mahdolliset.
”Voi sanoa, että on sitä helpompiakin tapoja valmistautua, mutta näillä mennään nyt. Ja senkin puolesta fiilis on todella hyvä, että nyt on moottori kaikin puolin uusi ja uskon, että sillä puolella ollaan nyt ajan hermolla. Ja hei, aina on hienoa päästä ajamaan, varsinkin nyt, kun kilpailutauko venyi kahteen ja puoleen kuukauteen.”

Rallin SM-sarjan kuluvan kauden kuudes ja samalla viimeistä edellinen osakilpailu käynnistyy Huittisten ABC:ltä lauantaina kello 10.01 ja ensimmäinen auto ensimmäiselle erikoiskokeelle starttaa kello 10.19. Öhmanin ja kartanlukija Aki Sparren kilpailunumero on 15.
”Tiet ovat aina olleet tuolla seudulla mielettömän upeat. Ja sen mitä olen kuullut, luvassa pitäisi olla tänäkin vuonna hieno ja ennen kaikkea nopea reitti. Innolla odotan, kiva päästä taas ajamaan ja vaikka luvassa on paljon ek-kilometrejä. Kuitenkin kyseessä on yksipäiväinen kilpailu ja heti ensimmäisenä on pisin erikoiskoe, joten heti alusta saakka saa kyllä mennä sitä mitä päivän aikana pitää mennä. Ei siinä auta ihmetellä”, Öhman korostaa.

Aikataulu

Sastamala-Huittisten SM-ralli
Lauantai 1.9.
klo 10.19 - EK 1 Palojoki (19,36 km)
klo 11.06 - EK 2 Räikänmaa (14,99 km)
klo 13.18 - EK 3 Ekojärvi 1 (18,27 km)
klo 13.52 - EK 4 Houhajärvi 1 (11,09 km)
klo 14.35 - EK 5 Vehkakorpi (11,84 km)
klo 16.43 - EK 6 Ekojärvi 2 (18,27 km)
klo 17.19 - EK 7 Houhajärvi 2 (11,09 km)
klo 18.08 - EK 8 Tyrväänkylä (5,17 km)

Teksti: Jari Hotti, Go4Speed Motorsportin tiedottaja

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi