tiedotekuva_patric_ohman_2018.jpg

Patric Öhman valmiina SM-kauden finaaliin

27.09.2018

Ralli SM -sarja päättyy tulevana viikonloppuna Turun ja Salon ympäristössä ajettavaan kaksipäiväiseen kilpailuun. Mukana kilpailussa ja SM3-luokassa nähdään myös edellisessä osakilpailussa Sastamalassa vajaa kuukausi sitten rajun ulosajon kokenut Go4Speed Motorsport -tiimin Patric Öhman.

Sastamalan kuukauden takaiset tapahtumat ovat nyt taakse jäänyttä elämää, mutta selvää on, että auton kuntoon saaminen teetti runsaasti töitä eikä siltä tutulta kiireeltäkään vältytty.
”Hyvillä mielin lähdetään tulevaan kilpailuun. Hyvä, että oli vielä yksi kilpailu Sastamalan jälkeen, ettei tarvinnut sinne lopettaa kautta. Isot kiitokset Iin Automaalaamolle kuin Olkoniemen Jukallekin. He laittoivat auton nippuun”, Patric Öhman taustoittaa.

Lopulta kaikki palaset saatiin loksahtamaan paikoilleen ajoissa ja musta Ford Fiesta polkaistiin jälleen vauhtiin viime sunnuntaina ajetuissa testeissä.
”Reilut 100 kilometriä ajettiin. Nähtiin, että kaikki toimii ja saatiin vähän palautettua hyvää fiilistä myös ajamiseen. Kaikki on erittäinkin hyvin tällä hetkellä”, Öhman kuvailee.

Auto ei päällisin puolin näyttänyt kärsineen ulosajossa suuriakaan vahinkoja, mutta pellin alla tilanne oli kuitenkin toinen. Ikävästä tapahtumasta löytyi myös yksi positiivinen yllätys.
”Törmäys oli aika raju, joten oli odotettavissakin, että paljon joudutaan osia vaihtamaan ja pitkä oli osien tilauslista kieltämättä. Positiivinen yllätys oli ehdottomasti se, että tekniikka, moottori ja vaihdelaatikko pysyivät täysin ehjinä.”

Kun Öhman viime sunnuntaina ensimmäistä kertaa hyppäsi ralliauton rattiin kyseisen ulosajon jälkeen, oli Sastamalan tapahtumat sillä hetkellä unohdettu täysin.
”Ei ulosajo kummitellut enää millään tavalla. Asia on käsitelty silloin ja Timo Jutilaa lainaten, ’on tehty hommia ja menty eteenpäin’Saatiin tärkeitä kilometrejä ja myös hyviä vinkkejä ajamiseen ja nuotitukseen liittyen.”

Ulosajossa selkänsä loukannut ja siitä parhaillaan toipuva kartanlukija Aki Sparre on tulevasta kilpailusta sivussa. Sparrea tuuraa Jukka Jämsen, joka on lukenut nuotteja Öhmanille kuluvan kauden aikana kahdessa kilpailussa.
”Aki toipuu loppukauden ja vähän ensi kauden alusta vielä. Sitten kun ’ruoto’ on suorassa ja mies täydessä iskussa, Aki hyppää takaisin mukaan. Muutama kilpailu Jukan kanssa on ajettu, tuttu kaveri ja homma toimii. Hyvä, että saatiin tuttu kaveri vierelle”, Öhman kehuu.

Tuleva kilpailu on kaksipäiväinen. Perjantai-iltana ajetaan kolme erikoiskoetta ja lauantaina loput viisi. Öhman korostaa, että perjantai on todella pitkä päivä, koska se käynnistyy kuljettajilla ja kartanlukijoilla jo aamulla nuotituksen merkeissä. Tulostavoitteista vantaalainen ei halua tässä kohtaa puhua. Tavoitteet on aseteltu nyt eri tavalla kuin aiemmin.
”Lähdetään puhtaasti ajamaan omaa kilpailua, nauttimaan ja saamaan hyvä lopetus kauteen. Sunnuntaina testeissä muutettiin aika paljon nuotitusfilosofiaa. Yritetään keskittyä enemmänkin siihen, että pystyttäisiin toteuttamaan uudenlaista ajattelutapaa nuotituksessa ja sitä siirtää ajamiseen. Vähän opiskella uudestaan ja alkaa sisäistää uusia asioita. Se olisi nyt tärkeämpää kuin tulokset itsessään”, korostaa Öhman, joka starttaa Turun kisaan numerolla 42.

SM TeijoTalot Rallin aikataulu

Perjantai 28.9.

 

klo 19.01 - EK1 Metsämäki (1,55 km)
klo 19.39 - EK2 Saukonoja (14,70 km)
klo 20.14 - EK3 Juntola (5,27 km)

Lauantai 29.9.

klo 09.47 - EK4 Heinässuo 1 (24,81 km)
klo 10.53 - EK5 Palainen (17,20 km)
klo 13.36 - EK6 Pöylä (13,40 km)
klo 14.30 - EK7 Heinässuo 2 (24,81 km)
klo 15.41 - EK8 Hämeenkylä (5,05 km)

Teksti: Jari Hotti, Go4Speed Motorsportin tiedottaja

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi