Ohman.jpgKuva: Tonigraphs

Patric Öhmanilla kaksijakoiset tunnelmat Mikkelin SM-rallin jälkeen

22.02.2018

Go4Speed Motorsportin ja EMSC:n Patric Öhman yhdessä kartanlukijansa Jukka Jämsenin kanssa sijoittui viime viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajetussa kauden toisessa SM-rallissa SM3-luokassa sijalle 10. Öhman on nyt ajanut luokassaan SM-pisteille kauden molemmissa osakilpailuissa.

Nousujohteisen kilpailun Mikkelissä ajanut Patric Öhman oli taiston tauottua hieman kaksijaksoisissa tunnelmissa. Kaksipäiväiseen kilpailuun mahtui mukaan paljon hyviä asioita, mutta toisaalta myös tapahtumia, jotka vaikuttivat suoritukseen ja niihin ei kuljettajalla itsellään ollut osaa eikä arpaa.
”Ihan onnistunut siinä mielessä, että päästiin tavoitteeseen eli kympin joukkoon ja maaliin. Ajo sujui paremmin kuin Tunturissa. Kuitenkin vähän jäi jossittelun makua suuhun, kun kahdella eri pätkällä, kolmosella ja vitosella, ajettiin edellä lähteneet autot kiinni ja siinä niiden perässä köröteltiin ja hävittiin aikaa”, Öhman harmittelee.

Jo ennen Mikkelin SM-rallia Go4Speed Motorsport -tiimissä lähtöluetteloa oli katsottu ihmetellen sitä, että miksi 22 kilpailijaparin SM3-luokassa Öhman ja kartanlukija Jukka Jämsen oli sijoitettu lähtövuorojen osalta vasta kolmanneksi viimeiseksi kilpailijapariksi, kun Tunturirallissa Öhman ajoi luokassaan kahdeksanneksi.
”Paketti siinä aina vähän sekoaa, ja siinä menee hetken aikaa sen ohituksenkin jälkeen, että saa taas rytmistä kiinni”, Öhman kuvailee.

Erityisesti viidennen erikoiskokeen tapahtumat harmittivat Öhmania, koska siellä vantaalainen koki, että ajo oli parasta koko kauden aikana.
”Viitospätkän jälkeen sanoin Jukalle, että harmittaa, koska nyt olisi ajollisesti tullut parhaiten. Mutta sitten jäätiin edellä ajaneen taakse, eikä saatu sitä todellista kuvaa, että mitä se olisi voinut olla. Nelosella aikaeron osalta kärkeen oltiin jo alle sekunnissa (per kilometri) reippaasti, ja se oli ehdottoman positiivista”, Öhman kertaa kilpailun kulkua.

Iltapäivän huollon jälkeen ajettiin vielä kilpailun kaksi viimeistä erikoiskoetta, jotka olivat jo aiemmin aamupäivällä ajetut Tuomioja ja Hangastenmaa. Huollossa Ford Fiesta R2 -auton säätöihin tehtiin hieman muutosta, mutta lopulta niiden toimivuutta ei päästy kunnolla näkemään, kun viimeinen erikoiskoe keskeytettiin juuri Öhmanin ollessa lähtövuorossa.
”Viimeisessä huollossa tehtiin vielä vähän muutoksia alustaan. Haluttiin kokeilla, kun niin sanotusti oli tutumpaa tietä. Haluttiin nähdä, että toisiko ne mitään muutosta. Mutta sitten ei päästy ajamaan niistä kuin se kutospätkä, ja siitä ei vielä pystynyt sanomaan, että auttoiko ne muutokset, vai oliko huonompi tai parempi.”

On sanomattakin siis selvää, että kun seitsemästä erikoiskokeesta kahdella joudut ajamaan kilpailijan perässä ja yksi perutaan, tulostavoitteen täyttymisestä ja maaliinpääsystä huolimatta kuljettajan fiilikset eivät mitkään yliriemukkaat maalissa olleet.
”Kaikki nämä tapahtumat jättivät vähän hampaankoloon, että kun ei saatu todellista kuvaa tietyllä tapaa, että mitä se olisi voinut olla ja missä oltaisiin oltu, Öhman korostaa."

Mikkelin SM-rallin tämänvuotinen reitti sai usealta kuljettajalta kehuja ja kiitosta, niin myös Öhmanilta.
”Reitti oli älyttömän hieno! Kovavauhtiset, hyväkuntoiset tiet ja ne kesti hyvin. Tiet oli hyvässä kunnossa vielä meidänkin numerolla (58).”

Öhman on nyt SM3-luokan pisteissä kahden ajetun osakilpailun jälkeen 12 pisteellään sijalla 9. Talvikauden päättävä Joensuun SM-ralli ajetaan lauantaina 3. maaliskuuta.
”Tästä on hyvä lähteä Joensuuhun. Auto on taas paljon tutumpi, ja sitä on nyt saatu paremmaksi ja enemmän mieleiseksi. Toivottavasti Joensuussa pystytään jatkamaan siitä, mihin Mikkelissä, missä meidän vauhti oli nousujohteista, jäätiin. Positiivista on se, että kaksi kilpailua ilman mitään sen suurempaa ongelmaa, maaliin on päästy ja tärkeitä kilometrejä alle. Auto on ehjänä, kaikki toimii hyvin, hyvät fiilikset on sitä kautta lähteä Joensuuhun”, Öhman päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa 3. maaliskuuta.

Teksti: Jari Hotti, Go4Speed Motorsportin tiedottaja

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi