tiedotekuva_patric_ohman_itaralli_2018.jpg

Patric Öhmanille kauden ensimmäinen pisteetön SM-ralli

06.03.2018

Go4Speed Motorsportin emsciläinen Patric Öhman yhdessä kartanlukijansa Aki Sparren kanssa sijoittui viime lauantaina Joensuun ympäristössä ajetussa rallin SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa SM3-luokassa sijalle 12. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella SM-pisteiden ulkopuolelle jäänyt Öhman oli rallin jälkeen pettynyt suoritukseensa.

Patric Öhman avasi Joensuun SM-rallin SM3-luokan 10:nneksi nopeimmalla ajalla, mutta seuraavilla viidellä erikoiskokeella sijoitus painui kärkikymmenikön ulkopuolelle. Vaikka Rovaniemen ja Mikkelin SM-rallin tavoin myös talvikauden päätösosakilpailu toi tuloksen ja maaliin päästiin, ei se tässä kohtaa suuremmin hymyä Öhmanin kasvoille kuitenkaan tuonut.
”Maaliin päästiin, siinäpä ne parhaimmat uutiset sitten olikin. Suoraan kun sanotaan, ei se nyt kauhean paljon lämmitä. Pettymys on päällimmäinen tunne. Odotin itseltäni parempaa suoritusta. Jostain syystä se vain ei lähtenyt koko päivän aikana. Vaikka yritettiin tulla, silti vain jäätiin ja jäätiin”, Öhman harmitteli.

”En tiedä, menikö paikoitellen yliyrittämiseksi, varmaan sitäkin. Jokin siinä mätti. Ja loppuiko sitten vaativilla ja vauhdikkailla teillä kantti kesken niissä kohtaa, missä muilla sitä vielä riitti. Omasta mielestäni, niin kuin sanoin, koetettiin tulla ja oli koko ajan hyvä "attack" päällä. Se ei vain kantanut mihinkään.”

Öhman ruoski kilpailun jälkeen verbaalisesti itseään, eikä yrittänytkään hakea syitä muualta kuin ratin ja penkin välistä. Nyt edessä olevan parin kuukauden mittaisen kilpailutauon aikana tiimissä suunnitelmana on kuitenkin käydä myös auto läpi ja varmistaa, että kaikki sen suhteen on ok.
”Tarkoitus on käydä auton data läpi, että ovatko esimerkiksi turbolla kilometrit tulleet täyteen. Välillä oli, en tiedä onko se sitten mentaalipuolen juttuja vai totta, mutta sellainen tunne, että ei ehkä ihan jaksa auto mennä. Tuntui, että vaikka kuinka yritti tulla, silti sitä aikaeroa tuli koko ajan lisää ja lisää”, kokonaistuloksissa reilut kolme minuuttia kärkikuljettajasta jäänyt Öhman sanoo.

Aikaa vieviä suurempia ajovirheitä matkalle sattui yksi, kun kertaalleen auto lipsahti risteyksessä pitkäksi ja aikaa kului noin 15 sekuntia. Viidennellä erikoiskokeella tapahtui sellaista, missä onneksi oli onni mukana, muuten edessä olisi kilpailutauolla ollut varmuudella isompiakin remonttihommia.
”Viitosella oltaisiin suistuttu oikein huolella, jos ei olisi ollut hyvä ja tukeva lumipenkka vastassa. Tultiin vitosvaihteella pieneen alamäkeen ja vähän myöhässä jarrutin. Oikealle kääntyvä mutka, ja lähdin vähän väkisin kääntämään kylki edellä penkkaan. Ehti vain näkemään, että se tie tippuu siitä joitain metrejä alaspäin. Auto olisi pitänyt nosturilla hakea pois, jos sinne olisi pudonnu”, Öhman huokaisee.

Öhman keräsi talvikauden SM-ralleista 14 pistettä ja sijoitus SM3-luokan pisteissä on nyt kymmenes. Kesäkauden avaus ajetaan toukokuussa Kouvolassa.
”Hetkeksi tässä pitää ainakin unohtaa ralli ja keskittyä muihin asioihin. Laitetaan sitten tauolla laitteet taas. Tuolla autolla ei olla metriäkään ajettu soralla, mutta toisaalta taas muuten on hyvä pohja auton käyttäytymiseen ja saatu hyvät kilometrit alle. En usko, että niin iso askel on hypätä sillä soralle”, Öhman ennakoi.

”Kiitos talvikaudesta kaikille yhteistyökumppaneille ja kaikille, jotka olette seuranneet ja kannustaneet. Kesällä yritetään parantaa.”

teksti: Jari Hotti, Go4Speed Motorsportin tiedottaja, kuva: Jarno Saari

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi